Miért lakik egy 30 éves pasi még mindig a szüleivel? Mi ennek az oka?
Van ilyen is (11-es) és van olyan is, aki bár jó a helyzet otthon, de menne már, menne, de még nem tud.
Mondjuk azért, mert egyetem után nem talált egyből állást és 30 éves kora ellenére, még nem dolgozik olyan régen.
Én azt sem értem miez a "mindenáron el" felfogás. Ha otthon is élhet a szüleivel, akkor minek fizessen külön albérletet? Ha nincs párja, akiért menjen, akkor egyedül tök fölösleges kidobni x tíz ezer forintot albérletre. Ettől még lehet értékes, normális ember, besegíthet otthon anyagilag, de a házi és kerti munkákból is kiveheti részét. Sose tudni, hogy egy ember élete miért alakult úgy, ahogy alakult.
Lehet, hogy anyám asszony katonája, aki nem tud leszakadni anyuci szoknyájáról, anyuci pedig hasonlóan szerelmes a fiacskájába.
De az is lehet, hogy tök értelmes, normális család, akik belátták, hogy a fiuknak tök fölösleges három házzal odébb költöznie albérletbe, amikor töredékéért náluk is élhet, amíg "nincs kiért vagy miért" elköltözni.
Eljön annak is az ideje, amikor már sok, de szerintem egy férfinak éreznie kell azt, hogy meddig lehet otthon és mi az a pont, amikor már esélytelen, hogy valaha is lesz párja és illene már egyedül önállósodni.
Ezen inkább a nők szoktak csak problémázni, mivel a nők csak úgy tudnak elköltözni, ha odaköltöznek a pasi nyakára, mivel azt tolerálja közönség, míg fordítva nem.
Szóval ezen csak a nők kattognak, mert egyre kevesebb férfi költözik el, kezdi meg saját életét, azaz a házaséletet. A nők biológiai órái meg tlenek (férfinál nincs iylen).
Érdekes módon 10-ből 8 nő mindig össze veszik a szüleivel és elköltözik a barátjához.
Mert a nők elvárják a saját lakást, fizut, autót a férfitól.
érdekes... én pl mikor elköltöztem a családomtól akkor nem pasihoz mentem. elkezdtem úgy az életem hogy kaptam munkát és céges albérletbe költöztem. a mostani párom munkanélküliként költözött hozzám! azóta persze van állása. szóval nem kell általánosítani. az a pasi akiről írtam az exem... sokra mentem vele. az is mikor hozzám költözött annyira ostoba volt hogy felzabálta az összes kaját és mikor én este 11után hazaértem nem volt semmi kaja. nem hozott helyette másikat, és még csak nem is szólt. de az természetes volt hogy felzabálja. meg amikor adott 2000ft-ot és azt mondta vásároljak be, de vegyek még egy mosogató szert is.:D:D:D:D:D ennyire nem volt képben semmivel mert otthon kinyalták a valagát! jaj meg elvárta hogy állandóan én nő létemre bókoljak neki meg vegyek ajándékokat.:D:D:D meg a nagypali fa....!
azzal valóban egyetértek hogy akkor minek költözzön el a pasi ha nincs párja, így feleslegesen is költene albérletre. csak nem szabad hagyni hogy felnőttként is gyerekként legyen kezelve otthon mert az nagy szívás lesz neki később.:S
Azért, mert nem az USÁ-ban, vagy Skandináviában élünk, ahol a magas keresetek mellett pofonegyszerű megvenni majd fenntartani egy lakást, mellette pedig egy jó életszínvonalat biztosítani.
Bp-en egy albérletet is nehéz fenntartani egyedül, nem hogy saját lakást venni, esetleg minden pénze elmegy a rezsire+albidíjra, meg némi konzervkajára, aztán egy korsó sört sem tud már venni magának péntek este. Ezért sokszor barátokkal laknak. Az jobb, ha a haverját kell kerülgetnie a konyhában, mint az édesanyját?
A kérdésre lehetséges válaszok a környezetem alapján:
A: mert anyuka pici fia akinek sosem lesz saját élete és így marha kényelmes.
B: mert jól kijönnek és adott egy többgenerációs ház ha családot alapítana.
C: sose fog annyi pénz keresni, hogy egyedül lakást vásároljon marad az öröklés.
A legrosszabb fajta ezekből amelyik sosem dolgozik csak anyuka nyugdíját, fizetését költi.
"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!