Mennyire hibás a szülő abban, hogy a gyereke lóg az iskolából?
15.44-es vagyok. Persze úgy értem a lógást, hogy nem voltam beteg mégis elmentem az orvoshoz, mondjuk néha már tetsi tünekben is előjött a rettegés. Belém is nevelték hogy lógni nem jó, és én nem élveztem hogy otthon lehetek! Legalább olyan rossz volt mintha bementem volta és végig fújoltak volta a folyóson! Egész végig azon retteget, hogy megtudják, meg mérgesek lesznek és lemeradok stb...
És igen, az amit te mondsz, az már túl sok... De ennek ezer oka lehet...
Nem olvastam el a válaszokat, tehát függetlenül írom a véleményem:
Abban nem feltétlenül hibás a szülő, hogy a gyerek lóg, DE ABBAN IGEN, HA NEM VESZI ÉSZRE!!!!!! (felelős szülő rendszeresen tartja a kapcsolatot az osztályfőnökkel, a szaktanárokkal, és ellenőrzi az osztálynaplót szülői értekezleten, és úgy egyáltalán: nyitott szemmel él a gyereke mellett!)
Én általános iksolában csak egyszer lógtam és összefutottam az apukámmal a buszon, hát haláli ciki volt. Aztán amikor középiskolás lettem azért kezdtem el lógni, mert anyuék nem engedtek sehova (tényleg sehova) és mivel ahogy hazaértem a suliból már nem mehettem találkozni a barátommal vagy a barátnőimmel, úgy döntöttem suli időben bátran megtehetem :D De aztán anyuék elkezdtek azzal fenyegetőzni, hogy ha túl sokat hiányzom és nem tudjuk igazolni, feljelenti őket az iskola és kijön a gyámhatóság elvisznek, erre persze jól megijedtem, hogy nem éri meg és kevesebbet lógtam, utána hajlandók voltak kompromisszumot kötni és délután suli után mehettem pasizni meg barátnőzni aplázákba de este hatra mindíg haza kellett érni és meg kellett csinálni a házit, nem elenőrizték, amiért hálás voltam és meg is csináltam...
18/L
Egy évben 3 vagy 4 szülői értekezlet van.
Én egyébként bevezetném azt, hogy minden hónap elején az előző havi hiányzásokról értesíteni a szülőt. Pl: szept.ben XY 4 napot hiányzott (szept 10, szept, 13, szept. 21-22), azaz 24 tanítási órán nem vett részt. És ezt a szülővel aláiratnám.
Egyetértek az utolsó hozzászólóval. Minden tanárnak van fogadóórája amire a szülő bemehet ha gondja van. Szerintem be kellene mennie a szülőnek ilyen órára az oszt. főnökhöz és érdeklődhetne!!! (egy osztályfőnök)
Nekem van hasonló problémám egy gyerekkel de állandó (telefonos) kapcsolatban vagyok anyukával és ha reggel nem jön a gyerek azonnal felhívom!
Ha tényleg beteg a gyerek, anyuka hív fel hogy valóban beteg és ne várjuk a suliba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!