Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az a pont, amikor megfordul...

Mi az a pont, amikor megfordul a dolog, és már nem akarod a másikat? Mi az, amitől feladod?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, bocsánat. (És lehet, majd áttesznek más kategóriába, de itt szoktak jobb válaszok születni.)

Tegyük fel, megismerkedtek valakivel, teljesen jól megvagytok, vonzódtok egymáshoz, de egyszercsak a másik meghátrál. (Vagy én, de most alapvetően nem ez foglalkoztat.) Miért? Mi lehet a kiváltó ok?

Mert én, ha tetszik valaki(hacsak valami nagyon nagy galiba nincs, de tolerálhatatlan szinte), akkor a kezdeti zökkenőktől nem ijedek meg. Illetve megijedek akár, de tudatában vagyok a saját félelmeimnek, tudom, idő kell a megismeréshez, a tisztázáshoz, hogy tudjuk, a másik mit hogyan ért és mit akar, azért időt akarok hagyni.

De ha az alapvető tulajdonságai, gondolkodásmódja és a külseje bejön, akkor nem hátrálok egykönnyen.

Ezzel viszont szinte mindig magamra maradok. Úgy érzem, elég egy részemről gyanútlanul elhangzott szó, vagy jóindulatú tett, és hamar, kíméletlenül kivágnak. Nem kapok több esélyt.

Miközben tudom, mi lehetett volna az egészből, hogy egyszerűen még "zöldek" vagyunk, nem értünk meg. De hát idő kell a jó gyümölcs beéréséhez. Miért nincs idő? Miért nincs idő valamire, ami ennyire fontos. Miért hisszük, hogy a másikat pár nap/hét alatt annyira megismerhetjük, hogy ilyen könnyen megszabaduljunk tőle?

Nekem annyiszor ígértek kitartást, hogy nem hagynak el, ha magamat adom, sőt, az milyen jó, és minden egyebet, de mégis egy-egy jelentéktelen ügy miatt (amin aztán sokáig emésztem magam) megbukik a dolog, és még az sem adatik meg, hogy megértsem, mi történt.

2013. júl. 2. 09:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nő vagyok.
2013. júl. 3. 00:47
 12/12 anonim ***** válasza:

:) drágám, a férfiak többsége ilyen mentalitású :) Nem tehetnek róla. és amit mond akkor, hogy tényleg oda van érted, és tényleg így meg úgy, akkor éppen komolyan is gondolja. Aztán eltelik 1-2 hét, mire te éppen kezded beleélni magad, meg teljesen beleszeretni, mire ő meg nem tudja miért, kezd elege lenni és nem vágyni rád. Hidd el hogy többségében nem tudják megfogalmazni mi az oka.

van köztük aki a régi nőjét nem bírja elfelejteni. van akinek saját magával vannak gondjai. Ne felejtsd el, ilyenkor nem benned van a hiba! És nem feltétlenül azért távolodik el, mert te mondtál vagy tettél valamit. És nem is szabad azon agyalni, hogy mit kell tenned azért, hogy jó legyél nála.

Az ilyeneknél fordul az elő, hogy később felkeres megint. Mintha mi se történt volna :) te meg csak pislogsz, hogy egyszer már eltűnt mint szürke szamár, mit akar most... :)

35/N

2013. júl. 4. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!