Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a gyerekkel?

Mit csináljak a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Kisebbik fiam a probléma!(3)Ha nem kapja meg azonnal amit akar akkor üvölt, visít fetreng a földön!A Nagyobbik kezében meglát valamit, azonnal az kell neki!(amúgy eszébe sem jutna az a játék)Nem lehet neki azt mondani hogy 10 perc kicsim...!Nem, neki azonnal,És üvölt ,sííír,ordít!Szépen kérem-Üvölt,Kiabálok vele-Üvölt,Kap egyet-Üvölt!Hideg zuhany után-->ugyan úgy üvölt a dologért!pl: a játszótéren meglátott egy zsömlét!Neki zsömle kell->kicsim nincs nálam egy forint sem!(persze a pénz elment már nyalókára,innivalóra...)Síkitva üvöltött!!!

A nagy gyerekemmel(9) nem volt ilyen problémám!Mit tegyek vele?

2009. okt. 18. 22:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%

Hagyd üvölteni és menj ki a szobából. Ne hagyd, hogy ezzel elérjen valamit, mert akkor ezután mindig ezt fogja csinálni. (Te met legyél már értelmesebb és ne üvölts vele, ne verekedj, a hideg zuhany meg azért enyhén szólva is durva!.)

Ha zsömléért üvölt, akkor hadd üvöltsön, nincs pénz rá, nincs zsömle - ezt meg kell neki tanulni.

2009. okt. 18. 22:07
 2/24 anonim ***** válasza:
96%
Ne reagálj semmit csináld tovább a dogod mintha ott se lenne. Ha látja hogy semmit se ér el leszokik róla.
2009. okt. 18. 22:10
 3/24 anonim ***** válasza:
94%

Hú, tanácsot adni biztos egyszerűbb, mint végigcsinálni.

Sajnos én sem vagyok a végtelenségig türelmes típus.

Otthon talán kevésbé stresszes, mert nem kell feszélyezni magad, hogy mások előtt mit művel a gyerek....

Mondd el egyszer, hogy mikor kaphatja meg. Esetleg beállítotok egy tojásföző órát annyi percre, ez hátha leköti. Ha nem, akkor utána egyszerűen nem figyelsz rá. Egyszer csak abbahagyja. Persze a nagyot sajnálom, mert őt is biztos zavarja. Ha elmentek otthonról már nehezebb. Elhozod onnan ahol éppen vagytok, félrevonultok és ugyanúgy megvárod míg lecsillapodik. Esetleg hazamentek, ha lehet, de ez a nagynak is büntetés.

Valami nevelési könyvben olvastam egyszer, hogy egy anyuka mikor a gyerek földre vetette magát az áruházban, szintén lefeküdt a padlóra. A gyerek ráncigálta fel, hogy anya, mit csinálsz már.... Hát én nem merném megtenni.

2009. okt. 18. 22:12
 4/24 anonim ***** válasza:
90%

Tedd be a szobájába! Ha abbahagyta, kijöhet, addig ne vegyétek észre, nézzétek levegőnek. Ha nem ér vele célt (figyelmet) előbb-utóbb megunja (utóbb)

A barátnőmé is ilyen volt, az egyik. kinőtte. 5 éves korára. Ha a téren üvölt, ne izgasd magad hadd nézzenk, tégy úgy mint a közömbös. Vészhelyzetben nyugodtan keverj le egy jól irányzott anyai pofont! (végső megoldás, ha olyan helyen jön rá, ahol veszélyes lenne mondjuk)

Ara elhallgat. Nem kell szívbajosnak lenni, a védőnő is pofonvág, ha sokkod van. Amúgy meg türelem és végtelen közöny. Azért csinálja, mert látja, mennyire hat rád.

2009. okt. 18. 22:25
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt az utóbbi jelenetet Youtube-on láttam... egy ideig keringett mailen :) Nagggyon ott volt! :)

Egyébként tényleg iszonyat nehéz ilyenkor türelmesnek lenni. Kitartás! Drukkolok!

