Megtudunk magunktól változni vagy mindig kell hozzá pszichológus?
a srácot szerintem felejtsed el. Nem hiszem, hogy újra akarná veled, ha verekedtetek is meg ilyenek, nameg te se akard ha ú megütött.
Ez az egyik.
A másik, hogy ahogy látom, elsősorban te most nem megváltozni akarsz, hanem visszaszerezni a srácot, visszaszerezni a barátokat, újra az ujjaid köré csaavrni a fiúkat, stb. És akkor benned a löket, hogy ezért akár "változni" is hajlandó vagy. Nahde ez egy hirtelen löket ami majd alább hagy, ha kiábrándultál a srácból, vagy ha visszaszerezted, stb.
A pszichológus nem egy olyan dolog, hogy mindenáron szükséged van rá. Ő segítség, ő egy könnyítés, illetve mivel egy külső szemlélő, így rávilágíthat bajaidra, hibáidra, amiket te nem veszel észre, vagy nem akarsz észrevenni. Sokszor jobban hiszünk egy ismeretlennek mint egy jóbarátnak.
A dokihoz azért jó elmenni, mert ha megteszed, akkor átmész egy ajtón és tudod, hogy tettél valamit kezdetben, hogy változzál. De ő is csaj ajtókat fog neked mutatni, nem olyan mint egy házidoki aki felír egy gyógyszert és te csak szeded(kiemelem, hogy ne szedj gyógyszert pszichés bajokra, egyrészt nem vagy annyira elcsesződve, másrészt meg sokkal jobb ha gyógyszerek nélkül küzdöd le a bajaidat).
Javaslom, hogy menj el egy SZTK-ba és kárj beutalót pszichológushoz. Az azt hiszem olyan 9-10 alkalmat ad. ingyenes, ha nem tetszik akkor max otthagyod. Keresel max mást magándokit, ha úgy érzed segít, ha van rá pénzed, akkor is érdemes egy magándokit felkeresni egy pár alkalomra, és ott is látni fogod, hogy segít e.
De mint mondom az első mindenképpen az, hogy te akarj valóban magadért javulni, ne másokért.
A változást már el is kezdted, jó úton haladsz! Ugyanis szembenéztél a hibáiddal, nem takargatod, mentegeted őket, sőt, ki is mondtad -írtad- azokat. Első lépés megtörtént:)
Most ugyanilyen őszintén sorold el a barátodnak is ezeket, és ha nem is ugrik mindjárt a nyakadba, biztos jól esik neki, hogy belátod, mennyire bántóan viselkedtél vele.
Atán következő lépésként kérdezd meg őt is, mit tehetnél, hogy kiengeszteld, mert nem szeretnéd elveszíteni a barátságát.
Valami olyat hallottam, hogy az idő meggyógyítja a sebeket.
Meg aztán kellenek néha drámák, különben miből vonnánk le a tanulságokat? Szerintem elemezd ki, mit tanultál, és aztán lépjél egyet fölfelé.
Csak rajtad múlik. Pszichológus se igen csinál mást, mint hallgat, hümmög és kérdez. Alapvetően csak egyengeti előtted az utad, de azon mindenképp magadnak kell végigmenned. És ami azt illeti, te magad is egyengetheted. Az egész csak odafigyelés és akaraterő kérdése, tudatosan fölébe kerekedni az érzelmeknek.
Én például valamikor tizenéves korom elején eléggé türelmetlen és hamar ingerültté váló alak voltam, de aztán rájöttem, hogy ez így nem jó nekem, és tudatosan ráálltam a változásra. Ma egyes körökben legendákat zengenek a türelmemről, a feleségem pedig azon van kiakadva (persze félig-meddig poén szinten, de nem véletlenül), hogy velem még veszekedni se lehet egy jót, mert egyszerűen nem húzom föl magam semmin.
Nekem se volt pszichológusom.
Az egész csak rajtad áll. Csak figyelj oda kitartóan és tudatosan - menni fog. :)
Aki változik, az mindig a maga erejéből változik - legtöbbünknek megy pszichológus segítsége nélkül. Az már önmagában egy eredmény (mint ahogy előttem is írták már), ha felismered és felvállalod a tévedéseid, hibáid.
A pszichológus abban tud segíteni, hogy JÓ kérdéseket tesz fel, a megfelelő irányba terel, hogy megtaláld magadnak a megoldást. A jó kérdést kell feltenned tehát magadnak: nem azt, hogy hol az a lány, aki voltál, hanem hogy mi történt az elmúlt 7 hónap alatt veled? Miért így reagáltál a dolgokra? Készíts listát, hogy mi volt a helyzet s te hogyan reagáltál rá. Egyesével vedd sorba és elemezd, mi lett volna a helyes lépés. Mondd ki magadnak, ha tévedtél, ismerd be, majd bocsásd meg magadnak (de ne a megbocsátással kezdd, mert akkor még mélyebbre jutsz). A célod ne az legyen, hogy visszaszerezz embereket (akik ráadásul sosem voltak a tiéd, hiszen elhagytak, mikor a bajok jelentkeztek), hanem hogy egy jobb emberré változz. Amint ez beindul, visszajönnek hozzád a barátaid is.
Hormontúltengés.
Felkészül a szervezeted a szülésre.
Ösztönös. nem tudsz vele mit tenni.
Nemtudom nincs erre valami tabletta?
Tényleg tabletta. Azis lehet hogy a fogamzásgátló teszi ilyen szörnyűvé a nőket. Azis hormon és mindent tönkretesz ami természetesen jól működik.
Oké, igazad van, csak honnan tudod, hogy az a jó kérdés valóban a JÓ kérdés ??
Tehát azértz mégsem túl ártalmas egy pszichológus, aki valóban mélyebben az emberi pszichével foglalkozik, és mégis csak szakavatottabban tud irányítani egy ilyen "magunk felismerésében".
Sajnos sok a sarlatán, ez tény, nagyon nehéz jót találni, de hát 10-20-dik próbálkozásrta szokott sikerülni -sajnos ez a valós statisztikai átlag manapság, semmi túlzás .... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!