Kinek illik fizetni ebben a helyzetben?
Huszonéves pár vagyunk.
A barátom külön él a szüleitől (ajándékba kapta tőlük a lakást), ha ott vagyok nála, mindig közösen álljuk az ételköltségeket. Ha főzünk valamit, felesben vesszük meg az alapanyagokat, ha pizzériába, gyorsétterembe megyünk, szintén felezünk vagy mindenki fizeti a sajátját.
Nála szinte soha nincs otthon étel, ezért mindig együtt megyünk bevásárolni, amikor megérkezem hozzá. (Ő nem főz magának, ha egyedül van, mindig rendel valamit.)
Én viszont még a szüleimmel élek, ezért amikor a párom nálunk van, otthon eszünk, neki nem kell belefizetnie.
A szüleim nehezményezik, hogy mindig beszállok a költségekbe, amikor a barátomnál vagyok, szerintük neki kellene fizetni az én részemet is.
Mindketten tanulunk még, nincs jövedelmünk. A barátom a szüleitől fix összegű zsebpénzt kap havonta, én pedig mindig annyit kapok, amennyire éppen szükségem van.
Mi a véleményetek?
Külön-külön mindegyik rendben van. AZ is, hogy közösen vásároltok, és az is, ha a barátod nálatok van, akkor nem fizet a kajáért.
Viszont értem a problémád. A két dolog egymás mellett már egy kicsit furcsa. Én ezt a barátod helyében úgy rendezném le, hogy néha én hívnálak meg pizzázni vagy gyorsétterembe.
"A szüleim nehezményezik, hogy mindig beszállok a költségekbe, amikor a barátomnál vagyok, szerintük neki kellene fizetni az én részemet is."
Szüleidnek szólni kéne hogy nem illik más zsebében könyékig turkálni és megmondani hogy mit "illene" a barátodnak.
Feltehetőleg AZÉRT szólnak bele a szülei, mert a lány, most hogy párja van, SOKKAL több pénzt "visz" otthonról, mint korábban.
Elég abszurd, hogy nemkereső létére ilyen mértékben költekezzen, és főleg a pasira (úgy, hogy az illetőt sokszor vendégül is látják, amit illene valahogy viszonozni!).
A kérdező párja sem keres, ebben 1-1.
Az meg mi hogy "főleg egy pasira"? Kutyára rendben lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!