Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A páromat kihasználja a családja?

A páromat kihasználja a családja?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt a barátommal. pár hónapja már együtt is lakunk 200 kilométerre a szüleinktől( egy helyről származunk )a nővére és az anyja (lehet csak nekem tűnik úgy) kihasználja a páromat. A nővére folyton ajándékokat kér tőle, bárhová megy a párom, mindig kell vennie vmit a testvérének, vagy cipőt rendel neki elő-elő névnapi ajándéknak, elő névnapinak meg mondjuk egy táskát ( tegyük hozzá nem olcsót ) és ugyanezt eljátssza a szülinappal, a karácsonnyal... szinte mindig talál okot, hogy mire kérjen valamit. (én sose kértem tőle semmit, ha mégis, csak valami apróságot. pl : körömlakk.., sőt, én mindent kifizetek neki, ha enni megyünk is, felesbe fizetünk) nem értem miért hagyja magát így rászedni.. hétvégente járunk haza, akkor meg az anyja kér tőle pénzt a hétvégi ebédre ( tőlem a szüleim sose kérnek pénzt, se a testvérem) . nagyon jól keres a párom, és bánt, hogy arra sincs pénze, hogy elmenjünk nyaralni, mert szinte mindenéből kiforgatják. Szerintetek egy pszichológus tudna segíteni? Én nem szívesen avatkoznék be a családi ügyeibe, néha nagyon úgy vagyok h már muszáj vele beszélnem, de nem tudom megtenni, nem tudom megmondani neki hogy milyen szemetek vele a legközelebbi rokonai ...

2013. júl. 10. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mit csinálni.

Ő azért veszi az ajándékokat(valószínű) hogy 'le legyenek tudva'=befogja a szájukat, mert lehet hogy másképp beleszólnának az életébe(amit te sem szeretnél).

Vannak ilyen szemét emberek.

A pasid meg lehet patthelyzetbe van emiatt.

Beszélned kéne vele arról, hogy pl. miért vesz olyasmit a testvérének, amit tulajdonképpen kierőszakolnak tőle.

A pszichológushoz azokat kellene vinni akik kierőszakolják tőle a dolgokat.

Van apukája a barátodnak?

2013. júl. 10. 17:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak nehogy lerohand, hogy 'milyen szemetek', mert ezt valószínű ő is tudja, te viszont valószínű nem tudsz mindent őróluk.
2013. júl. 10. 17:59
 3/5 A kérdező kommentje:
apukája meghalt pár éve :(
2013. júl. 10. 18:38
 4/5 A kérdező kommentje:
első válaszoló, köszönöm a választ :) a második válaszolónak pedig annyit, hogy végképp nem áll szándékomban lerohanni őt semmivel, és valóban nem tudok róluk mindent
2013. júl. 10. 18:45
 5/5 anonim ***** válasza:

1-2-es vok. :)

Ha meghalt pár éve az apukája, akkor a 2 nő családjában valószínű ez miatt támaszkodik rá mint 'pót-családfenntartó', gondolom előtte apukájuk velük is élt, tehát volt otthon plusz egy kereset.

A nővére biztos ezért kéri tőle a dolgokat, mert ezeket előtte valószínű vagy apujától kérte, vagy ha nem akkor mondjuk ő is ad haza pénzt ezért nem marad neki annyi magára.

Az anyukája kajára kér, ez sztem ha tényleg jó volt a családi viszony és a 2 szülő együtt nevelte a gyerekeket megint a + egy keresetkiesés miatt lehet.

Az anyukája szülei gondolom már a nyugdíjukból élnek, meghát ez már nem is az ődolguk, úgyhogy onnan nem tud az anyukája segítséget kérni.

Ezért írtam, hogy nem biztos hogy tudod a hátterét, de így gondolom már másképp nézed a dolgokat.

2013. júl. 12. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!