Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szeretnének az emberek...

Miért szeretnének az emberek párkapcsolatot? Miért szeretnének az emberek gyermeket vállalni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 23. 09:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
82%
A magam részéről úgy gondolom,hogy ez teszi teljessé az életemet,számomra ez az igazi boldogság.Van,akinek a boldogság fogalma mást jelent,nem vagyunk egyformák.
2013. jún. 29. 12:03
 22/28 anonim ***** válasza:
10/21 ezzel én is így vok
2013. jún. 29. 14:14
 23/28 anonim ***** válasza:
64%

Én is a 8-assal (9., 10.) értek egyet.

A szerelemi életre azért vágyom, mert ezen a nyomorék bolygón csak ez az egyetlen isteni élményünk van meg, ami könnyen megélhető.

A gyermekvágy a halandóság tudatából ered. Akinek nincs haláltudata, nemigen foglalkozik a túlélés különböző módozataival - aminek egyik módja a gyermeknemzés.

Különösen fontos, hogy NEM akarom megvetni a lábamat ezen a bolygón, pláne nem itthagyni magamból részeket. Csak el akarom végezni a feladatomat mielőbb, és húzok el.:)

2014. jún. 8. 05:40
 24/28 anonim ***** válasza:
63%

Én szeretek egyedül lenni,de csak egy ideig.

Megbolondulnék,ha nem lenne mellettem valaki.

Az érzés,hogy valakire támaszkodhatok és támaszkodhatnak rám,leírhatatlan!

A gyerektéma meg különösen fura számomra.

Van 2 gyerkőcöm,imádom őket,de belegondolva még most is azt mondom,ha nem lennének is el lennék nélkülük.

Ezért ne kövezzetek meg,de így gondolom.

2014. jún. 21. 09:50
 25/28 anonim ***** válasza:

"2013-06-23 10:54"-es válaszról jut eszembe:

Bár egészen egyedi és tartalmas meglátás, és részben látok mögötte realitást, viszont részleges, és sajnos túláltalánosító, mivel hiányzik az illetőből a szülői ösztön.

A társas vonatkozásban általa írtakban viszont van realitás, éleslátás, azonban a gyerek kérdésben egész egyszerűen nem jelent meg az illetőben a szülői ösztön, és ezért általánosítja a saját, gyermekekkel kapcsolatos érzelmeit, és vonatkoztatja mindenkire (többekre), tévesen.

A kérdésre tehát részemről most csak a második felére: szülői ösztönből. És ez érthető is. Persze lehetne ragozni, részletezni a kérdéskört, de szerintem ez az egyik gyökere, lényege.

2015. ápr. 11. 09:35
 26/28 anonim ***** válasza:
Konkrétan én azért, hogy legyen értelme az életemnek, és hogy ne legyen unalmas és számíthassak valakire valamennyire. A gyerekvállalás arra is jó, hogy ha végképp nem sikerülne az életemben semmi más, legalább felmutathassak "valamit". :)
2015. ápr. 11. 10:36
 27/28 anonim ***** válasza:
Előző: megpróbálom megérteni az érzelmeidet, bár nem könnyű. Ezért kérdem: számodra a gyerek egy "pótlék"...?
2015. ápr. 13. 10:25
 28/28 anonim ***** válasza:
Ha mindenkit ekkora boldogsággal tölt el akkor mi a francnak támogatjuk még mellé a gyerekeseket?
2015. ápr. 27. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!