Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire hibás a szülő abban,...

Mennyire hibás a szülő abban, hogy a gyereke lóg az iskolából?

Figyelt kérdés
Általános iskolában azért ez nem túl gyakori, középiskolában már annál inkább. Ilyenkor a szülő a hibás, mert nem figyel eléggé a gyerekére, vagy az a tizenéves, aki nem tud éretten gondolkozni és döntést hozni? (Itt arra gondolok, hogy a gyerek saját magának árt azzal, hogy lóg az iskolából.)
2009. okt. 21. 15:21
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
De ha eltelik az iskolából másfél hónap, és a gyereknek már több, mint 18 napot kell igazolnia, akkor az természetes? Én is lógtam, de nem olyan mennyiségben, ahogy "természetes".
2009. okt. 21. 15:53
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
ált suliból szakközépból gáz, mert ott megütheti a gyerek és a szülő is a bokáját. Ott valakinek meg kell fognia a gyeplőt. ennyi.
2009. okt. 21. 15:56
 23/37 anonim ***** válasza:
89%

15.44-es vagyok. Persze úgy értem a lógást, hogy nem voltam beteg mégis elmentem az orvoshoz, mondjuk néha már tetsi tünekben is előjött a rettegés. Belém is nevelték hogy lógni nem jó, és én nem élveztem hogy otthon lehetek! Legalább olyan rossz volt mintha bementem volta és végig fújoltak volta a folyóson! Egész végig azon retteget, hogy megtudják, meg mérgesek lesznek és lemeradok stb...

És igen, az amit te mondsz, az már túl sok... De ennek ezer oka lehet...

2009. okt. 21. 15:57
 24/37 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam el a válaszokat, tehát függetlenül írom a véleményem:

Abban nem feltétlenül hibás a szülő, hogy a gyerek lóg, DE ABBAN IGEN, HA NEM VESZI ÉSZRE!!!!!! (felelős szülő rendszeresen tartja a kapcsolatot az osztályfőnökkel, a szaktanárokkal, és ellenőrzi az osztálynaplót szülői értekezleten, és úgy egyáltalán: nyitott szemmel él a gyereke mellett!)

2009. okt. 21. 16:03
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Én általános iksolában csak egyszer lógtam és összefutottam az apukámmal a buszon, hát haláli ciki volt. Aztán amikor középiskolás lettem azért kezdtem el lógni, mert anyuék nem engedtek sehova (tényleg sehova) és mivel ahogy hazaértem a suliból már nem mehettem találkozni a barátommal vagy a barátnőimmel, úgy döntöttem suli időben bátran megtehetem :D De aztán anyuék elkezdtek azzal fenyegetőzni, hogy ha túl sokat hiányzom és nem tudjuk igazolni, feljelenti őket az iskola és kijön a gyámhatóság elvisznek, erre persze jól megijedtem, hogy nem éri meg és kevesebbet lógtam, utána hajlandók voltak kompromisszumot kötni és délután suli után mehettem pasizni meg barátnőzni aplázákba de este hatra mindíg haza kellett érni és meg kellett csinálni a házit, nem elenőrizték, amiért hálás voltam és meg is csináltam...

18/L

2009. okt. 21. 16:03
 26/37 anonim ***** válasza:
84%
15:50 - Nem állítnám, hogy nevelési hiányosság. Amikor néhanapján kiderült egy-egy eset, akkor jöttek a nagy lelkizések, kaptam pár pofont is, de mindettől függetlenül csináltam tovább. Tehát a szándék megvolt, hogy eltántorítsanak, mert lógni rossz, de én ellenálltam. Hiszen minél jobban tiltottak, minél jobban állították valamiről, hogy az rossz, én annál inkább azt akartam csinálni.
2009. okt. 21. 16:06
 27/37 A kérdező kommentje:

Egy évben 3 vagy 4 szülői értekezlet van.

Én egyébként bevezetném azt, hogy minden hónap elején az előző havi hiányzásokról értesíteni a szülőt. Pl: szept.ben XY 4 napot hiányzott (szept 10, szept, 13, szept. 21-22), azaz 24 tanítási órán nem vett részt. És ezt a szülővel aláiratnám.

2009. okt. 21. 16:18
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Én régebben sokat lógtam, és EGYES-EGYEDÜL az iskola hibája volt, mert piszkáltak a többiek és a tanárok nem tettek semmit. Átmentem egy másikba, és onnan csak eleinte lógtam, mert féltem, de aztán megszoktam.
2009. okt. 21. 16:24
 29/37 anonim ***** válasza:
85%
"minden hónap elején az előző havi hiányzásokról értesíteni a szülőt" nem az iskolától kell elvárni hogy a szülőnek parolázzon, a szülőnek kéne felvennie a telefont és felhívni az osztályfőnököt hogy érdeklődjön.
2009. okt. 21. 16:24
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az utolsó hozzászólóval. Minden tanárnak van fogadóórája amire a szülő bemehet ha gondja van. Szerintem be kellene mennie a szülőnek ilyen órára az oszt. főnökhöz és érdeklődhetne!!! (egy osztályfőnök)

Nekem van hasonló problémám egy gyerekkel de állandó (telefonos) kapcsolatban vagyok anyukával és ha reggel nem jön a gyerek azonnal felhívom!

Ha tényleg beteg a gyerek, anyuka hív fel hogy valóban beteg és ne várjuk a suliba!

2009. okt. 21. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!