Olvastátok, hogy mit akarnak az új Ptk-ban?! (Házasság rokonok között) Vélemény?
Szerintem pont ez a része a tök mindegy nekem, mert ezzel énrám nem kényszerítenek semmiféle rokonházasságot ezzel. Azért érdekes, hogy épp ezen háborodik fel mindenki a legjobban, mintha ezentúl muszáj lenne hozzámenni a nagybácsihoz.
Amúgy van sok nevetséges dolog az egészben, én azon röhögtem a legnagyobbat, mikor megtudtam, hogy ilyeneket gondolnak, hogy majd májusban bevezetik. Hát ebből emberek nap mint nap dolgoznak! Addig mondjuk egyszer elolvassák.. Minden nagy kodifikációnál van az elfogadás után rendes felkészülési idő, amit akár 2-3 évvel mérnek és nem néhány hónappal.
Leírnád, hogy pontosan miről van szó?
Mivel nem olvastam, nem tudok nyilatkozni.
Valószínűleg a nagy kockázattal járó eseteket továbbra se engedélyeznék. Ha mégis, akkor is ez csak egy lehetőség és nem kötelező kényszer, szóval én ettől függetlenül nem fogok nagyobb kedvet érezni, hogy rokonnal házasodjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!