Kérheti az exem új felesége bírósági úton, hogy a közös gyerekünk ne járjon fizetős különórákra és ezek összegével csökkentsék a gyerektartást?
A fiam franciát tanul és úszni jár. Az új feleség szerint ezek feleslegesek, ezért bíróságra mennek.
Megtehetik?
Az apa 30.0000-t fizet.
Azt kérheti az APUKA (és nem a barátnő!) - ha fennállnak a feltételek -, hogy csökkentsék a gyerektartás mértékét.
Azt viszont nem szabhatják meg ilyen szinten, hogy mire költöd, mindaddig, amíg az a gyerekre megy.
Természetesen az apának van beleszólása abba, hogy milyen különórákra jár, mit tanul, stb. a gyerek, de ez nem azt jelenti, hogy közölheti, hogy az felesleges, és ne költsetek rá.
A korábbi munkabére alapján volt megállapítva. Mivel jóban voltunk, és ezen felül is vett ezt-azt a gyereknek, nem kértem emelést.
De most ezzel nagyon felhúzott a nő, lehet hgoy tényleg kérek emelést.
Ráadásul az úszást a férjem akarta, már ovis kora óta jár.
De hogy kell ezt elképzelni, felhívott téged a nő, és mondta, hogy ne járasd franciára és úszásra? Vagy hogy?
Én a helyedben emelésért perelnék, ha nem fogja vissza magát sürgősen a ringyója.
Kérd az emelést ha tényleg bíróságra mennek. Egyébként hogy hangzottak el ezek a mondatok?
Milyen szövegkörnyezetben?
Most egy ideig nem megy úszni a fiunk, mert nagymamákkal lesz meg az uszi is bezár. Ezt beszéltük a férjemmel, amikor a nő mondta hogy ha ennyi szünetet kibír, akkor augusztusban se menjen. Meg ha franciából is kihagy 3 hetet, úgyis elfejeti.
Nem válaszoltam, aztán este ő egyedül hozta vissza a gyereket és akkor mondta hogy már látják hogy ezek felesleges dolgok, készüljek fel hogy ha én nem íratom ki a gyereket majd a bírósághoz fordulnak.
Úgy néz ki, hogy a nő hülyítette meg a férjed. Szépen tájékoztasd őket, hogy itt csak ők járhatnak rosszabbul, mert még több t.díjat kell majd fizetni!
Hihetetlen, mikor az új nő belepofázik az ilyenekbe, bezzeg ha a másik oldalon állna, akkor kikérné magának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!