Feljelentést akarok tenni. Szerintetek lehet?
Most jutottam el arra a szintre, hogy feljelentsem az apámat. Anyámmal már elváltak,de együtt élnek az anyagiak miatt, így a válással nem oldódtak meg a dolgok. A bűnlajstroma min. 10 évre néz vissza, az alábbiakat tudnám felhozni ellene:szóbeli(verbális) erőszak - ide sorolható pl. a fenyegetések: testi épségre vonatkozóan, gyilkosságra utalva a családon belül többszemélynél, öngyilkossággal való fenyegetés, valamint a becsületsértés. Lelki erőszak: eltiltások, lelki zsarolás, elszigetelés a családtól, barátoktól, munkahelyi kapcsolatoktól, ellenőrzések és eltiltások.
Testi erőszak: lökdösés, hajhúzás, rúgás, pofozás. Sajnos, mivel ezt a lépést csak most készülök megtenni a saját, a testvérem és édesanyám nevében, így látlelet semmiről nincs. Szexuális erőszak - ezt nem is részletezném :( Gazdasági erőszak: fizetés elvétele, fillérekig való elszámoltatás stb. Nagyjából,amiket itt leírnak tételesen, azok 98%-ban ráhúzhatok apámra, a családra: [link]
Ezek alapján szeretnék feljelentést tenni. Az elkövetett bűnök mindhármunkat érintenek, engem, a húgomat és legfőképpen Édesanyámat. Sajnos,már nagyon régen meg kellett volna tennem,most sikerült elég erőt gyűjtenem hozzá. Amiatt félek csak, hogy ha feljelentem, és nem találják bűnösnek,még rosszabb lesz a helyzet,mint volt.A távoltartás is 3 nap, aztán talán több,de mi van, ha ez nem elég ahhoz, hogy korlátozzák a szabadságában, hogy elítéljék? Szerintetek milyen büntetésre számíthat? MINDEN ÉRTÉKES VÁLASZT? TAPASZTALATOT KÖSZÖNÖK!!!!!!!
Az a baj, hogy ha sikerül is elintézni a távoltartásit, és megszegi, akkor én arról maximum akkor tudok,ha Anyukám vagy a húgom értesít...és az a baj, hogy megszegi (és tudom, hogy olyan a vérmérséklete, hogy meg fogja szegni), de Anyu megint csak félni fog, és nem fogja ezt jelezni a rendőrségnek. Nagyon szeretném Anyuval közösen megtenni a feljelentést, de ő annyira fél, hogy sosem menne bele. Viszont, arra nem hiszem, hogy képes lesz, hogy hamisan tanúzzon.Ha már elindul az ügy, akkor nem fog hazudni. Úgy érzem, csak ez a "lökés" kell neki.
A gyerekkorom meg a tinikorom...hát igen :((( És a legrosszabb, hogy senkivel nem tudtam megbeszélni, mert én szégyenkezem amiatt, amit más tesz velem. Pokoli érzés.
Épelméjűnek már régen nem nevezném, teljesen meg van zakkanva, beteg az elméje. Emiatt tudom azt, hogy ha sikerülne pl. eladni a lakást, szétköltözni,azzal még nem szűnne meg semmi.Ugyanúgy követné anyámat, fenyegetőzne pl. azzal, hogy megöli a 70 éves nagyanyámat.
Hihetetlen, hogy vannak ezek a borzasztó megtörtént dolgok,de nem lehet biztos abban, hogy megkapja érte a büntetést. Miért nem elég az, ha mi hárman, akik elszenvedtük ezeket vallomást teszünk. Meg az, hogy vannak tanúk, akik tudnak igazolni néhány dolgot. Miért kell ehhez látlelet, vérző orr, orvosi jelentés? És tudom, hogy hány nő, gyerek éli emg ugyanezt..éli le így az egész életét...az Anyukám most volt 43 éves, még várna rá egy egész élet... és nem akarom, hogy az egy ilyen élet legyen :(
Én voltam a 10-es.
Ha nemcsak agresszor, hanem ráadásul még elmebeteg is (akár pszichopata is lehet), akkor ne gondolkozz tovább, menj el a rendőrségre. Ha beszámíthatatlannak, ebből kifolyólag közveszélyesnek nyilvánítják, akkor jó eséllyel bezárják elmegyógyintézetbe...Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy szabad lábon hagyják.
Meg még valami, ha bármi balul sülne el, akkor van lehetőség krízisszállóra menekülni. Erről tájékoztasd anyukádat és a hugodat. Persze nem ez a cél és ez nem is hosszútávú, de mindenképpen legyen náluk egy cím és egy telefonszám, hogyha azonnal menekülniük kell, akkor mehessenek.
A nagymamát is fenyegeti?
Tényleg menj a zsarukhoz és mindezt mondd el. Nem tudom mit fognak reagálni és mit tenni valójában. De tedd meg a magatok érdekében.
Na mi történt??
Egyébként anyád azért nem mer lépni az ügyben, mert nyakig sáros! Tudott mindvégig az erőszakokról és nem akadályozta meg a szemét ládája! Az ilyet is bünteti ám a törvény!
(De ha végig gondolnád józan paraszti ésszel, anyád tehet kb. mindenről! Arról hogy elkanászodott mellette az apád. Egyre jobban! Hagyta hogy egyre gátlástalanabb dolgokat tehessen meg büntetlenül. Míg végül meg nem történtek a szörnyűségek 10 éven át! Neki kellett volna már az elején elvinnie titeket a közeléből!! Ehelyett ő karba tett kézzel hagyta hogy bekövetkezzen minden. És mindvégig asszisztált is ehhez a mai napig!)
Most jól lebeszélted a feljelentésről hogy az anyát védje......
De szerintem jelensd fel ti 3 man minimum vagytok tanúk apádnak szerinted ki fog hinni,sexuális zaklatásért ha fel jelented nem nagy fogják haza engedni.Szívassátok meg az öreget hagy érezze a törődést.
10-es!
Van focalmad arról, hogy súlyos bűncselekményt követtél el?!
Szervezett bűnözőket bujtottál fel súlyos testi erőszakra!
Ezért többet adnak, mint az elkövetőnek.
Az önbíráskodás bűncselekmény, az arra való felbujtás is.
Úgyhogy ne ír j baromságokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!