Kinek illik fizetni ebben a helyzetben?
Huszonéves pár vagyunk.
A barátom külön él a szüleitől (ajándékba kapta tőlük a lakást), ha ott vagyok nála, mindig közösen álljuk az ételköltségeket. Ha főzünk valamit, felesben vesszük meg az alapanyagokat, ha pizzériába, gyorsétterembe megyünk, szintén felezünk vagy mindenki fizeti a sajátját.
Nála szinte soha nincs otthon étel, ezért mindig együtt megyünk bevásárolni, amikor megérkezem hozzá. (Ő nem főz magának, ha egyedül van, mindig rendel valamit.)
Én viszont még a szüleimmel élek, ezért amikor a párom nálunk van, otthon eszünk, neki nem kell belefizetnie.
A szüleim nehezményezik, hogy mindig beszállok a költségekbe, amikor a barátomnál vagyok, szerintük neki kellene fizetni az én részemet is.
Mindketten tanulunk még, nincs jövedelmünk. A barátom a szüleitől fix összegű zsebpénzt kap havonta, én pedig mindig annyit kapok, amennyire éppen szükségem van.
Mi a véleményetek?
Ebben az a probléma, hogy amikor te nála eszel, mindennek fizeted a felét, de amikor ő van nálatok, a szüleid etetik. És gondolom ez nem tetszik anyukádnak, teljesen jogosan!
Párod amúgy elég nevetséges ezzel a mindennek a felét fizesd ki felfogással...néha azért meghívhatna, főleg amikor otthon esztek nála. Vagy ha a szüleidnél vagytok, nyújtsd be neki a számlát te is! Megnézném a fejét:))))
És ha nála vagy, ki főz, te? munkadíj? :)))
Na ilyen pasi soha nem kéne....
Szerintem is kissé ingyenélő a párod.
Azt ne firtassuk, hogy miért él külön, mert ha mondjuk 300km-re van az egyetem a szülővárosától, akkor érdekesen járna be. Ha van pénzük és fizetik az albértletet/vettek neki egy lakást, ahhoz bizony senkinek semmi köze. Szerintem minden jóravaló szülő ezt tenné, ha megteheti, nem? Természetesen elvárható lenne, hogy legalább nyári munkákat vállaljon a srác, de ez már nem a mi dolgunk.
Na. A kérdéshez visszatérve: normális, lelkiismeretes férfinak bizony nehezére esik pénzt elfogadnia a barátnőjétől ilyen piti dolgokra. Én nőként is a minimumnak tartottam, hogy mikor a párom az én lakásomon volt, akkor előtte szépen elmentem egy hétre egyedül bevásárolni kettőnkre. Ő természetesen ugyanígy tett, mikor nála voltunk. A fele-fele nem más, mint szarrágás. A fiút etetik a lány szülei, de ő arra nem képes, hogy ugyanezt viszonozza, hanem inkább elkuncsorogja még annak is a felét? Ez egy bunkó.
A szülőket is megértem valamilyen szinten, a lány azóta nyilván jóval több pénzt kér el, mióta fizetnie kell ezeket.
Tehát a szüleidfizetik azt is, ha te mész a sráchoz, meg azt is ha nálatok van!
Ha a pasi szerint ez helyes, akkor nincs mit mondani. Itt nem turkálásról van szó, hanem arról, hogy ők megvendégelik a barátodat, ő viszont téged nem, ez engem is zavarna és azokat is, akik ezt most másként látják, mert nincsenek benne a helyzetben, bezzeg ha az ő lányukról lenne szó...
Azért remélem, a közös bevásárlás után nem te (mindig) te főzöl!
Érdekes, ha én meglátogatom a barátomat, ő vásárol és ő főz is. Nem velem főzet :) LOL
Persze, ha ő jön hozzám, ugyanez van, én vásárolok és főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!