Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám sajnos pár éve meghalt,...

Apukám sajnos pár éve meghalt, anyám pedig nem hajlandó a sírjára virágot venni mert túl drága. A legjobb az lenne ha lefedetnénk a síre de ő ebbe nem akar belemenni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 07:53
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
88%

14-es vagyok!

Több mint 20 évig fizettünk a temető-gondnoknak, hogy minden évben beültette a szüleink sírját friss virággal, locsolta, gondozta stb. stb. A gondozási díj persze évenként emelkedett, és azt is megértettük.

A gond ott kezdődött, hogy pár év óta azt tapasztaltuk, hogy virág nincs a síron, nemhogy gondozott lett volna, az éves gondozási díj pedig már évi 20.000.- Ft volt!!! A nagy semmiért fizetni évente 20 ezret!m Mi sem lopjuk a pénzt! Ha megcsinálta volna azt, amit vállalt. De így???

Az utóbbi években próbáltuk mi magunk rendbe tartani, először a rózsatővel, később muskátlival, egyebekkel. Most úgy néz ki, hogy vagy a makk (kérdés a szomszéd sírra honnét szedték azt a mennyiséget), vagy ami a mi esetünkben visszafogja a gazd, az a zúzott kővel való borítás. És persze a vágott virág!!!

2013. júl. 16. 09:13
 22/45 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, te sajnálod a virágot apád sírjára, és mi vagyunk a zsugoriak?:)))))))haha, jót nevettem

Megvegyük neked a virágot, angyalom?:))))

2013. júl. 16. 09:15
 23/45 A kérdező kommentje:
Szánalmas vagy?
2013. júl. 16. 09:16
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem nekem kell szégyellnem, mert nem én Irok ki kérdést, hogy anyám nem tud virágot venni a sIrra, én pedig nem vagyok hajlandó segIteni, inkább nézz magadba, képzeld én attól, hogy más nem vinne, vinnék, nem ettől függne.
2013. júl. 16. 09:16
 25/45 A kérdező kommentje:
A tesóimmal már kb 100000 forintot költöttünk a sírra. Most már ő is vegye ki a részét.
2013. júl. 16. 09:22
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Te ezt számolod? Akkor véletlenül se te vagy a szánalmas. Nekem meghalt anyukám, messze van eltemetve, rengeteg az útiköltség is, de nem tudnám megmondani, mennyi volt eddig és nem is érdekel. Anyukád se számolja, mennyibe voltál neki.
2013. júl. 16. 09:26
 27/45 A kérdező kommentje:
Azt is mondtuk neki, hogy aput ne a nagyanyámékhoz temettesse mert ha külön sírja lenne akkor nem kellene annyit költeni virágra mint egy négyszemélyes sírnál. De mindig annak kell lennie amit ő akar.
2013. júl. 16. 09:29
 28/45 anonim ***** válasza:
92%

Dédszüleim(27 vagyok,dédnagyim 80on felül,sőt 90en felül haltak meg)vidéken vannak eltemetve. Pesttől jó 2 óra az út.Oda vissza. Nem minden nap tudunk sajnos menni. Sőt a város 4 temetőjében mindben van felmenőm. Igy nem is egyszerű,kocsink meg nincs.Mi évente 2szer tudunk menni.Egyszer mi,egyszer a nagyszüleim mennek. Mi úgy oldottuk meg,hogy művirágot vettünk,nagyon szépeket lehet kapni..

Szerintem nem igaz,amit iratok hogy a halottnak nem számit hogy milyen a sír.Lehet neki nem,de nekem és a szivemnek igenis számit hogy látom hogy szép. Amikor kiderült hogy babánk lesz pont utána voltunk lent a sírokat rendbetenni és el is mondtam a dédmamámnak(aki 93 évesen,14 éves koromban halt meg) a sírnál hogy ükmama lesz! S hogy szeretném hogy az ő szülinapján születne meg a kicsi.Ekkor még csak 9 hetes voltam vele,de ők meghallgatták,mert 1 héttel később jött a lányunk. 17re voltam kiirva és megvárta a dédim szülinapját,igy pont 100 év van köztük. 22én születtek meg,a Föld napján. S a lány meg imádja a virágokat,természetet mint a dédim.

2013. júl. 16. 09:30
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, kár rád a szót vesztegetni!!!!!
2013. júl. 16. 09:32
 30/45 A kérdező kommentje:
Mondtam, hogy vegyünk művirágot de az anyám szerint cigányos... Mindenre van kifogás.
2013. júl. 16. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!