Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam neki, hogy megtartom...

Elmondjam neki, hogy megtartom a kicsit vagy ne?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, a /volt/ párom pedig hallani sem akar arról, hogy megtartsuk, pedig elméletileg családot, gyerekeket terveztünk. Szerinte még fiatalok vagyunk, nem kell még neki gyerek, szórakozni akar, utazgatni, élni. Én szakítottam és lehetőség szerint kerülök vele minden kapcsolatot. Ő ezt valami múló hóbortnak tudja be és hívogat, meg e-mailt ír, hogy majd ha túl leszek az abortuszon, lenyugszok és minden megy úgy mint eddig, néhány év múlva meg jöhet a házasság és a gyerekek. Én ebből nem kérek.

Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy szóljak-e neki arról, hogy megtartom a babát vagy sem. Tudom, hogy joga lenne tudni a kicsiről, de ugyanakkor nem kívánok egy ilyen apát a gyermekemnek. Hatalmasat csalódtam benne.

2013. jún. 16. 07:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
76%
Mondd el neki hogy te úgy döntöttél megtartod, és ha ő nem kér ebből akkor ne keressen.Szerintem ő most nagyon bepánikolt, és hidd el ez változni fog!Rá fog jönni hogy mekkora egy barom volt!Csak akkorra már késő lesz ahhoz hogy ti ketten onnan folytassátok ahol abbahagytátok. Viszont ha utána harcolni akar a gyerekért akkor megteheti!És hidd el, ha kap egy isteni suggallatot akkor harcolni is fog érte amint észben felnőtt a feladatra!
2013. jún. 16. 09:29
 22/26 anonim ***** válasza:
72%
Jó, ne mondd el. És mit mondasz majd a gyerekednek, ha megkérdezi, hogy hol az apukája? Hazudsz majd neki is valamit? Mert ha elmondod az igazat, akkor lehet, hogy meg akarja majd keresni, tudni akarja, ki az apja. És akkor az apának mit mondasz? Bocs, hazudtam x évvel ezelőtt?
2013. jún. 16. 10:16
 23/26 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem igen, mondd el. Lehet, hogy neked könnyebb ha nem mondod, de a gyerekednek illetve majd a leendő unokáidnak nem lesz az.

Én egy ilyen "unoka" vagyok, akinek a "nagyapja" sosem létezett, (kitalált név anyum okményaiban, válasz nélküli kérdések stb... biztos jó oka van ennek, de sose fogom megtudni) Mindenesetre tudom, hogy édesanyámnak nem tett jót, hogy így nőtt fel. Nem jó a titkolózás, a tudatlanság a gyerek életében. Örökké hiányérzete lesz, és örök bizonytalanság marad csak utána.

23L

2013. jún. 16. 10:53
 24/26 anonim ***** válasza:
84%
Igen, mondd meg neki mindenképp. Ezen kívül oszlasd el azon tévképzeteket, hogy minden olyan lesz mint régen, mert megtartod a babát. Valóban joga van tudni róla, hogy részt vehessen a gyerek életében ha szeretne.
2013. jún. 16. 11:35
 25/26 anonim ***** válasza:
Mondd el neki ha érdekli akkor majd keres ha nem akkor se mondhassa hogy eltitkoltad előlle. Egyébként jól döntöttél. Sok boldogságot.
2013. jún. 16. 15:30
 26/26 anonim ***** válasza:

Szia

Ugyanilyen szituban voltam mint te.Elmondtam hogy megtartom,ha akar rezst vesz az eletunkben ha nem akar,hat nem.Nem akart.en sem kertem tole penzt es a nevet sem viseli a fiam.A fiamnak mindent elmondtam,3 evvel kesobb megkeresett minket.Egyszer talalkoztak,de a fiam azt mondta tobbet nem akarja latni.(Van neki neveloapukaja,akit o igazinak tart)A fiam erett okos gyerek es sosem hazudtam neki,igy nem is fog hibaztatni semmiert.Sot nemreg megkoszonte nekem hogy megszultem es folnevelem...:)Legyel nagyon boldog,es legyen olyan fantasztikus gyermeked mint nekem.

2013. jún. 16. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!