Miért szeretnének az emberek párkapcsolatot? Miért szeretnének az emberek gyermeket vállalni?
Mert jó érzés valaki mellett felkelni, valaki mellé hazaérni egy fáradt nap után, valakinek elmesélni a napi eseményeket, valakivel osztozni az örömödben, bánatodban, jó érzés valakinek támasza lenni és azt érezni, hogy van kire számítanod mindig. Van kivel összebújni este és még sorolhatnám...
Gyereket általában akkor vállal az ember, ha elérkezettnek látja az idejét. Ha egy gyerek úgymond tervezett, akkor nem fogja azt a párt érdekelni, hogy keveset alszanak és lefoglalja őket, mert akkor a gyerek a világ közepe. :) Én egyébként nem vagyok annak a híve, hogyha megjön a gyerek, akkor csak ő... Mi ugyanúgy eljárunk, kibírja a lányunk, hogy olykor le van passzolva a barátainknak és havi egyszer mi is megérdemeljük, hogy kikapcsolódjunk. Amúgysem vagyunk otthonülős család, igyekszünk minél többet kimozdulni és igen, kicsit a gyerek körül forog minden, de mindkettőnk szeme fénye és abszolút nem bánjuk. :)
Szerintem (vélemény, úgyhogy ne bántsatok) a magány és a halál elfeledése miatt.
(Minden mondat elé képzeljétek oda a "szerintem" szót.)
Az egész egy nagy figyelemelterelés. Senki nem akar átlagos életet élni, legalábbis nem hiszem. Csak az emberek többsége fél belegondolni, hogy mit akarhat az élettől, mert akkor azzal is szembesülnie kell, hogy lehet, hogy soha nem fogja megcsinálni azt, amit a legjobban akar. És egy gyereknél nincs nagyobb figyelemelterelés. Kitölti az időnket, amíg jön a halál.
A párkapcsolatokban meg nem annyira hiszek. Tudjátok, vannak azok az állatok, akik párt választanak, és ha meghal a párjuk, akkor egyedül maradnak, nem keresnek újat. Na, szerintem EZ a monogámia. A párkapcsolat lényege meg a valakihez tartozás. Az emberek nem szeretnek egyedül lenni, de csak azért, mert nem tanították meg őket, hogyan kell azt.
Egyébként ezt már olvastam (és írtam ide), hogy az ember nem társas, hanem "társadalomban élő" ember, mint a hangyák, csak a lényeg elvész a fordításban.
Én egyiket sem akarom. A társas léthez nincs szükség egyikre sem, csak emberekre.
Amúgy szerintem ezen a szinten, már a legnagyobb probléma a társadalom és nem az, hogy "belénk van kódolva". Azért akar mindenki párkapcsolatot meg gyereket mert ezt nevelik beléjük. Mindenhol ezt látják, ezt várja tőlük mindenki, az anyjuktól a szomszéd néniig, ezt várják országos és világszinten is. Nem mondják meg, hogy máshogy is lehetne. Sok ember egyszerűen nem jön rá, hogy mást is lehet csinálni azért inkább párkpacsolatban és gyerekkel él boldogtalanul. Én például gyerekkoromban évekig meg voltam róla győződve, hogy gyereket szülni mindenkinek kötelező ha felnő, és egyszerűen nincs alóla kibúvó. Pedig pontosan tudtam hogy lesz a gyerek és hogy lehet védekezni. És rettegésben éltem egy csomó ideig. Senki sem mondta meg, hogy egyszerűen dönthetsz másként. Mások meg rettegnek attól, hogy más mit gondol, és elitéli őket, ezért élnek boldogtalanul családban. Ha nem így nevelnénk az embereket, hanem lenne választási lehetőségük és más utakat is megtanítanánk nekik, akkor szerintem sokkal több ember lenne egyedül, vagy gyerek nélkül, mert lenne hozzá bátorságuk. Már most is egyre többen vannak így, hogy egyre szabadabban élhetünk, ez nem véletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!