Ha már érzelmileg megcsalt a párod/feleséged/férjed, és megbocsátottál, mivel bizonyította be, hogy valóban nincs okod aggódni a jövőben mellette?
Figyelt kérdés
Hogyan kárpótolta az okozott lelki kárt, hogyan viselkedett veled, miután kiderült? És Te meg tudtál nyugodni? Mennyi időbe telt, mire minden ugyanúgy ment tovább? Esetleg jobb lett utána a kapcsolatotok? Főleg hosszabb, alapvetően harmonikus párkapcsolatban élők véleménye érdekelne. Tehát csók, szex nem volt, csak flört, levelezgetések, sms-ek, találkozók, inkább érzelmi viszony, fantáziálgatás a másikról, milyen lehetne vele.2013. júl. 15. 16:10
11/12 A kérdező kommentje:
Megértelek! Én nem tudom, hogyan éreztem volna. Néha kokettáltam a gondolattal, hogy találkozzak a nővel és feltegyek pár egyenes kérdést. De úgy gondoltam, bölcsebb, ha nem teszem. Később ez be is igazolódott. Azt gondolom, hogy egy olyan nőnek, aki tudja, hogy férjes emberrel kezd (netán Apa is az illető) nem lehet hatni a józan eszére és lelkére. Még emlékszem, mennyire lekicsinyeltem magam, amikor megtudtam, hogy van ez a másik nő és olyan magasra helyeztem minden tekintetben, mint valami istennőt. Aztán amikor férjem úgy döntött, nem folytat vele semmilyen kapcsolatot, a nő megmutatta, mennyire nem istennő. Káromkodott, mint a kocsis, vádaskodott, alpári módon kommunikált. Kommunikált?! Hát az minden volt, csak nem kulturált kommunikáció. Hát, szóval, megértem az utálatodat. De persze, saját lelki nyugalmad érdekben, nem érdemes ezt túlpörgetni. Még biztosan tesz majd pár olyan dolgot az életben, amitől szerez pár további ellenséget és öreg korára mindenki elfordul tőle és magányosan fog szenvedni egy kis lyukban. Az élet majd igazságot szolgáltat, ezt gondolom.
2013. júl. 17. 18:58
12/12 anonim válasza:
Én nem értem az embereket. Főleg azzal a kijelentéssel nem értek egyet, hogy mindent meg lehet bocsátani. Ez nem így van, mint, hogy azzal sem értek egyet amikor az emberek önámításképpen megpróbálják maguknak megmagyarázni miért kell megocsátani. A szerelembe nem fér bele a megcsalás. Ha megcsalja a férfi a nőt, onnantól kezdve magyarázkodhat és esküdözhet, hogy szereti, tettei merőben tükrözik a valósi érzelmeket. Ott igencsak hiányoznak az érzelmek. Az a férfi és ezt tapasztalatból mondom igazén szereti és tiszteli a férjét nem fog elcsábulni, akármilyen nőt lát. Aki már elcsábul, és csal, ahelyett, hogy leülne és elomondaná a párjának nem boldog és így nem akarja folytatni, hanem ehelyett csal az nem tisztel és ezáltal nem is szerethet. Ezért sem értem azokat az embereket, akik megbocsájtják a félrelépést, és a szeretőre haragszanak, de közben örlik magukat még évekig és rettegnek attől, hogy mi lesz ha ismét megtörténik?Miért van erre szükség, amikor lehetne egy olyan párkapcsolatban élni, ahol szeretik őket. Az abaj, hogy a nők nem engedik el a pasikat, hanem még a megcsalás után is azon gondolkoznak mi legyen semmi önbecsülés nélkül és görcsösen ragaszkodnak egy olyan emberhez aki elárulta őket. Arra meg nem lehet hivatkozni, hogy , mert van gyerek, és akkor inkább szenvedek. Az a nő aki mindent megbocsájt az buta, és az saját maga ad fehér jelzést a párjának, hogy nyugodtan csiálhatja tovább. Én szakítottam, majd bele döglöttem,de ez volt a helyes, és azóta nem szenvedek már. Van tapasztalatom mielőtt valaki bármit is mondana. Édesanyám évekig szenvedett egy megbocsájtott megcsalás után, bele is halt. Örlődött, magába zárta, megbetegedett, és meghalt. Ez kell nektek is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!