Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Helyes, ha neki segítek és...

Helyes, ha neki segítek és nem a páromnak?

Figyelt kérdés
Van egy menyaszonyom, akivel nagyon boldogan élünk 4 éve. És van lány, akit csak barátságból szeretek, de halálos beteg és nem akarom, hogy meghaljon. Csak őssejt beültetéssel lehet megmenteni az életét. Arra gondoltam, kimegyek külföldre dolgozni, hogy össze tudjam szedni rá a pénzt. Annyi időm még van, mert kb egy éve van még hátra. Egyébként is kimentem volna külföldre, hogy nekem és a menyasszonyomnak legyen egy pénzügyileg megalapozott jövőnk. Ő azért nem jön velem, mert egész jól fizető munkahelye van, ami stabil, megbecsülik, imádja amit csinál, és szükségem van rá, hogy itthon maradjon, mert a külföldön való munka mindig elég rizikós, és ha nem jönne be, akkor ha hazajönnénk, ne legyünk lakás és munka nélkül, mert nem akarnánk hajlktalanná válni. Tehát ezt kérlek ne firtassuk, hogy miért nem jön ki velem dolgozni. Mindketten így akarjuk. Ha így döntök, akkor egy évig nem a menyasszonyomért dolgoznék (aki nagyon sokat tett már értem az életben), hanem annak a lánynak az életben maradásáért. Ez helyes lenne? Őt már megkérdeztem, de azt mondta, hogy beleegyezik.
2009. okt. 13. 23:45
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mármint menyasszonyomat kérdeztem, mi a véleménye, és beleegyezik.
2009. okt. 13. 23:46
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

egy őssejt beültetés nagyon drága!

Én kint gürizek külföldön és 1 év alatt 1-1.5

1év alatt nem nem lehet letenni sokat az asztalra,ha csak nem vagy valami orvos stb..

De ha a menyasszony belemegy..és úgy érzed,h készen állj erre akkor drukkolok neked..

Nem lesz könnyű,sőt nagyon nehéz lesz,főleg egyedül,de ha ezzel egy életet tudsz megmenteni akkor menj,én is megtenném!!

Soksoksok sikert és kitartást kívánok neked!!

2009. okt. 14. 00:03
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

A mindenit. Annyira úgy érzem hogy ez nagyon komoly.

Nemsemmi érzés fogott el. Nekem pénzem lenne biztos hogy odaadnám a lánynak.(persze nem átutalással)

De mennyi is kéne pontosabban?

Hitelen nem gondolkoztatok? Hamarabb meg lenne a pénz.

2009. okt. 14. 06:08
 4/11 anonim ***** válasza:
47%

Szia

Hát, hogy helyes-e? Nagyon szép gesztus, de annak a lánynak nincs családja, aki gürizne érte?Neki lenne lelkiismerete elfogadni? Biztos vagy benne, hogy hosszú távon nem megy majd a kapcsolatotok rovására, hogy ahelyett, hogy a közös jövőtökért güriznél, valaki másért tepersz, ergo nem ő a legfontosabb neked? A menyasszonyod meg itthon maradna, és továbbra is a közös jövőtökért gürizne, meg biztosítaná neked, hogy legyen hova visszagyere...Biztos ő is el tudná költeni másra is a keresetét. Ráadásul sokáig távol lennétek egymástól.Lehet lepontozni, de nekem azon kívül, h nagyon jó barát vagy, ilyesmi is szöget ütne a fejemben. Mellesleg külföldön sincs kolbászból a kerítés, hacsak nem vagy valamilyen extrakeresett szakma képviselője, akkor nem fogsz milliókat felhajtani, mert egy ilyen kezeléshez sajnos milliók kellenek, és lehet, hogy egy nem is elég.

