Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Spórolni akar a párom, de...

Spórolni akar a párom, de mégis inkább pazarol. Hogyan szóljak neki "finoman"?

Figyelt kérdés

Sokszor nem vesz reggelit vagy nem vacsorázik, hogy "spóroljon". Eddig heti 2x mostunk, most 1x mosunk, mert szerinte így sokat "spórolunk". Nem vesz magának új ruhát, mert pl. a zokni nem baj ha lyukas, úgyis csak én látom itthon.

Vasárnaponként járt focizni (most nyári szünet van), 3-4 embert hívogatott indulás előtt egy órával, hogy kivel tudna menni. (szerintem ezt fb-on is meg lehetne beszélni ingyen). Mikor jóba voltunk a felettünk lakóval, felhívta telefonon, hogy nem kell e neki valami a boltból, holott INGYEN felmehetett volna egy emeletet (akár lifttel is).

A gyerek anyját heti többször hivogatja, holott fb-on is tudnának beszélni. A munkatársait ő hívja, holott azok a cégesről "ingyen" tudják hívni. (nem kell kifizetni a telefonszámlát a dolgozóknak).

Ne vegyünk húst, meg ne nagyon főzzek/süssek, mert az drága. (néha rendelünk, mert az ugye "nem drága"....)

A drága üdítőket veszi, pedig a szörp és ásványvíz kombináció olcsóbb. (2l szörp 220 ft)

Ha szeretnék enni egy szelet csokit, ne vegyünk mert ne szórjuk a pénzt. Ha nálunk van a gyerkőc és boltba megyünk, minden alkalommal kell neki innivalót venni (nem tudom szebben írni, a "szopókás kupakja" miatt), holott vettünk kulacsot neki, amiből tud inni.

Ha a városba megyünk (domb tetején lakunk), ne sétáljunk, inkább buszozzunk. (egy buszjegy 300 ft, egyébként 15 perces séta lefelé, felfelé 20).

Méregdrága illatosítókat vesz a lakásba, mert neki az olcsó nem elég jó.

Ha engedné, hogy 100%-ban én gazdálkodjak a pénzzel, havi több ezer forintot spórolnánk meg.

(pl. ha veszünk egy kg húst, mondjuk lapocka akciósan 1000 ft/kg, abból 2 napig eszünk - apukám megfőzi és elosszuk - de neki az "drága", mert ha pizzát rendelünk kettőnknek, azzal nem kell annyit bajlódni, de az 2500 ft. Ha mást rendelünk, hús+köret+saláta akkor az 3500 is lehet).

Nem vagyunk gazdagok, mégis szórja a pénzt. Én egyedül az ablak tisztítóból veszek drágábbat, de azt kb 3 havonta 1x veszünk.

Ha megemlítem azokat amiket feljebb írtam, akkor balhézik velem. :(

2013. jún. 18. 16:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Az előbb azért hívott fel, hogy hol vagyok, mert ő kb fél vagy 1 óra múlva hazaér és akkor elmegyünk e boltba. Ja és hogy elmesélje hogy a főnöke megint felidegesítette, meg látta apukámat kocsival a m.helye előtt, és hogy szerintem hova ment, meg hogy hétvégén mit fogunk csinálni és milyen idő lesz....

4perc 21 másodpercig beszéltünk olyanról, amit akkor is megbeszélhettünk volna ha hazaér. És ez van napi 2-3 alkalommal, havi 15-16 nap. (Ritkán van, hogy annyira sok a munkája hogy nincs ideje felhívni).

2013. jún. 18. 17:00
 12/17 anonim ***** válasza:
69%
Örülj neki, hogy bármi történik vele, még mindig az jut eszébe először, hogy veled megossza! Nézz körül a kérdések között, hogy hányan örülnének ennek! :)
2013. jún. 18. 17:02
 13/17 A kérdező kommentje:

Amikor meglátom a telefonszámlát, nem örülök annyira. :(

Irhatna fb-on is, sőt van olyan program (viber) ahol ingyen hívhatna...

2013. jún. 18. 17:05
 14/17 anonim ***** válasza:
A viber azért nem működik egy Nokia 3210-esen. Annyira nem lehet szr a helyzet...
2013. jún. 18. 17:55
 15/17 anonim ***** válasza:
28%
Ezt nem mondanám pazarlásnak, de neked simán zs|dó felfogásod van. Másodpercre pontosan jegyzed hogy mennyit beszélt. Ez a "hubaz*eg" kategória. A javaslatom a következő: jegyzeteld le hogy mi az, amiről azt gondolod hogy szórja a pénzt, de az ésszerűsség határain belül. Pl a kaja rendelés nagyon is ide tartozik, de az hogy 4 percig jártatta a lepénylesőt.. hát Istenem! Majd ha 14 percig beszél... Aztán hó végén nyomd az orra alá, hogy na drágám, itt a spórolásod.
2013. jún. 18. 18:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Nálatok a külön kassza a megoldás, szóltál azóta neki ez ügyben?
2013. júl. 4. 11:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Azt csak most olvastam, hogy sajnos nincs munkád.

Akkor ez van. Ha nem ért a szóból, nincs mit tenni.

Ha eddig nem értette meg, ezután sem fogja.

2013. júl. 4. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!