Kicsi gyerekekkel ingázás de saját lakás vagy nyugodtabb de albérlet? Bővebben lent.
Van egy tágas családi házunk (kis felújításokra szorul de teljességgel lakható) kicsike kerttel de legalább családi ház. 2 gyerekünk van most várjuk a harmadikat. A településen ahol a ház van, nincsen ovi. A legközelebbi 15 kmre van, buszközlekedés úgy néz ki hogy délelőtt van 2 busz odafelé meg délután 3. A legnagyobbam 6 lesz, a középsőm 3.5 éves. Nagyon szeretik az ovit. Eddig a férjem vitte őket mert útba esett munkába menet az ovi de szeptembertől megváltozik a beosztása és nem tud értük menni (vagy vinni őket). Nekem sajnos nincs jogsim.
Egy jóbarátunk kiadná a lakását (60nm) nagyon kedvezményes áron a városban ahol a gyerekek ovija is 2 lépésre van/lenne, a férjemnek nem kellene autót használnia (minusz 20 zer ft/hó), a rezsi havi 10 ezerrel kevesebb és számos abc van a közelben (élelmiszerekkel való spórolás akciók stb.) Az élhetőségről nem beszélve hogy minden sarkon van egy játszótér (itt a faluban egy sincs). Van könyvtár játszótér uszoda park mozi tehát ami egy nagyvárosban általános dolog.
Eladni nem tudjuk a házunkat (mélyen áron alul sincs rá jelentkező )azért elkötyavetyélni meg most nem akarnánk.
A 3 kicsi gyerekkel buszozni minden áldott nap hóban fagyban nem beszélve hogy ha közbe jön vmi és lekéssük mondjuk hazafelé a buszt vagy bármi- nem épp ideális. Ha nem járnak oviba (mert már erre is gondoltam) az még a középsőnek oké, de a nagyobbnak már kötelező is nem beszélve mint írtam hogy nagyon szeret is járni.
A jogsit mondjuk letenném az se túl nagy könnyebbség mert a férjemnek kell az autó a munkába járáshoz, ill. gyakran napközben is. Meg mint írtam az időbeosztás nem hangolható össze már szeptembertől és a napi 5db busszal nem tudja megoldani a bejárást (plusz a cége se fizet utazási díjat semmit).
Az albérlet kedvezményes ár ugyan az itteni árakhoz képest de azért akkor se 10 ezer ft mondjuk tehát az minden hónapban viszonylag súlyos kiadás lenne (viszont akkor a benzint megspóroljuk) a lényeg hogy anyagilag ugyanott lennénk kb. csak egy jóval kisebb lakásban ( a társasházi lét minden hátrányával:) )
Kedves Kérdező,
nekem még az jutott eszembe, hogy ha meg tudod csinálni a jogosítványt (illetve ha esetleg már van is, csak nem használod) és vennétek 2-300 eFt-ból egy öreg, de megbízhatóbb autót, akkor te tudnád hordani őket, benzinben a 15 km nem túl sok és esetleg be is tudnál olcsóbban vásárolni, élvezni tudnátok a városi programokat.
Az autót ok, fent kell tartani (benzin), a biztosítása nem lenne túl sok, ha egy öregebb, kis köbcentis autót vennétek. Ennyi pénzért már lehet normálisabb autót venni, ami kiszolgál benneteket. Nem kell 200 km/h-val mennie és nem muszáj 1200-1400 köbcentinél nagyobbnak lennie sem.
Így nem kellene lemondani a szép kertes házatokról és kisebb idegenébe költözni- a nagyobb gyerekeknek is megmaradna a biztonság, hogy ugyanabban az oviba, iskolába járhatnának.
A benzinpénze pedig lehet, hogy majdnem kijönne abból, hogy neked meg nem kell bérletet venned a távolsági buszra, amivel behordod a kicsiket.
Télen sem kellene szétfagyani, cipekedni a bevásárlással és neked is egy kis szabadságot nyújtana.
Megoldható ez esetleg?
Szerintem jó ötlet lenne és addig még van egy pár hónap, talán lehet spórolni is rá.
Szép napot, madj írd meg, hogy döntöttél.
Kedves Kérdező,
Az előző válaszoló vagyok (autós ötlet).
Szerintem nem nagy különbség.
Heti 120 km 8 liter/100 km átlaggal is és 410 Ft benzinárral is kb. 4 eFt- pedig szerintem egy kis autó bőven nem fogyaszt ennyit.
Elenyésző különbség- ennyiért én inkább autóznék.
A különbözet éves szinten is 100 eFt alatti bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!