Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hisznek már az...

Miért nem hisznek már az emberek abban, hogy két fiatal kitarthat élete végéig egymás mellett?

Figyelt kérdés

ez annyira elkeserítő.

jóformán pofán röhögnek ,hogy mi ilyenekről "álmodozunk",hogy mi tervezzük és alakítjuk a jövőnket,hogy hova megyünk egyetemre,mikor költözünk össze stb. és ez annyira jó érzéssel tölt el,amikor ezekre gondolok.

majd megosztom másokkal ,erre kiröhögnek,hogy "úgyse fog működni" "úgyis szétmentek" "ez hülyeség" "fiatalok vagytok még" stb.

és mindezt azok után mondták,hogy idén nyáron együtt dolgoztunk ( 5 x 8 órát ugyanazon a helyen) , együtt töltöttük az egész nyarat 1 helyen , ahol sokszor magunk voltunk és mi takarítottunk,főztünk mostunk stb. ÉS élveztük.még az 1 éves "évfordulónkon " is teregettünk,meg mostunk aztán pizzáztunk :P:D

ráadásul 120km választ el minket.(hétvégenként talákozunk,és akkor egymásnál alszunk) mégis kitartunk egymás mellett. minden nap több órát beszélünk skype-on. (nem unjuk meg egymást)

csak tényleg.

azt nem értem,hogyha valaki boldog , mért kell ilyen hülyeségeket mondani neki?

ők miért nem hisznek benne?

régen sok ilyen volt, pl barátom szülei is 17 éves koruk óta együtt vannak és még mindig imádják egymást.

manapság miért olyan nehéz ezt elhinni?hogy ilyen létezik?

előre is köszönöm annak aki válaszol.:)

remélem normális válaszok lesznek.

üdv:

1 kíváncsi 17 éves lány.

2009. okt. 11. 17:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem hisznek, mert tapasztaltabbak mint te.

Lehet, hogy kitartotok egymás mellett, de akkor ti vagytok a kivétel.

Én is azt hittem 17 évesen, hogy életem szerelme az akivel akkor már 2 éve együtt voltam (egy suliba jártunk, szinte együtt laktunk) aztán 1 év múlva mindketten szépen rájöttünk, hogy mégsem vagyunk egymásnak valók.

Ilyen az élet.

2009. okt. 11. 17:06
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én pl azért vagyok szkeptikus ezzel kapcsolatban,mert én az összes ezerelmemnél azt éreztem,hogy le tudnám vele élni az életem.De sajnos az élet nem egy rozsaszin habosbabos mese,és ennyire előre felesleges tervezni.A szerelem márcsak ilyen. Ez eprsze nem zárja ki,hogy ti életetek végéig együtt maradtok. Csak óvatosan az álmodzoással én azt mondom. Amugy maximum 2-3 éve lehettek együtt,nemigaz? Hidd el megtud változni valami 5,10-15,20 év után is . Ezt nem lehet előre megmondani,kivel leszel a halálodig.
2009. okt. 11. 17:12
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Az élet alapvetően megváltozott. Nincsenek már olyan szigorú erkölcsi normák és főleg egy csomó dolognak nincs már következménye. Az élet felgyorsult, az emberek többet, mást akarnak, jobban akarnak bizonyítani és felszinesebben élnek. Ha csak azt vesszük, régen nem volt divat az együttélés. Csak egészen kivételes esetben tették ezt meg és nagy-nagy titokban. Ma már kinek számít? Egyik nap kipróbálja az ember egyikkel, aztán pár hónap múlva rájön, hogy mégse és néz egy másikat. Nem hisznek már az emberek sem az álmokban, sem egymásban. A romantika kiveszőben van. Álmodozni az egyetlen egyről, a fehér lovon érkező hercegről már csak a Grimm mesék olvasása közben szabad.
2009. okt. 11. 17:13
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
mot miért kell lelombozni ezt a szegény gyermeket ?:) Én hiszek abban, hogy 17 évesen is összejöhet az "első és utolsó2 nagy szerelem, amiből házasság lesz. Két komoly gondolkodású fiatal kell hozzá, és az, hogy a lelkük-testük harmóniában legyen. Nekem van olyan házaspár ismerősöm, ahol a lány 14 , a fiú 16 volt, amikor találkoztak. Mindkettő józan gondolkodású, értelmes emberke, nem a szexre hajtottak, hanem arra, hogy egymást megismerjék. Kitartottak egymás mellett, és 19 évesen a lány hozzáment a hercegéhez. Ma 4 gyerekük van, és még mindig fiatalos lendülettel szeretik egymást :)
2009. okt. 11. 17:29
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Annak idején mi is ezt tapasztaltuk. Én 13, a párom 17 volt. Eltelt 12 év és még mindig együtt vagyunk, imádjuk egymást.
2009. okt. 11. 17:29
 6/21 anonim válasza:
100%
50 év múlva ugyanitt a pároddal. Hajrá. (Kár, hogy én azt meg sajnos nem élem meg) de sebaj, Ti gyertek!!!!
2009. okt. 11. 17:44
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is erről álmodoztam és ezt terveztem ennyi idősen a párommal, de nekünk sem jött össze és sokan vannak a környezetemben akik már többszörösen túlléptek az első tini szerelmeken. Mi is úgy hittük együtt maradunk terveztünk eljegyzést esküvőt, de az élet mást hozott.

Azért szkeptikusak az emberek mert kb. 5-10%ban marad csak "örök" a tiniszerelem. De kívánom, hogy Nektek sikerüljön ebbe a kevés %-ba bentmaradni! :)

A mai eszemmel jobb hogy elmúlt az a szerelem és most is azt a szerelemet és rajongást érzem mint akkor, csak már más iránt és most is úgy gondolom hogy ez már örökre szól, de bízni kell és tenni érte, hogy ez így is maradjon.

30N

2009. okt. 11. 18:21
 8/21 anonim ***** válasza:
73%
Minden szerelem öröknek indul.Különben is egy hónap nem = egy élet.
2009. okt. 11. 18:46
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert manapság az a "menő", ha az emberek kiélik magukat, és egyesek képtlenek felfogni, hogy nem mindenkinek van szüksége arra, hogy minden második emberrel kikezdjen. Meg persze manapság az is divat, hogy ha egy kapcsolatban vagy házasságban problémák merülnek fel, rögtön szakítás vagy válás lesz belőle, mert az könnyebb, mint megbeszélni és megoldani a problémákat. Ne foglalkozz másokkal, tényleg ki lehet tartani egymás mellett egy életen át, ha mindketten akarjátok!
2009. okt. 11. 18:52
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy év két hónapja voltunk együtt, 200 kilométerre laktunk egymástól, én mindig jártam hozzá, mert ő dolgozott, meg nem messze tőle jártam suliba, aminke tavaj lett vége.Tegnap szakított velem, azt mondta valami elmúlt, elkopott, felőröltük egymást,valahol valami elromlott... már csak ragaszkodást érez irántam...Félig ott laktam nála, ott kerestem munkát, "új életet" kezdtem nála szépen a semmiből építettem föl mindent, már épp kezdtem otthonosan érezni magam nála, és erre ez történik :( végtelenül szomorú vagyok.De ha elmúlik nincs mit tenni lépni kell, előről kezdeni mindent megint.Nincs garancia az "örökkére".Ezért mondják az emberek.

22l ő 23f

2009. okt. 11. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!