Apukám sajnos pár éve meghalt, anyám pedig nem hajlandó a sírjára virágot venni mert túl drága. A legjobb az lenne ha lefedetnénk a síre de ő ebbe nem akar belemenni. Mit tegyek?
14-es vagyok!
Több mint 20 évig fizettünk a temető-gondnoknak, hogy minden évben beültette a szüleink sírját friss virággal, locsolta, gondozta stb. stb. A gondozási díj persze évenként emelkedett, és azt is megértettük.
A gond ott kezdődött, hogy pár év óta azt tapasztaltuk, hogy virág nincs a síron, nemhogy gondozott lett volna, az éves gondozási díj pedig már évi 20.000.- Ft volt!!! A nagy semmiért fizetni évente 20 ezret!m Mi sem lopjuk a pénzt! Ha megcsinálta volna azt, amit vállalt. De így???
Az utóbbi években próbáltuk mi magunk rendbe tartani, először a rózsatővel, később muskátlival, egyebekkel. Most úgy néz ki, hogy vagy a makk (kérdés a szomszéd sírra honnét szedték azt a mennyiséget), vagy ami a mi esetünkben visszafogja a gazd, az a zúzott kővel való borítás. És persze a vágott virág!!!
Kérdező, te sajnálod a virágot apád sírjára, és mi vagyunk a zsugoriak?:)))))))haha, jót nevettem
Megvegyük neked a virágot, angyalom?:))))
Dédszüleim(27 vagyok,dédnagyim 80on felül,sőt 90en felül haltak meg)vidéken vannak eltemetve. Pesttől jó 2 óra az út.Oda vissza. Nem minden nap tudunk sajnos menni. Sőt a város 4 temetőjében mindben van felmenőm. Igy nem is egyszerű,kocsink meg nincs.Mi évente 2szer tudunk menni.Egyszer mi,egyszer a nagyszüleim mennek. Mi úgy oldottuk meg,hogy művirágot vettünk,nagyon szépeket lehet kapni..
Szerintem nem igaz,amit iratok hogy a halottnak nem számit hogy milyen a sír.Lehet neki nem,de nekem és a szivemnek igenis számit hogy látom hogy szép. Amikor kiderült hogy babánk lesz pont utána voltunk lent a sírokat rendbetenni és el is mondtam a dédmamámnak(aki 93 évesen,14 éves koromban halt meg) a sírnál hogy ükmama lesz! S hogy szeretném hogy az ő szülinapján születne meg a kicsi.Ekkor még csak 9 hetes voltam vele,de ők meghallgatták,mert 1 héttel később jött a lányunk. 17re voltam kiirva és megvárta a dédim szülinapját,igy pont 100 év van köztük. 22én születtek meg,a Föld napján. S a lány meg imádja a virágokat,természetet mint a dédim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!