Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a helyzet akkor, ha a...

Mi a helyzet akkor, ha a gyereket nem az édesapja neveli?

Figyelt kérdés
Képzeld el a következő helyzetet: Érkező babád édesapja nem akar/tud vele élni, valószínűleg nagyon ritkán fog találkozni a picivel, viszont egy korábbi barátod nagyon szeretne veled lenni. Tudná eléggé szeretni úgy a babát, hogy nem az övé? ... és jobb lenne a gyereknek, ha nem a vérszerinti apja nevelné, vagy inkább apa nélkül kezdje az életét?
2009. okt. 17. 22:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen jobbnak tartanám, ha apa, vagy jobb híján pótapa is lenne mellette. Természetesen a pici is tudná, hogy ki az igazi apja, és hagynám is, hogy látogathassa, foglalkozhasson vele.

De a pótapával -nevezzük így-, csak akkor jönnék össze, ha erre nem pusztán a születendő gyerek vinne rá, hanem a szerelem is!

2009. okt. 17. 22:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt én is így látom. Inkább csak amiatt aggódok, hogy amikor valóban megérkezik a pici, akkor is tud-e majd úgy nézni rá, és fogja-e tudni őt is szeretni?
2009. okt. 17. 22:22
 3/16 anonim ***** válasza:
87%
Minden valószínűség szerint tudná szeretni a babát úgy is, hogy nem az övé. A férfiak ahhoz a gyerekhez kötődnek, akit picikora óta nevelnek. A kérdés, hogy te szereted-e annyira ezt a pasit, hogy vele akarj élni. Mert én ezt a "szeretni fogja-e a babát" dolgot inkább alibinek érzem, igazából a pasi mellett nem tudsz szívből dönteni.
2009. okt. 17. 22:22
 4/16 anonim ***** válasza:
83%

"szeretni fogja-e a babát"-kérdésre még te tudsz a leginkább válaszolni, hiszen te ismered a fiút. Mi legfeljebb általánosságokat írhatunk.

Ülj le és gondold magadban végig!

2009. okt. 17. 22:27
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
Senki nem tudja megmondani,hogy szeretni fogja-e a babád.Lehet,hogy ő most igennel felel,de ha meglesz a bab,sír,stb.,akkor ő is otthagy,mint az édesapja.
2009. okt. 17. 22:30
 6/16 anonim ***** válasza:
82%

1 éves volt a fiam amikor összejöttem a mostani párommal.

Azóta van 2 közös lányunk,de a fiammal imádják egymást és összetartanak,mert Ők férfiak!!!!!!

2009. okt. 17. 22:41
 7/16 A kérdező kommentje:
:-)
2009. okt. 17. 22:42
 8/16 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem inkább az a kérdés,hogy szeretitek-e annyira egymást,hogy elfogadjon téged a gyerekeddel és annak minden nyűgével örömével együtt.Ha az a pasi igazán szerelmes beléd,téged hisz a nagy Ő-nek,akkor szeretni fog a gyerekeddel együtt.Te szerelmes vagy belé?Mert csak akkor érdemes összebútorozni.
2009. okt. 17. 22:43
 9/16 A kérdező kommentje:

Igen, ez a kérdés, hogy a gyerek minden nyűgét is elfogadja-e?

Azért tettem fel, mert most úgy érzem, hogy nem az én érdekeimet kell elsősorban figyelembe venni, hanem azt, hogy a babának is megfelelő legyen a döntés. Ha nem lenne ez a kérdés, valószínűleg már együtt lennénk, de mivel nem csak kettőnkről van szó, én azért elég bizonytalan vagyok ebben a helyzetben és abban sem vagyok biztos, hogy ő teljesen végiggondolta.

2009. okt. 17. 22:49
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól lesz valaki apa,mert gyermeke születik,hanem attól,hogy felelősségteljessen tud viselkedni azzal aki rászorul.

Ha megfordítod,úgyis igaz!

2009. okt. 18. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!