Ha feljelentést akarok tenni, jelöl ki számomra az állam ügyvédet? Másképp fogalmazva ingyen megtehetem a feljelentést?
A feljelentésnek az ügyvédhez semmi köze nincs. A feljelentést ingyen és bérmentve teszed meg, például a rendőrségen.
Ha beperelsz valakit, akkor sem JÁR az ügyvéd, neked kell megfogadnod, hiszen te vállaltad a pert.
Nem vagy elég konkrét, így nehéz a válasz:
Ha vásárlással, szolgáltatással kapcsolatban van gondod: fogyasztóvédelem békéltető testülete ( itt nem kell ügyvéd)
ha egyéb, akkor keresd meg a Megyei kormányhivatal jogi segítségnyújtási szolgálatát, ott ingyen tájékoztatást kaphatsz.
Ha a feljelentést a rendőrségen kezdeményezed, ott nem kell ügyvéd.
Ha a bíróságon akarsz pert indítani valaki ellen,ide célszerű ügyvédet fogadni és akkor már költségeid lehetnek, ha veszted a pert. Egyébként az ügyvédi költséged megtérítését kérheted pervesztestől.( De ezt már az ügyvéded úgyis fogja tudni.)
Tudomásom szerint az állam védőügyvédet jelöl ki annak,aki önmaga valami miatt nem képes megbízni.( Nem tudja fizetni, nem elérhető stb.)
a kollégiumi kiköltözést tárgyhó 20-áig be kell jelenteni, ellenkező esetben a következő hónapot is ki kell fizetni. én 20-án bejelentettem (előtte meg is kérdeztem egy illetékest, hogy nem késő-e még, azt válaszolta, hogy időben vagyok). erre kapom az e-mailt, hogy mégis elkéstem. felkerestem az említett illetékest, aki azt felelte, hogy 19-e éjfél a határidő, ők ezt a 20-át úgy értették, hogy aznap már nem lehet... nos erről 1 szó nem esett az általuk szerkesztett hivatalos oldalon, sőt még a hivatalosan kirendelt ügyintéző is csak utólag közölte - megmásítva, amit előbb mondott - hogy későn adtam be a kérelmet.
röviden, dióhéjban ez lenne a történet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!