Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a jobb? Ha úgy néz ki a...

Mi a jobb? Ha úgy néz ki a ház mintha nem is laknának benne (tisztaság és rend van), vagy ha kicsit rumli van?

Figyelt kérdés
A rumli alatt még érthetjük azt is hogy nincs takarítva. Tehát se porszívó, se semmi.
2013. júl. 18. 22:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Attól, hogy rend van egy lakásban, még nem jelenti azt, hogy nem laknak benne. Egyébként fordítva van! Ha egy lakást nem takarítanak, por és piszok, rendetlenség, rumli van mindenütt, akkor mondják azt, hogy "Úgy néz ki, mint amiben nem lakik senki!".
2013. júl. 18. 22:19
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem alapbol szereti mindenki a tisztasagot es rendet,.ahol kis gyerekek vannak ott alapbol nehez rendett rakni minden 10 percbe utannuk ,de a tisztasag a folenyeg!!
2013. júl. 18. 22:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A kettő között nem lehet? Tehát mondjuk kb. 90 %-os tisztaság van és egy kis rendetlenség?

De ha csak a két véglet között lehet választani, akkor inkább legyen olyan, mint ahol nem laknak. Mert a másik a kosz miatt taszító...

2013. júl. 18. 22:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyik sem. A koszt nem szeretem, viszont van egy ismerősöm, akinek a háza olyan, mint egy múzeum, nem is nagyon szeretünk oda járni, szinte attól fél az ember, hogy egy pöszmösz leesik a pulcsijáról a frissen felmosott padlóra.
2013. júl. 18. 22:47
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Arany középút. Nem fogom minden szabadidőmet takarítással tölteni, viszont akkor érzem jól magam, ha azért rend és tisztaság vesz körül. Szóval heti egyszer rászánok egy órát, és végigvakarom a lakást, amúgy meg igyekszem mindig mindent a helyére tenni.
2013. júl. 18. 22:48
 6/15 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy valaki ad a környezetére nem hiszem, hogy olyan a lakása, mint ahol nem laknak. De akkor inkább nézzen úgy ki, mint a mocsok.
2013. júl. 18. 22:51
 7/15 anonim ***** válasza:

Azért a rumli és a dzsuva közt óriási különbség van. Nálam pl. rumli van, mert szanaszét van dobálva minden, de a tiszta szőnyegen van szétdobálva.

Szomszédja meg inkább olyan embernek lennék, akinek tiszta a lakása, mert a dzsuvából átjön a szag meg a bogarak.

2013. júl. 18. 22:57
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Arany közèpùt..anyòsom mùzeumba lakik, fèrjem mai napig összerezzen ha mondjuk vèletlen kilöji az ètelt a terìtőre vagy vmi...nàlam ez nem gond , kimosom..de a koszt nem szeretem.nem zavar ha a gyerekjàtèkok este vannak csak összeszedve, de ha nincs porszìvozva az igen...
2013. júl. 18. 23:07
 9/15 anonim ***** válasza:
Én baromi rumlis családból származom és rühellem is nagyon, nálunk az égvilágon soha nem volt rend, mindig szégyenkezni kellett, ha rokonok jöttek át vagy ismerősök. Ugyanakkor talán pont ezért a múzeum lakásokban nem érezném magam olyan otthonosan, mint a rumlisban. Nem értem, hogy hogy zavarhat valakit az, ha épp nincs elmosogatva. Pedig jó lenne, ha megérteném.
2013. júl. 18. 23:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Legyen tisztaság és rend.

Én mondjuk erősen tisztaságmániás vagyok, de nem a múzeum típusú tisztaságot szeretem. Egyszerűen takarítani kell. Alapjáraton nem nagy ügy, letörlöm a port, aztán körbetolom a porszívót, ez napi 20 perc kb. De utána ha ettünk és lemorzsáztunk a földre, nem csapok patáliát. Majd fel lesz takarítva. Ha a terítőre kifolyt valami, berakom a szennyesbe és kirakok egy újat. Akár 40 másodpercet is igénybe vehet. Ugyanez áll törölközővel, konyharuhával. A szétlevő holmikat szintén nem sok idő elrakni. Ahogy mászkálok, ha látom hogy valami elöl van, a helyére teszem.

Jó, elismerem hogy kisgyerek mellett macerásabb lenne. De ahol felnőttek élnek, ott nem egy nagy varázslat rendet tartani.

Ja, konyha. Az igényel tényleg sok időt, de be kell szerezni egy mosogatógépet, az elrejti a koszos edényeket addig is, amíg összejön annyi, hogy indulhat a mosogatás. Ami megint csak nem sok idő :)

2013. júl. 19. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!