Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ket gyerekkel Budapesten meg...

Ket gyerekkel Budapesten meg tudnal elni alberletben egyedulallokent? Mennyi penz kellene hozza?

Figyelt kérdés
Videken lakunk, de nagyon szeretnek Budapestre koltozni. Allas lenne de netto 130 korul kapnek.

#Budapest #allas egyedulallo
2013. júl. 19. 20:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egyedül, nem túl magas igényekkel ki lehetne jönni belőle, gyerekekkel is eszméletlen szűkösen, de inkább azt mondanám hogy nem. Az asztalra talán lenne mit tenned, de ruha, játék, egy-egy könyv a gyerekeknek, bármilyen program, vagy osztálykirándulás, esetleg betegség közbejön és borul minden.

Ha albérletet nem kellene fizetni, akkor elgondolkodnék.

2013. nov. 10. 19:30
 12/15 anonim ***** válasza:

A fizetésen felül lenne még jövedelmed?

Mekkorák a gyerekek? Mennyibe kerül az ovi-suli? Gyakran betegek? Mivel/hogyan hordanád őket?

2013. nov. 10. 20:52
 13/15 anonim válasza:
áh felejtsd el!albérlet plusz rezsire elmenne 100 ropi majd a gyerekek meg éheznének?
2013. nov. 10. 21:47
 14/15 anonim válasza:
na pont ezért nem vállalok be gyereket!
2013. nov. 10. 21:48
 15/15 anonim ***** válasza:

a csp is rájön a 130-ra, továbbá a családi adókedvezményt is havonta kellene kérni, az 10eFt... (legalábbis 1 gyáerek után)

-----------------

az én lakásom 40+rezsiért van kiadva (rezsi 9eFt közösköltség, minden gázzal megy - konvektoros fűtés, melegvíz, tűzhely, így az fűtéskor 12-15eFt, fűtés nélkül 5-6eFt költség, víz 2 havonta 6eFt körül, villany 5eFt - ez egy takarékos, 2 személyre való számítás)

tehát havi 22-32 között + albi 40 = 62-72 ezer a lakhatási költség - ez egy 36m2-es 1 szobás, csepeli konvektoros bútorozott garzon. van ennél olcsóbb és van ennél nagyobb, kb. 40ezerért, tehát a 130+családi+adókedvezmény egy nagyon szűkös, visszafogott életforma mellett kigazdálkodható, de egy próbát megér, megfutamodni nem szabad csak mert az ember előre aggódik. tudom hogy azt gondoljátok, hogy miért merészelek ilyet tanácsolni 2 gyerekes anyának, de nekem is van gyerekem, és éltem (még persze fiatalon, gyerek nélkül) szerény körülmények között, és aki optimista, kitartó és nem kesereg, mer tenni, az úgyis észre veszi, hogy az élet mindig ad neki segítséget. (még eddig mindig kijöttem az anyagi válságból, pedig engem nem vesznek körül gazdag, adakozó családtagok!!!)

szóval kedves kérdező, nézz utána olcsóbb, olcsóbb rezsijű (tehát nem távfűtéses, vagy keretesházas cirkófűtéses) lakásoknak a külvárosban, és MINDEN bevételt végy számításba! :)

2013. nov. 11. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!