Szerettétek gyerekorotokban, ha a szüleitek meséltek, vagy diafilmet vetítettek?
hihi még megvan a diavetítőm és a filmjeim is :) Imádtam!
Kb hetente volt ilyen :D
Nem, mert korán megtanultam olvasni, és gyorsabban olvastam, mint ahogy a szüleim meséltek. Aztán anya rászokott arra, hogy fejből mesél, de sokszor megállt gondolkozni és lassú volt a történet :D
A diafilmeket is rég elolvastam, mire felolvasta.
Ettől függetlenül én fogok mesélni a gyerekemnek, ha szeretné. De nem mindenáron erőltetem rá.
Nekem sokat vetítettek, kiskoromban mindig volt estimese, és a tesóim is ugyanúgy részesültek ezekben. Mikor már tudtam olvasni, én bogarásztam ki a diakockákat, meg emlékszem, hogy pár rövid könyvet végig tudtam mesélni, mikor még nem is ismertem a betűket, mert megjegyeztem. Még mindig tudok belőlük idézi. :)
Én is meséltem a tesóimnak, nagyon jó érzés volt, ha lenne gyerekem, biztos mesélnék neki!
Nagyon szerettem, anyukám minden este olvasott nekem, sokszor napközben is. Utazáskor is mesélt, Hófehérkét meg hasonlókat, amit tudott fejből. Apukám pedig nagyon sok könyvet elmesélt, pl. a Rejtelmes szigetet is, meg mindenféle ismeretterjesztő könyvet nézegettünk együtt. A diafilmeket is ő olvasta, az ritkábban került sorra, de imádtam.
Biztos fogok a gyerekeimnek mesélni, szerintem is számít a fejlődésben, plusz rá kell nevelni a gyereket az olvasásra, a könyvek szeretetére (persze ehhez példamutatás is kell). Később ez nagy előny, én pl. mivel sokat olvastam, sokkal jobb volt a helyesírásom, a kötelezőken gyorsan túl voltam, gyorsabban is tanultam, mint azok a társaim, akik csak néha-néha olvastak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!