Mit csináljak ezzel a helyzettel?
Párommal (ő 26, én 24) 3 éve vagyunk együtt viszonylag nagyon jó kapcsolatban.Fél éve már a menyasszonya is vagyok. Sokszor féltékenykedtem az elmúlt idő alatt, hogy kivel mit hol csinál, de mindig beláttam ezek alaptalanok, és ő is mondta, hogy a bizalom fontos, higgyek neki. Pár hete figyeltem föl arra, hogy a párom szokatlanul sok sms-t kap. Mikor rákérdeztem, azt felelte, hogy nyugodjak meg, valami zűr van a melóhelyén, állandóan őt piszkálják mindennel. Egyszer aztán már nem bírtam magammal , és amíg fürdött megnéztem a telóját. Valami női név írogatott neki. Lehet a kolléganője is, gondoltam, de ha már ott nézegettem, gondoltam, megnézem már ezt a munkahelyi gondot. Kerekrenyílt a szemem, mert pont egy olyan üzit olvastam, hol a nöci ilyeneket írt: "miért nem hagyod ott?" "szereted őt?" stb. amint kijött a párom én kiabálva mutattam neki az üzit, hogy "ez mi?," Mire ő elkapta a telefont és közölte, hogy "ez a nő már 2 hónapja kerülgeti, nem hagyja békén. Próbálja lerázni, de egy pióca. Aztán mérgesen hozzátette, hogy azért nem akarta elmondani, mert tudta rém féltékeny vagyok.. és különben is ha ennyi bizalmam van benne, hogy képes vagyok a telóját nézegteni, akkor hagyjuk az egészet... Ezzel elköltözött , és 2 napja semmi jel tőle.
Most megsértődött rám? Mit tehetnék? (vagy esetleg nem voltak alaptalanok a félelmeim?) Ti hogy látjátok?
Én úgy látom, hogy a buta féltékenységeddel elzavartad a párod. Lehet, hogy tényleg semmi nincs közte és a csaj között csak valakivel meg kell beszélnie a hülyeségedet.
Semmivel nem lehet egy jó kapcsolatot olyan biztosan tönkretenni mint a féltékenységgel. Most neked sikerült.
(Nő létemre soha nem fogom megérteni, vagy megbízom valakiben, vagy nincs az egésznek semmi értelme)
Legjobb védekezés a támadás. Sajna mindkettő benne van a pakliban. Az is, hogy ártatlan volt és a nőről is igazat mondott és besértődött, hogy belenéztél a telefonjába. De az is lehet, hogy csak így akarta mutatni, hogy mennyire neki van igaza, miközben vaj van a füle mögött és csak arra várt, hogy legyen valami ürügye, ami miatt majd jól faképnél hagy. Ebben az esetben persze ő nem hibás, csakis te.
Az ilyenről azt gondolom, hogy aki bizalmat vár el a párjától, legyen viszont is bizalmas a párjával, minden körülményben. Ne úgy várja el, hogy vakon megbízz benne, hogy közben ő meg azzal az ürüggyel, hogy úgy is mérges lettél volna érte, nem mondja el a "zaklató" nőt.
Nem akarlak ezzel elszomorítani, de esélyes, hogy ha utána nézel, egy-két napon belül épp a zaklató nő oldalán találhatod majd meg...
Szerintem azért próbáljatok erről még beszélni, hátha helyre jön, ha mindenki eltekint a saját kis sérelmeitől. Ne érezd úgy, hogy nem tettél meg semmit azért, hogy rendbe hozd a kapcsolatodat. Nem adok rá sok esélyt, hogy ártatlan a párod. Sajnos tapasztalat.
Szerintem teljesen mindegy, hogy most ártatlan-e a párod. Gondolom a kapcsolatotok a féltékenység miatt már régen megromlott. Hogy aztán most addig elment-e, hogy meg is csalt, vagy nem az szerintem tökmindegy. Ez már régen el lett rontva.
(Ha a párom megnézné a telefonom nagy baj lenne. Azt hiszem hónapok kellenének, hogy magamhoz térjek.
43/n 20 éve házasságban)
Szerintem régen rossz, ha a párod ezt nem mondta el neked, ezzel elkerülte volna a felesleges balhét.
Mi mindent megbeszélünk egymással, nincs titkolni valónk.
Bármi történjék, pl. megkeres egy ex, akármi, én elmondom neki, ő is nekem, mert ha véletlen később kiderül, akkor nem lesz botrány, hogy mit titkolózok, mert tudott róla.
A nem elmondás felesleges feszültséget szít, még ha, olyan nagyon is megbízol valakiben.
Az első válaszoló adta meg a helyes választ! Ezzel megadtad neki a lehetőséget, hogy úgy szakítson veled, hogy őt ne lehessen okolni! Tehát bűntudat nélkül ott tudott hagyni téged. Ha igazán szeretne és nem akarna a másiktól semmit, akkor megmagyarázta volna kézzel-lábbal a helyzetet.
Mondjuk az biztos, hogy neked sem kellett volna kiabálva neki esni! Én a párommal pont most jutottunk túl egy hasonló helyzeten, egy lány rászállt, hívogatta, írta az sms-eket, de egy különbség volt: a párom első perctől elmondta nekem. Minden sms-t együtt néztünk meg, vagy ha nem találkoztunk, utólag megmutatta, részletesen elmondta mit beszéltek telefonon, a lány miket mondott neki. És együtt beszéltük meg, hogyan viselkedjen a párom vele, hogy lekopjon anélkül, hogy a lelkébe lenne tiporva. 1 hónapig tartott a lelkesedése a lánynak, végül leszállt róla.
És ez azt jelenti, hogy ez a BIZALOM egy párkapolcsatban. Ehhez nem kell nézegetnem a párom telefonját, és nem is teszem, de ha 1 évben 1szer belenézek, akkor nincs belőle gond, és ez oda-vissza működik.
Tehát akkor tanulság:
1. ez a srác nem is szeretett téged és régóta akart már szakítani veled, ne bánkódj utána
2. legközelebbi kapcsolatodban minden erőddel azon legyél, hogy küzd le a féltékenységedet
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!