Szoba tisztaság kinek mi vált be, hogyan csináltátok? Érdemes erőltetni vagy jobb várni? A dicséret hatásosabb vagy a fenyegetés? Minden vélemény érdekel.
A fenyegetés és az erőltetés semmiesetre sem hatásos,és nem csak a szobatisztaság terén!!!
A lányomnál az vált be hogy kivártam,mást nem is nagyon tudtam volna tenni! Egyszerűen bármit elkövettem semmi nem volt hatásos. Nem zavarta hogy bepisilt,bekakált,nem szólt,hiába vettem le a pelenkát és ültettem percenként bilire.
Minden gyerek más,de amíg nem érik meg rá szerintem a fejed tetejére is állhatsz!
Aztán egy nap maga szólt hogy nem kell többet pelenka és 2-3hét alatt teljesen szoba és ágytiszta lett!:)
Én próbáltam természetesnek venni, a kicsivel be is vált. Nem erőltettem, nem szidtam ha becsorgott.
A nagyobbal csak egy pár napig volt gond. Szinte leszokott a pelusról, aztán egy-egy baleset volt. Nem szidtam le, csak mondtam, hogy nem baj nyuszika...
A gyerek meg szépen elkönyvelte magában, hogy nem baj ha körbeh.gyozom a lakást. Egyszer láttam, hogy a fürdés előtti pucérkodásnál még játszik, majd felvett egy törölközőt, elrendezte és szépen rápisilt. Szóval egyértelműen látszott, hogy nem véletlenül becsurrant, mert előkészült rá, de a bilihez vagy a vécébe nem volt kedve kimenni plüssel a kezében. Na akkor leszidtam, hogy ezt nem... Érdekes, egyből abba maradtak a "balesetek".
Úgyhogy szerintem nem szabad erőltetni, szidni, megszégyeníteni, de néha nem árt jelezni, hogy ez így nem túl jó.
Szia!
Saját magamról írok. Édesanyám és édesapám vagyis a kedves és tisztelt szüleim. Mindig is szép és lágy szavakat használtak. Ja és dicséreteket osztogattak. Ezért is köszönök mindent ő nekik. Itten is az interneten. Amikor mindig meglátom őket könnyes lesz a szemem.
Erőltetni nem szabad. Barátkozzon a bilivel, a WC-vel, de ne erőltessél semmit. Amíg a gyerek nem érik meg rá, addig úgyis ragaszkodni fog a pelushoz.
Az én fiam elég sokáig tette ezt, aztán egyik napról a másikra elhagyta úgy, hogy én nem is foglalkoztam a szobatisztaság témával vele kapcsolatban. Néha gúnyosan megjegyezték, hogy még mindig pelenkás? Én pedig mondtam, hogy ez csak akkor baj, ha még 18 éves korában is az lesz.:D
Kisgyereke válogatja, hogy mikor jön el az idő rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!