Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósom át tud jönni papucsban...

Anyósom át tud jönni papucsban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

anyósoméktól kaptunk egy félkész házat velük szemben.

a csúcs, hogy szuperek mind a ketten (anyós+após), de olyan közel vannak. anyósom rengeteget beszél, állandóan átjár hozzánk, nem hagy élni minket, nincs magánélet, mindent tudni akar(leskelődik az ablakból, ha hétvégén reggel felhúzom a redőnyöket, máris jön át.), mintha együtt laknánk még mindig. nekik ez normális, mondván, hogy család-centrikusak. soha nem éreztem, hogy bármi amit tesz, azt rosszindulatból tenné.

tényleg szuperek és én érzem magam a gonosznak, amiért azt szeretném, ha csak hetente 1-2x találkoznánk és beszélgetnénk. nagyon szeretnek és gondolom, hogy velem van a hiba. a párom melletem áll, de nem választás elé szeretném kényszeríteni.hogy oldjuk meg a helyzetet anélkül, hogy megbántsuk őket???

nagyon félek, mi lesz, ha áprilisban megszületik a gyermekünk, az első unokájuk!!!

2009. okt. 14. 11:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

szia! teljesen megértelek, szörnyű az ilyen. én azt tapasztalom, hogy az ilyen esetekben az a legjobb, ha az ember odaáll, és elmondja, mi a helyzet. Szólhatsz a férjednek is, de mindenképpen arra van szükség, hogy valaki kerek perec odaálljon és kimondja: szükségetek van magánéletre.

Ezt azért mondom, mert tudom, ez a lehetőség a legnehezbbnek tűnik, mégis hosszú távon ez éri meg.

Az olyan dolgok,mint: eljátszani hogy nem vagyunk otthon, fel sem húzni a redőnyt, csengőt leszedni stb. gyerekesek, és ha át akar jönni, úgyis átjön.

Nekünk nemrég a szomszéddal volt gondunk. Hetekig,hónapokig csesztettek bennünket, mikor odaköltöztünk. A végén már annyira ideges voltam, hogy enni sem tudtam rendesen. Nagyon rossz volt, hogy így bánnak velünk, zaklatnak mindennel,persze egyszer sem jöttek volna oda, h elmondják mi a baj, csak sms-ben. Végül beszéltünk velük. Azóta minden rendben van, ők is megváltoztak, mi is másképp állunk hozzájuk.

Ne hagyd,hogy ez elrontsa a házasságodat, mert elronthatja. Remélem megoldódik a helyzet. Ha nem,akkor költözzetek máshová.

2009. okt. 14. 11:52
 12/24 anonim ***** válasza:
72%
11,50-es ötlete nagyon kreatív. :D Lehet, hogy megér egy próbát!
2009. okt. 14. 12:04
 13/24 anonim ***** válasza:
86%
11,51-es: Tényleg szörnyűek ezek a "mai fiatalok"! A nagymami mindennap kérdés nélkül a nyakukra megy és még csak nem is hálásak ezért! :D Ön valamit félreértett, nem arról van szó, hogy a kérdező a segítséget utasítani el (egyébként a nem kért segítséget nyugodtan el is utasíthatja), hanem arról, hogy nincs magánéletük az anyós miatt. Nem gondolhatja komolyan, hogy a mai fiatalok hülyék, hogy szeretnének a házastársukkal kettesben lenni. Akkor Ön nem tudja, mi a házasság.
2009. okt. 14. 12:08
 14/24 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Mi az én anyukámnál álünk. Külön lakás a tetőtérben, lépcsőházzal. Két hetes volt a babánk amikor odaköltöztünk. Anyukám sokszor feljárt hozzánk, engem ez nem zavart, a páromat annál inkább. Ezért megemlítettem anyumnak, hogy zavaró, hogy naponta feljár hozzánk. Nem sértődött meg, amúgy nagyon rendes ember. És bocsánatot is kért, amiért ennyit zavart. Azóta hetente vagy kéthetente jön fel. Semmi gáz nincs köztünk. Az unokáját rendszeresen látja, mert én viszem hozzájuk le. Probléma megoldva. A másik dolog, nekem nincs anyósom, elhunyt, nem is ismertem. Ezért nem tudom milyen is az, ha az embernek anyósa van.

Más: anyukám egy másik országban hagyta a szüleit 30 éve. Ígéretet tettek, hogy sűrűrn látogatja majd őket. Kb. 8x láttam a nagypapám, nagymamaámat többször. De nagyon rossz volt.

Szóval azt akarom mondani, hogy inkább közel legyenek, mint távol. Mert arra megkérheted szépen, hogy kevesebbet menjen át. De ha messze laknának, akkor nagyon nehéz lenne megoldani, hogy láthassanak titeket. Hidd el, az rosszabb. Főleg akkor ha a párod nagyon szereti a szüleit, s mint ahogy írtad szuperek. Szuper anyós megfog érteni téged. Amúgy minden csoda 3 napig tart, majd elcsitulanak ezek a látogatások. Gondolom friss a dolog. Anyósod dolgozik?

