A testvérem fogyatékos, és emiatt beszólnak a suliba meg az utcán is. Mit csináljak?
Egyre durvább beszólásokat kapok.Ha valakivel összeveszek, akkor mindjárt a tesómmal kezd sértegetni. Pl. Anyádék használhattak volna gumit és akkor nem született volna 2 fogyatékos gyrekük..
és ezen mindenki röhög, és nem megalázva érzem magam.
Vagy csak ha anyukámmal és a tesómmal megyek az utcán,akkor is.A barátnőim sem jönnek át soha, ha áthívom őket,akkor azzal jönnek, hogy menjek át én, vagy menjünk el a városba.
Mit csináljak ellene?
Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy ne hozza sehovase a tesómat, mert piszkálnak miatta?
"Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy ne hozza sehovase a tesómat, mert piszkálnak miatta?"
Már bocs de te sem vagy sokkal értelmesebb mint ők, van egy olyan érzésem ha nem neked lenne ilyen testvéred hanem más haverodnak akkor te is pont úgy a fejéhez vágnád mint ők neked. Dugja el anyád vagy mit vársz? A testvéred akkor is.
Kedves 15 kommentelő!
Én őt nagyon szeretem, annak ellenére, hogy milyen.
Anyukám létrehozott egy alapítványt, ami azért működik, hogy a sérült gyerekek családját támogassa erkölcsileg és anyagilag is.
Nem tudom, hogy te neked milyen gyerekkorod volt, de ilyet ,mint az enyém senkinek se kívánok. Ha tudnád, hogy mennyien bámulnak meg miatta, és szólnak be..a legtöbben akkor ,amikor csak egyedül vagyok..akkor megértenéd azt amit írtam...
Miért lettek lepontozva az első oldalon lévő hozzászólók? basszus..
Amúgy én megértem a helyzeted, nővérem mozgássérült. Nehéz dolog, de tényleg ne foglalkozz velük. Az nem barát, aki piszkál a családod miatt. Tényleg hagyd őket, és keress rendes barátokat.
De amúgy ha nagyon ideges vagy (ez durva lesz, de) adj annak egy pofont, aki nagyon csúnyán beszél a tesódról.
FEL A FEJJEL!
"de ilyet ,mint az enyém senkinek se kívánok. Ha tudnád, hogy mennyien bámulnak meg miatta, és szólnak be."
Akkor gondolj most abba bele, hogy milyen lehet a tesódnak, nem csak a gyerekkora, hanem az egész élete... Amíg te rendesen felnőhetsz, barátnőzhetsz, moziba járhatsz, szórakozhatsz, lehet majd pasid stb.. addig ő egy tolókocsihoz lesz kötve mindvégig barátok nélkül... Lehet, hogy ő ebből semmit nem fog fel a fogyatéka miatt, de ettől még ez így van. Szeresd és védd meg a tesódat az ilyen érzelmi szegény emberektől és ne pedig szégyelld és eldugd. Ő nem tehet semmiről és csak te és a szüleid vagytok neki, ezt ne felejtsd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!