Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérheti az exem új felesége...

Kérheti az exem új felesége bírósági úton, hogy a közös gyerekünk ne járjon fizetős különórákra és ezek összegével csökkentsék a gyerektartást?

Figyelt kérdés

A fiam franciát tanul és úszni jár. Az új feleség szerint ezek feleslegesek, ezért bíróságra mennek.

Megtehetik?

Az apa 30.0000-t fizet.

2013. jún. 26. 09:54
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
33%
Azért a 400ezernek a 25%-a 100ezer. Ennyit kellene adnia. Ki állapította meg a 30ezret? A nő meg is érdemelné,hogy követeld amennyi törvényesen járna.
2013. jún. 26. 10:09
 12/30 anonim ***** válasza:
A felesége nem kérheti csak a volt férjed, de elutasítaná a bíróság. Inkább te kérhetnél emelést.
2013. jún. 26. 10:10
 13/30 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy meg, ha tényleg beperel, megszívja, mert te ezúton kérheted a gyerektartás emelését, ami a fizetése 40%-a is lehet... ;)
2013. jún. 26. 10:10
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt kérheti az APUKA (és nem a barátnő!) - ha fennállnak a feltételek -, hogy csökkentsék a gyerektartás mértékét.

Azt viszont nem szabhatják meg ilyen szinten, hogy mire költöd, mindaddig, amíg az a gyerekre megy.

Természetesen az apának van beleszólása abba, hogy milyen különórákra jár, mit tanul, stb. a gyerek, de ez nem azt jelenti, hogy közölheti, hogy az felesleges, és ne költsetek rá.

2013. jún. 26. 10:11
 15/30 A kérdező kommentje:

A korábbi munkabére alapján volt megállapítva. Mivel jóban voltunk, és ezen felül is vett ezt-azt a gyereknek, nem kértem emelést.

De most ezzel nagyon felhúzott a nő, lehet hgoy tényleg kérek emelést.

Ráadásul az úszást a férjem akarta, már ovis kora óta jár.

2013. jún. 26. 10:16
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

De hogy kell ezt elképzelni, felhívott téged a nő, és mondta, hogy ne járasd franciára és úszásra? Vagy hogy?

Én a helyedben emelésért perelnék, ha nem fogja vissza magát sürgősen a ringyója.

2013. jún. 26. 10:19
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérd az emelést ha tényleg bíróságra mennek. Egyébként hogy hangzottak el ezek a mondatok?

Milyen szövegkörnyezetben?

2013. jún. 26. 10:20
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak az új feleség pattog, akkor szólj az exednek, hogy ne szóljon bele, és ha nem állítja le, akkor vidd bíróságra szerintem. A nő miatt ne romoljon meg a kapcsolatotok az ex-szel, ami elég kulturáltnak tűnik.
2013. jún. 26. 10:23
 19/30 A kérdező kommentje:

Most egy ideig nem megy úszni a fiunk, mert nagymamákkal lesz meg az uszi is bezár. Ezt beszéltük a férjemmel, amikor a nő mondta hogy ha ennyi szünetet kibír, akkor augusztusban se menjen. Meg ha franciából is kihagy 3 hetet, úgyis elfejeti.

Nem válaszoltam, aztán este ő egyedül hozta vissza a gyereket és akkor mondta hogy már látják hogy ezek felesleges dolgok, készüljek fel hogy ha én nem íratom ki a gyereket majd a bírósághoz fordulnak.

2013. jún. 26. 10:24
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Úgy néz ki, hogy a nő hülyítette meg a férjed. Szépen tájékoztasd őket, hogy itt csak ők járhatnak rosszabbul, mert még több t.díjat kell majd fizetni!

Hihetetlen, mikor az új nő belepofázik az ilyenekbe, bezzeg ha a másik oldalon állna, akkor kikérné magának!

2013. jún. 26. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!