2009. okt. 14. 12:09
 15/24 anonim ***** válasza:
72%

Ettől Te biztosan nem vagy "gonosz". Csak mást szeretnél, mások az elképzeléseid.

Ha olyan "szuperek", akkor lehet velük beszélni, meg fogják érteni. Csak arra kell ügyelned, ne az derüljön ki, hogy ez "valakinek a hibája", hanem az, Neked ez a helyzet kényelmetlen, változtassatok rajta! Jó lenne mielőbb megoldani, mert egyrészt aki magában fortyog az ilyenen (nem tudom, Te mennyire vagy hajlamos erre?), az később nehezebben kezeli a kialakult helyzetet, mintha rögtön az elején megpróbálná megoldani; másrészt az unoka születésekor amúgy is megváltozik a felállás. Ha nem mérgesedik el addigra, hanem normális lesz, akkor majd nagyon örülhetsz, hogy mindig lesz aki segít, és barmikor át lehet hívni. Mert a lényeg ez, hogy kinél van a kezdeményezés? Ha TE hívod és Ő eldönti, hogy akar-e jönni, ráér-e éppen stb. akkor nem is lenne probléma. A gond abból van, hogy Ő jön, holott még nem hívtátok. Ha jól értettem... (Esetleg még belejátszhat az anyukával szembeni féltékenységed is, akkor ezzel pluszban meg kell küzdened.)

2009. okt. 14. 13:10
 16/24 anonim ***** válasza:
72%
12.09-esnek szóról szóra igaza van! Mindenképp beszélj vele, mert előbb-utóbb még jobban az idegeidre fog menni ezzel. És még csak lehet, hogy fel sem merül benne, hogy zavar, családcentrikus és ez nála azt jelenti, hogy nem csak a férjével van együtt nap mint nap, hanem a gyerekével is és annak családjával is. De nincs azzal semmi baj, ha Te nem így szeretnéd, megjegyzem nekem sem tetszene az biztos. De nagyon óvatosan beszéljetek anyóssal, nehogy megsértődjön, kár lenne a jó kapcsolatot emiatt gallyra vágni. És mindenképpen azt ajánlom, hogy a férjeddel közösen (még akkor is, ha Őt nem zavarja) beszéljetek az anyóssal, mert ha csak Te beszélsz, akkor rád sokkal könnyebben megharagszik, mint a fiára.
2009. okt. 14. 13:17
 17/24 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! Nagyon sok közöttük a hasznos és ami kevésbé az, azok legalább mosolyt csaltak az arcomra!! (nem rossz, hogy ne húzzam fel a redőnyt, de szuper ötlet a szex is, mikor benyitnak!!) komolyra fordítva.

anyósomék nyugdíjasok, otthon ülnek és várják édesen, hogy hazaérjünk. Mondtam a páromnak, hogy üljünk le velük beszélni, az a legtisztább, attól, hogy csúnyán beszél velük és elzavarja őket ( neki is terhes, hogy mindig átjönnek) még nem oldódik meg a probléma. Szerintem meg fogják érteni, ha leülünk velük őszintén, de tapintatosan.

Még egyszer köszönöm a tanácsokat!!!

2009. okt. 14. 13:31
 18/24 anonim ***** válasza:
20%
Szia!Szerintem fel sem tudod fogni hogy milyen ritka a mai világban,ha valaki ,,kap egy félkész házat".Hálás lehetsz anyósodéknak.És majd meglátod,ha megszületik a baba,milyen jó lesz ha anyós egy kicsit vigyáz rá még elmosogatsz,vagy porszívozol,vagy eszel.Addig nem fogod tudni miylen nehéz egy picivel,még nincs a kezedben.És akkor majd jól jönne az anyós segítsége.Gratulálok a babához.Szia!
2009. okt. 14. 14:26
 19/24 anonim ***** válasza:
83%
14,26-os te is sikeresen félreéertetted a kérdést. Nem jól szereti az a szülő a gyerekét aki az áldozataiért (adott esetben a fél házért) cserébe elvárja, hogy a gyereke hálából szó nélkül tűrje az életébe való illetéktelen beavatkozást. A gyereket nem magadnak neveled, az unokát a gyereked pedig főleg nem neked szüli. Egy tanácsom van minden szülőnek, akinek már kirepült a gyereke: Kéretlenül, hívatlanul SOHA!!! Aki ezt nem érti, az nem jó szülő.
2009. okt. 14. 14:33
 20/24 anonim ***** válasza:
16%
Neked csak az a válasz hasznos,aki azt mondja zavard el az anyóst!Tudod mit?Akkor zavard el,kit érdekel,te bajod,de akkor mi a fsznak kérdezel?Majd megtudod,hogy mi a magyarok istene....Megnéznélek....
2009. okt. 14. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!