Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most egy autón fogunk összeves...

Most egy autón fogunk összeveszni?

Figyelt kérdés

4 éve együtt élünk, a páromnak van autója, én bkv-zom. Az autót heti kétszer-háromszor én is használom egyedül, illetve ha együtt megyünk, gyakran én vezetek, mert ő neki már elege van a vezetésből. Mindkettőnk minden pénze ráment az építkezésre, és az autót is le kéne cserélni, mielőtt tönkremegy, plusz hitel is van rajta. Ha elcserélnénk olcsóbbra, legalább a hitelt nem kéne fizetni. Eddig egyet értünk. De a párom egy jobbkormányos kisbuszt akar venni. Nem tágít mellőle. Azon túllépek, hogy kinézetre nem tetszik, mert nem ez a lényeg, de nem értem miért kell busz, mert utazni sincs pénzünk (konkrétan most semmire sincs), és nagy tárgyat évente 3x szállítunk, arra mindig van fuvar. Illetve a jobb kormányostól is félek, mert amíg meg nem szokjuk, nem biztonságos. A párom így is a felezővonalhoz/rajta vezet, volt már ebből tükörtörése is. Nemsoká gyerekünk lesz, illetve az övét is szoktam hozni-vinni, és nem érti a félelmem.

Azt mondja ő dönt mert övé a kocsi, dehát mint család mindketten használjuk. Kinek kell engednie? Ha megveszi én azt biztos nem vezetem, de így ő is meg lesz lőve, hogy mindig neki kell vezetnie.

2013. júl. 6. 15:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát, ha nem tudsz ráhatni, akkor majd egy karambol. Ugyanis itt a kontinensen jobbkormányos autót még a "harcedzett" pilóták is nehezen vezetnek forgalomban.

Persze jóval olcsóbb a jobbkormányos jármű, többen is használják.

2013. júl. 6. 17:07
 12/13 anonim ***** válasza:

A jobb kormányos autóktól a hideg ráz. Ne haragudj, de el kell mesélnem, ugyanis egy barátnőm ennek az áldozata lett.

Mégcsak nem is nagy városban éltünk, a szülőfalumban egy ember beszerzett egy jobb kormányos autót olcsón, hatalmas "luxusautót", majd útnak indult a közeli város felé. Még csak nem is ment vészesen gyorsan, 118-cal haladt, egy kanyarban lecsúszott a kereke az aszfalt mellé, amitől megijedt, megrántotta a kormányt balra és frontálisan a barátnőmbe csattant (kis, olcsó autóval volt, amit a fizetéséből spórolt ki nagy nehezen), gyakorlatilag azonnal szörnyet halt.

A rendőrség megállapította, hogy a sofőr nem ivott, nem fogyasztott semmilyen bódító szert, nem bóbiskolt, bambult el, szimplán nem volt elég tapasztalt ahhoz, hogy ilyen közlekedési rendszer mellett jobb kormányos autót vezessen. Mindezért, egy 23 éves fiatal lány élete ért véget.

Aki bal kormányos autóhoz van szokva, az ne vezessen jobbost, hiszen korlátozottak a látási viszonyok, hezitálás, bizonytalanság alakul ki, ami pedig az úton, komoly forgalomban már régen rossz. Még csak nem is kell nagyot hibázni ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Beszéld le róla! Ha a busz marad is, a jobb kormányt itthon felejtse el!

2013. júl. 6. 23:11
 13/13 anonim válasza:

ha semmire nincs pénz, én először egy olcsón fenntartható kis autót néznék, amivel munkába lehet jári. Ha jól értem most ketten vagytok és hamarosan jön az első gyerek.

A jelenlegi terepjáróból biztos furcsa lenne, de egy 1.5ös diesel motorral szerelt Peugeot 106/Citroen Saxo szinte szétüthetetlen, óvatos használat mellett négy liter alatt is tud fogyasztani, és nem elromlós fajta. Hasonlóan gazdaságos a B Corsa szintén 1.5-ös Isuzu dízele is. A karosszéria rozsdásodására kell figyelni, a motoroknak sok baja nem szokott lenni.

Vagy ilyen kell melóbajárni, vagy 125-ös robogó (könnyített robogós jogsi). Az említett autók 4-5 litert esznek, a robogó 2,5-öt. Nem 8-12-t, mint a terepjáró, főleg városban (nem tudom pontosan mi is az).

Emellé ha fontos a hely, csomó gazdaságos nagy egyterűből lehet válogatni. Totalcar.hu szerkesztőségi tagjainak véleménye nyomán Mazda MPV-t mondanám. Hatalmas és zseniális.

2013. júl. 7. 03:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!