Mit tegyek, hogy apám ne terrorizálja lelkileg a fiamat?
Nagyon sajnálom, szörnyű, hogy a nagyszülő így viselkedjen egy kisgyerekkel.
Vélenyem szerint az apád mentális nem teljesen egészséges. Nem sértésnek szánom, de az írásodból számomra úgy tűnik. Ha valaki azzal fenyegetőzik egy kisgyerek előtt, hogy megöli magát... hát, én biztosan nem engedném többet a gyerekem közelébe. Szegény kisfiad már így is össze van zavarodva, nem tudja, mit kezdjen a nagyapjával. Ne hagyd, hogy még nagyobb károkat okozzon a kicsi lelkében. Apád fenyegetőzni fog, megpróbál majd ezzel-azzal zsarolni (lásd. megöli magát), de Ti már egy új család vagytok és felelősséggel tartozol a kisfiad egészségéért. Nemcsak a testi, a lelki fejlődéséért is, a nagypapa pedig nincs jó hatással rá. Apád felnőtt ember, aki felelős a döntéseiért. Hanem képes megváltozni és igazi nagypapaként viselkedni, szerintem nincs helye a kisfiad életében.
Azt írtad, hogy felnőttként tudjátok kezelni... akkor nem értem, hogy mi a kérdés!
Amit szerintem tehetsz: beszélj apukáddal, hogy beszéljen máshogy, mert a fiadnak ez nem jó. Ha megérti, és változtat, akkor jó, ha nem akkor kevesebbet kell látogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!