Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek egy idő után már nem lesznek boldogok együtt? Ti miért szerettetek ki/ lettetek boldogtalanok a volt párotokkal-ból?

Figyelt kérdés
2012. jan. 9. 22:55
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Lehet, hogy nem is illettek össze eredetileg sem, az ilyen "szerelmek" hamar elmúlnak. Amúgy meg sajnos egy szerelem sem tart örökké. Persze szeretik egymást, de az a nagy "love" elmúlik és átvált a dolog megszokássá. Főleg az olyan kapcsolat van kitéve ennek a veszélynek, ami már legalább 5 öve tart, de se házasság, se gyerek nincs, ami jobban összetartaná őket.
2012. jan. 9. 23:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ahogy visszagondolok, igazából nem illettünk össze. Volt egy hosszú kapcsolatom, de már egyre több olyan dolgot fedeztem fel benne, ami kiábrándított, nem tetszett. Ami pedig pozitív volt eleinte, az valójában az érzés volt, nem is ő maga. Ez igazából tényleg csak a rózsaszín köd után derül ki. Jelenleg épp kezd megszűnni, és azt érzem, hogy így is nagyon szeretem a barátomat, nem csalódok benne.
2012. jan. 9. 23:22
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Nekem most is ő a párom. De már nem vagyok olyan boldog vele, azt hiszem már nem szeretem úgy. Nálunk csak az történt, hogy megláttam magam az ő szemével és rájöttem, hogy ha szerelmes is (volt?) belém, soha nem látott engem olyan szépnek, amilyennek képzeltem. utólag tudtam meg, hogya a legboldogabb időszakunkban kiderült, hogy más nők voltak számára a "jó nő" kategória, olyanok is, akiket én női szemmel nem is neveznék szépnek. Megkérdőjeleződött bennem az is, szerelmes volt-e egyáltalán belém valaha is. Nem csapott be engem, csak én nem vettem észre akkoriban, hogy számára én nem vagyok olyan rendkívüli, mint ő nekem. Állítása szerint szeret, én is tudom, hogy nem csal meg, nem az a fajta, aki az ember háta mögött chatszexel, bár pucér néniket nézeget a neten. Sok éve együtt vagyunk, és igazából a szeretet nem múlt el, a szerelem se egészen belőlem, inkább azt mondanám, hogy a boldogság múlt el belőlem. Boldog vagyok most is a magam módján, de az a lilaködös mámor rég elmúlt. Szex közben is az jár a fejemben, hogy számára nem vagyok jó nő, nem vagyok a legszebb. Már régesrég nem élvezem a szexet. Igazából csak az elismerése kellett volna. De még amikor vmi kedveset próbál mondani, azzal is csak ront a helyzeten. Mondtam neki, hogy olyan nőt kellett volna választania, aki kívülről is, belülről is tökéletes. Erre mi a válasz? Az, hogy olyan nincs. És elmagyarázza szépen, hogy ő nem tudna együttélni egy bombanővel, aki amúgy meg rossz természetű. Legalább egy kicsit mondhatná azt, hogy ő megtalálta azt, aki számára külsőre és belsőre is tökéletes, vagy a legjobb vagy ilyesmi, de nem, ezt nem mondja. Ha tudtam volna, hogy nem szerelmes belém igazán, nem fordítom fel miatta az egész életemet. De most már mindegy. Májusban összeházasodunk, aztán gyereket akar.
2012. jan. 9. 23:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Első: a gyerek amúgy se tartja össze az embereket még jobban, sőt. Nehezítő körülmény szokott lenni.

Amúgy meg szerintem a kommunikáció hiánya az egyik fő ok szokott lenni. Nem beszélnek még a legapróbb nézetkülönbségekről sem, annyiban hagynak mindent, aztán évek múlva amikor egy csomó ilyen kis dolog felgyülemlik mindkettejükben akkor egyszer csak robban a bomba: ordibálva, tányért repítve közlik a másikkal amit nem mertek közölni korábban amikor még higgadtan is képesek lettek volna megtenni ugyanezt.

A másik fő ok az az hogy mintha mindenki ösztönösen mindig minden rosszért ami történik kettejük között a másikat hibáztatná miközben a saját sarukról igyekeznek megfeledkezni (főleg ha megcsalás esete áll fenn, akkor aztán megy az "az a büdös k.rva" meg "az a szemét disznó").

A harmadik lehetséges ok pedig az hogy eleve nem is kellett volna összejönniük, általában érzik is legbelül az ilyet (nincs az a tűz már az elején sem, csak langyos víz, és ugyanúgy igyekeznek elfojtani ezt is mint a többi kis pici problémát amik felhalmozódnak). Aki így dönt az a "ha nincs ló jó a szamár is" alapon gondolkodik, pedig a szamár egyáltalán nem jó. Idővel ez is visszafordíthatatlanul felszínre kerül, és azt kérdezik magukban hogy "mit keresek én őmellette?". Aki gyáva az ilyenkor elkezdi megcsalni a partnerét, aki pedig jól akar dönteni az előbb véget vet a kapcsolatnak és aztán keres mást.

2012. jan. 9. 23:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Szendi Gábor "Legfeljebb elválunk?" c. írása pont erről szól, hogy hol szoktak zátonyra futni a kapcsolatok már az elején, ami rendszerint csak évekkel később derül ki.

Érdemes elolvasni, nagyon tanulságos cikk.

2012. jan. 10. 08:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológia kétféle szerelmet különböztet meg,az egyik a szenvedélyszerelem,a másik a társszerelem.A szenvedélyszerelem idővel átalakul társzerelemmé (ha nem ér véget előbb).A szenvedélyszerelem az,amit egy kapcsolat elején érzünk,amikor rózsaszín ködben élünk,minden olyan csodálatos,gyönyörűnek látjuk a párunkat,kívánjuk őt állandóan,és baromi jó vele a szex,felfokozódott az egész kapcsolat.A társszerelemben pedig inkább a nyugalmon és a biztonságon van a hangsúly,szeretjük a párunkat,de már nem azzal a szenvedéllyel és hévvel,látjuk a rossz tulajdonságait is,és azt is,hogy néha nem a legjobb formáját hozza,sem viselkedésében,sem küllemében.Az,aki nem tudja elfogadni,hogy a szenvedélyszerelem elmúlik,és átalakul társszerelemmé,mindig ki fog lépni a kapcsolatból,és újat keres helyette,egészen a végtelenségig akár,majd egyszercsak azon kapja magát,hogy 60 évesen ott áll tök egyedül a világban,és senki sincs akire számíthat.Az élet közel sem mindig habostorta,a rossz dolgokat is meg kell élni a párunkkal,olyan ember nem lesz,akivel mindig minden eszményi és zökkenőmentes.
2012. jan. 11. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!