Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a szituáci...

Mit gondoltok erről a szituációról? Étteremben kettesben vacsorázik egy pár, jön a "kosárban rózsát vivő" lány, felajánl egy virágot, . és ekkor?

Figyelt kérdés

Tehát: a fiúnak "kötelező" megvenni a rózsát, mert különben illetlennek tűnhet, vagy bátran visszautasíthatja anélkül, hogy a lányt "megbántaná"?

Lehet ez bárhol: étterem, teraszos cukrászda, szabadtéri koncert...

2009. okt. 19. 14:47
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
90%

Hogy utalom az ileyn rozsarusokat... nem az illetlenseg,ha nem vesz,hanem ha odapofatlankodik egy rozsaarus! Szerintem ez olyan ciki! Mi mindig elkuldjuk oket! Kerdezo - te szivbol orulnel egy 3-szor annyiba kerulo rozsanak egy vacsora kozben?

Egyebkent en magam (no) szoktam eloszor mondani,h `nem kerunk koszonjuk`!

Szerintem nem kotelezo,de aki megvesz,h ne bantson meg vkit az egy barom! Na meg az is, aki emiatt megbantva erzi magat! :D

2009. okt. 19. 15:58
 12/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket, mind hasznos számomra!

Szerintem is sok függ az adott helyzettől: hányadik randi, komoly szándék, többéves kapcsolat...stb.

Ez érdekes témát vet fel, hogyha ilyenkor a fiú megkérdezi a lányt, hogy szeretne-e... szerintem furán veszi ki magát!

Várom a továbbiakat!

2009. okt. 19. 16:01
 13/37 A kérdező kommentje:

Lány vagyok!

Utolsónak üzenem: én sem örülnék neki szívből, ha valóban sokkal többe kerülne, mint az üzletben. Na de gondoljunk csak bele: az üzletben nem rablás, ha egy szálért pl 300 Ft-ot kérnek el? (amugy nem tudom az árakat) Persze, eszmei értéke van a virágnak, nade ha a párom a kertből szedi, annak is ugyanúgy örülök!

2009. okt. 19. 16:04
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Azert nem mindegy,h 300, vagy 3-4 ezer! Egyebkent a 300ft realis, sot olcso!
2009. okt. 19. 16:20
 15/37 anonim ***** válasza:
97%

Az egyik válaszló írta,hogy egy szál 3500Ft.Ez komoly?

Egyébként szerintem az a ciki,hogy valaki odapofátlankodik rózsát árulni a romantikázó párokhoz.Tudom ez is munka,de akkor is.Engem nagyon zavar.

2009. okt. 19. 16:57
 16/37 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is nagyon ellenszenves amikor odamegy egy párhoz as rózsás hölgy.Ha bemegy valahová álljon meg egy helyen,és aki venni akar majd oda hívja.Ha meg tolakodó vagy erőszakos nem ciki elküldeni.Még ha valamilyen alkalom van akkor is hihetetlen pazarlás 3000 ft-ot adni egy szál virágért.A virágosnál ezért már egy szép csokrot lehet kapni.
2009. okt. 19. 17:08
 17/37 anonim ***** válasza:
97%
Én sem szeretem az ilyen árusokat. Kifejezetten biccentenék a fejemmel, hogy nem kell. Fél éve vagyunk együtt a párommal, jól meg vagyunk, így is elhalmoz ajándékokkal, nem kell hogy 1000 ft-ot adjon egy szál virágért, sőőőt... Inkább hívjon meg vacsi után egy fagyira, ha már kedvezni akar, sokkal többre megyek vele :) Vagy lepjen meg akkor virággal, amikor csak egy szürke hétköznapon toppan be hozzám, ne azért, mert úgy érzi ilyenkor megharagudna a lány...
2009. okt. 19. 18:40
 18/37 anonim ***** válasza:
84%

Szerencsére én még nem találkoztam "odapofátlankodó" rózsaárus lánnyal csak kedvessel, olyannal, akit könnyedén le lehetett "szerelni".

Azt hiszem, nálunk egyszerűen annyira kopnak az illemszabályok, hogy az ellenérzés velük szemben inkább abból fakad, hogy nem tudjuk hogyan kezelni ezt a helyzetet. A lány csak egy lehetőséget kínál fel, amit kulturáltan vissza lehet utasítani meg el is lehet fogadni. Ez a kapitalizmus - mindent el akarnak nekünk adni haszonnal - rajtunk áll, hogy tudatosan tudjuk-e hárítani anélkül, hogy bosszúságot okozna.

Hogy vesz-e rózsát nekem a párom, az mindig az ő döntése és meg szoktam érteni, ha nemet mond a rózsaárusnak...

2009. okt. 19. 19:12
 19/37 anonim ***** válasza:
97%

nemegyszer jött már oda hozzánk rózsáslány,de eddig még mindig sikerült megelőzni,én szolok előre,hogy nemkérünk semmit

igy esélye nincs páromtol kérdezni

ha akar,vesz virágot magátol,elég ha otthon a kertben szakit le egyet,nekem még mindig a szándék a fontos

nem abban fog megmutatkozni hogy mennyire szeret,hogy képes e többezer forintot kiadni 1 szál kokadt rozsáért...

22/L

2009. okt. 19. 19:41
 20/37 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem muszáj venni,sőt lehet jelezni a tulajnak,hogy ti most kettesben óhajtatok fogyasztani.

Ahova mi szoktunk járni,ott egyébként az a szokás,hogy a lány megáll az ajtóban,ha valaki int neki odamegy.(általánban mindig elad egy csomó rózsát,mert mihelyst valaki vesz egyett,a többi pasi is lelkesen integetni kezd,nem akarnak"lemaradni :-) ráadásul szimpatikusabb is,mintha tolakodna)

2009. okt. 19. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!