2009. okt. 18. 22:28
 6/24 anonim ***** válasza:
95%

A gyerekek roppant tanulékonyak : elég csak egyszer azt tapasztalnia, hogy a hisztivel kicsikarhatja, amit szeretne, innentől kezdve mindig "beveti" ezt a fegyvert...

Nagyon jól tudja, hogyha a bolt közepén elkezd sikítva üvölteni, hogy neki MOST csoki kell, akkor 1 percen belül övé lesz a csoki. :-[

Van erre egy jó "gyógyszer" : amikor elkezdi a hisztit, akkor mindannyian nézzetek rá csodálkozva és döbbenten, majd térdet csapkodva nevetni kell!... RAJTA!

Mintha a bohóc a legviccesebb műsorát adná elő : fetrengeni kell a röhögéstől!...

A gyerek erre le fog döbbenni (mindent várt, csak ezt nem).

Aztán ha meguntátok, hagyjátok üvölteni kedvére, menjen mindenki a dolgára, mintha semmi nem történne.

Akármit akart, azt az egyet nem szabad megadni neki ilyenkor!!!!

Most már kicsit nehéz dolgotok lesz, de 3-4 ilyen "lecke" után meg foga tanulni, hogy ezzel a hisztivel semmit nem fog elérni. Fölösleges...

NE kérjétek, NE kiabáljatok vele, NE üvöltsetek vele, NE bántsátok, NE locsoljátok le...

Szép nyugodtan, kedélyesen, mosolyogva : "Nem értjük kisfiam! Mi a bajod???" (A zsarolást nem értitek meg!)

Amire még figyelni kell : lehet, nálatok meg fogja tanulni a "leckét", pár hét múlva nem fog hisztizni, de sorra kipróbálja a hisztit majd a nagyiéknál és bárki másnál is : hátha bejön?...

(Őket is ki kell majd oktatni, hogy ugyanígy kezeljék a gyerek hisztijét.)

2009. okt. 18. 22:29
 7/24 anonim ***** válasza:
68%

Nekem vlt probléma unokahugommal régen.

Ette a Zizit és kiszórta mindet,összesöpörtem akkor kiboritotta a maradékot összeszedtem megint..elvettem töle mást borított ki.Rászótam kicsit hangosabban akkor meg elkezdett sírni,üvölteni stb.Bevittam szobájába rázártam az ajtót ott a sok játék.Sírt. Mondtam neki lenyugodtál kijöhetsz.Értett belőle

2009. okt. 18. 22:34
 8/24 anonim ***** válasza:
47%

Az öcsém volt ilyen. :) A hidegvizes zuhany általában jót tett neki.

Egy idő után kinövi, amikor rájön, hogy milyen más módon tudja megszerezni, amit akar.

Addig is vígasztaljon a tudat, hogy felnőtt korában semmiben nem fog szükséget szenvedni, meg fogja szerezni magának, amit csak akar.

2009. okt. 18. 22:58
 9/24 anonim ***** válasza:
98%
hát azért a hidegvizes zuhany elég embertelen. a hisztinek viszont ne engedj. ajánlom a take home nanny című sorozatot, a discovery travel & livingen megy.
2009. okt. 18. 23:07
 10/24 anonim ***** válasza:
12%
Az senkinek nem tűnik fel, hogy szerencsétlen gyereknek a zsemléért is üvölteni kell? Talán éhes, nem? Ne vegyük már egy kalap alá a sima hisztivel. Nem ugyanaz, ha játékért üvölt, vagy ha zsemléért. A szívem szakad meg. Ha ezt élőben látnám, hogy egy kisgyereknek sírni kell a kajáért -és még úgy sem kap az anyjától! -simán odamennék, és adnék neki egy kiflit vagy egy zsemlét, az anyuka jelenlétében. Szóljon, amit akar. Azért ez nagyon utolsó dolog.
2009. okt. 18. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!