Miért szeretnének az emberek párkapcsolatot? Miért szeretnének az emberek gyermeket vállalni?
Én is a 8-assal (9., 10.) értek egyet.
A szerelemi életre azért vágyom, mert ezen a nyomorék bolygón csak ez az egyetlen isteni élményünk van meg, ami könnyen megélhető.
A gyermekvágy a halandóság tudatából ered. Akinek nincs haláltudata, nemigen foglalkozik a túlélés különböző módozataival - aminek egyik módja a gyermeknemzés.
Különösen fontos, hogy NEM akarom megvetni a lábamat ezen a bolygón, pláne nem itthagyni magamból részeket. Csak el akarom végezni a feladatomat mielőbb, és húzok el.:)
Én szeretek egyedül lenni,de csak egy ideig.
Megbolondulnék,ha nem lenne mellettem valaki.
Az érzés,hogy valakire támaszkodhatok és támaszkodhatnak rám,leírhatatlan!
A gyerektéma meg különösen fura számomra.
Van 2 gyerkőcöm,imádom őket,de belegondolva még most is azt mondom,ha nem lennének is el lennék nélkülük.
Ezért ne kövezzetek meg,de így gondolom.
"2013-06-23 10:54"-es válaszról jut eszembe:
Bár egészen egyedi és tartalmas meglátás, és részben látok mögötte realitást, viszont részleges, és sajnos túláltalánosító, mivel hiányzik az illetőből a szülői ösztön.
A társas vonatkozásban általa írtakban viszont van realitás, éleslátás, azonban a gyerek kérdésben egész egyszerűen nem jelent meg az illetőben a szülői ösztön, és ezért általánosítja a saját, gyermekekkel kapcsolatos érzelmeit, és vonatkoztatja mindenkire (többekre), tévesen.
A kérdésre tehát részemről most csak a második felére: szülői ösztönből. És ez érthető is. Persze lehetne ragozni, részletezni a kérdéskört, de szerintem ez az egyik gyökere, lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!