Szerintetek normális vagy jó dolog házat venni egy 7 éves gyereknek?
Meglehet venni nem arról van szó, csak nem ilyen korán. Azt fent kell tartani stb.
Egyszerűbb ha gyűjtötök még és azt a pénzt akár építkezésbe is fektetheti.
Nem utolsó sorban az sem mindegy hogy milyen nemű a gyerek, fiú lány? Ha lány akkor nem kell házban gondolkodni mert úgy szokás hogy a fiúval közösen állják a költséget, vagy jobb helyen a fiúnak már háza van
Ha szülő lennék azt csinálnám hogy mikor dolgozó ember lenne, leültetném és megkérdeznem tőle hogy akarsz saját házat, vagy pedig bővítsük ki a meglévőt 2 generációsra, és ha meghalunk(mi szülők) akkor tiéd minden
Ez a megkell dolgoznia érte a mai Magyarországi viszonylatot nézve elég közhelyes, itt önerőből csak 30 év felett juthat valaki lakáshoz, vagy úgy hogy előtte végig gyűjtögette/spórolta a fiatalkorát, vagy hitelbe verte magát és csak nyögdécsel, én is rakom félre a havi 100e ft-ot hogy 30-31éves koromra azért tudjak venni egy lakást és felújítani meg rendbehozni
Én így gondolom
21/F
Szerintem fölösleges, főleg a gyámügy miatt. Ha mégis akarok, akkor is úgy érdemes, hogy a ti neveteken van és csak később íratjátok át, vagy át sem kell íratni, mert az drágább, mint örökölni. Attól, hogy a ti neveteken van, ő ugyan úgy lakhat benne felnőtt korában.
Ami viszont nagyon ötletes, hogy leteszik az összeget a hitelhez, kiadják lakást és a bérleti díjból fizetik a törlesztőrészletet, vagy a nagy részét. Ha ezt időben elkezded, akkor pont felnőtt korára teljesen a tietek lesz a ház minden teher nélkül.
Egyrészt ráteheti a gyámügy a mancsát,másrészt mire a gyerek felnő, a házat megeszi a fene, ha nem lakja valaki.Amúgy sem biztos, hogy a gyereknek az a ház kelleni fog.Ismerek én is pár olyan kölyköt, akinek a szülei házat toltak a feneke alá, de a drágának nem tetszett valamiért...
Szerintem jobb, ha a szülő valamilyen megtakarítást csinál a gyermek részére, amit majd ha az felnő, arra fordít, amire szeretné.
Ha lenne annyi pénzem, segítenék a gyermekemnek, hogy megtudja venni azt a házat, amelyikre vágyik és amit képes lesz fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!