Mikor éreztétek azt, hogy Ti már "egy család vagytok"?
Jogilag:
A család a társadalom olyan mikrostrukturális részrendszere (kiscsoportja), amely
• önmagában is viszonylag teljes rendszerként működik
• szoros, sokirányú kapcsolatban van a társadalom más rész-rendszereivel
• tagjai (családtagok) egymással rendszeres, életvitelüket átszövő kapcsolatban vannak
A családot továbbá az jellemzi, hogy
• a tagok közti kapcsolat alapja -> jogilag legitim vagy társadalmilag elfogadott párkapcsolat (házasság, tartós együttélés) és (vagy) vérségi kapcsolat vagy jogilag rendezett örökbefogadás
• folyamatos működésében a családtagokat közösségi-érzelmi (pszichoszociális), létfenntartási és szellemi-kulturális értékek és érdekek kötik össze
• a kölcsönös egymásrautaltságból következően többfunkciós gondoskodó-ellátó rendszert jelent
Magyarán:
Jogilag bármilyen hivatalos párkapcsolati forma IS családnak minősül. Még az együttélés is.
most itt többen azon vitáznak, hogy a házaspárok gyermek nélkül családnak számítanak-e.
A családjogi törvény értelmében IGEN.
De a kérdés úgy szól, hogy mikor ÉREZTÉTEK, hogy család vagytok.
Egy házaspárról én is TUDOM, hogy hivatalosan ők egy család, de NEM ÉRZEM őket annak.
Imádom mikor az emberek egymást győzködik hogy mit is kellene érezni....
Akkor éreztem hogy egy család vagyunk mikor megszületett a lányunk,az hogy más mikortól érzi az mindenki magánügye.
Ez az, a kérdés az volt, hogy te hogy érzed, nem az, hogy jogilag, hivatlosan mikor számitotok családnak, vagy hogy általánosságban mikor válik családdá egy család, hanem személy szerint, aki válaszolt, mikortól érzi, hogy ők egy család. Egyébként odaírtam a végér, hogy nem akarok senkit se megbántani, mégis úgy vettétek, hogy támadást indítok.
Olyanokon fel tudjátok húzni magatokat...:D
Bocs az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!