2009. okt. 14. 07:07
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Azért külföldön akkor is más utolsó válaszoló. Ismerősöm is kint dolgozik, és 2 év alatt 5 millós autót vett készpénzre. Ott lehet tervezgetni. Kérdező szép dolog amit csinálsz vagy tervezel, de jobb azért előre kérdezgetni, hogy akkor tuti megmenthető-e. Tehát tegyük fel sikerül összeszedned annyit, akkor van-e értelme beleölni. Ha úgy gondolod, hogy neked segítened kell akkor tedd meg! Sok Sikert hozzá!
2009. okt. 14. 07:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Hát ez az, hogy neki nincs családja, illetve csak egy fiatalabb tesója van, akit ő próbál meg eltartani. Egyébként természetesen utánanézek, hogy mennyire lehet meggyógyítani, de eddig úgy derült ki, hogy igen. Engem is csak az zavar, hogy akkor addig nem a menyasszonyomért dolgozom, ezért vagyok dilemmában.
2009. okt. 14. 13:17
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

Nagyon rendes tőled h ilyet meg akarsz tenni vkiért. De ez nem a te feladatod lenne. Én lehet h most önző vagyok, de az én párom ne dolgozzon másért, hanem kettőnkért. A mi közös jövőnket építgessük együtt, ne másét. Én nem egyeznék bele h a párom más lányért dolgozzon, engem meg egy évre egyedül hagyjon. Nem hagynám, nem tudnám elviselni. Nem hiszem el h annak a szegény lánynak egy élő rokona ne legyen, egy nagynéni, nagybácsi, ük-ük vki.

Én mem törhetek feletted pálcát h most h kellene és h csináld, de én a magam részéről nem hagynám h a párom ezt csinálja.

23/L

2009. okt. 14. 13:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyik válaszoló vagyok. Esetleg még azt is megteheted, hogy ha nem is az egész összeget, de mondjuk egy részét rá áldozod. Óriási gesztus lenne az is tuti hogy értékelné. És megértené azt is biztosan, hogy te szívesen adnál ha lenne. Inkább a fő szempont a te jövőd legyen, és ha valamennyi marad vagy tudsz rá áldozni akkor tedd meg, de ne azért kelj fel mindennap és menj el dolgozni, hogy te se előre se hátra nem jutsz és több százezer,milliós tételeket ölsz bele olyan dologba, ami nem biztos hogy 100%-os lenne.
2009. okt. 14. 18:14
 9/11 anonim ***** válasza:

szia,

a férjem unokatesója is halálos beteg, 10 éve rákos, több áttéte is volt, most 28 éves

már 4 éve tünetmentes és a betegségére rá is játszik, mert annyira nem hajlandó, h lemenjen a szomszéd boltba bevásárolni, és bármit a lakásban megmozdítani

nem él a szüleivel, mert a vidéki levegő és életszinvonal nem tesz jót neki, hanem itt van pesten, az öccsével él, akitől elvárja, h napi 10 óra meló után főzzön-mosson-takarítson

nos, én sajnos ebből indulok ki

meg az őssejt terápia bizonytalanságából, mert én még nem láttam-hallottam h valóban sikereket értek volna el, csak rész sikereket, és a beteg emberek szenvedését nyújtották el

szóval - a barátságot fenntartanám, ha valóban összejönne a terápia, egy kis összeggel támogatnám is, de nem dolgoznék ezért egy évet külföldön, de itthon sem

2009. okt. 14. 23:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Az őssejtbeültetés kamu, nem szabad bedőlni ennek. Annyira gyerekcipőben jár az egész és még senkinek nem mentették meg az életét ezzel a módszerrel. Lehet, hogy egyszer tényleg működni fog, de nem egy éven belül:(

És belegondoltál, hogy mondjuk pont egy év múlva össze is gyűlne az a pénz, és még lenne annyi idő hogy bele is ültessék, komolyan gondolod, hogy akkor még lenne annyi ideje, hogy meggyógyuljon és életben maradjon? És azzal is számolni kell, hogy a menyasszonyoddal tönkre fog menni a kapcsolatod, 1 év nagyon hosszú idő ilyen messze egymástól, főleg, hogy tudni fogja, nem miatta teszed. Szerintem ez nem lenne helyes döntés. Akkor lenne helyes, ha 100%-ig biztos lennél benne, hogy megmented valaki életét, de itt 1% esély van kb.

2009. okt. 15. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!