Elmondjam neki, hogy megtartom a kicsit vagy ne?
Védekezés mellett terhes lettem, a /volt/ párom pedig hallani sem akar arról, hogy megtartsuk, pedig elméletileg családot, gyerekeket terveztünk. Szerinte még fiatalok vagyunk, nem kell még neki gyerek, szórakozni akar, utazgatni, élni. Én szakítottam és lehetőség szerint kerülök vele minden kapcsolatot. Ő ezt valami múló hóbortnak tudja be és hívogat, meg e-mailt ír, hogy majd ha túl leszek az abortuszon, lenyugszok és minden megy úgy mint eddig, néhány év múlva meg jöhet a házasság és a gyerekek. Én ebből nem kérek.
Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy szóljak-e neki arról, hogy megtartom a babát vagy sem. Tudom, hogy joga lenne tudni a kicsiről, de ugyanakkor nem kívánok egy ilyen apát a gyermekemnek. Hatalmasat csalódtam benne.
8-as
Ki beszélt gyerektartásról?
Arrol van szó, hogy elmondja-e hogy megtartja a babát, és hogy lesz a férfinek egy gyereke, vagy ne mondjon semmit...
Ebben a szituban a helyedben én nem mondanám el neki. De csak akkor,ha tényleg egyedül vállalod. Tehát nem kérsz gyerektartást sem most,sem pár év múlva. A nevét sem említed meg a baba születésénél. Úgy,mint az utolsó írta.
Viszont,ha igényt akarsz tartani gyerektartásra,akkor mindenképpen joga van tudni,hogy megtartod. (bár nőként én is elítélem,mert Ő nem akarja és ez 2 emberen múlik)Védekeztetek, Ő is. Nem kényszeríthetünk senkit egy gyerekre,ha nem akarja,mert abból jó nem nagyon sül ki. :(
Tehát tartsd meg a babát,de a párodat ne,még apának sem. (aztán ki tudja,hogy nem változik-e meg a véleménye később és akarni fogja a babát)
Én csak azt nem értem, aki azt írja, hogy joga van tudni. Mégis miért? Ott a terhesség, tud róla, nem akarja a gyereket. Akkor miről beszélünk? Milyen jogai vannak még?
Kérdező, ha nyugalmat akarsz magatoknak, akkor ne szólj róla. 35 évesen nem érett az apaságra, akkor mégis mikor akar gyereket. Mikor nyugdíjba megy? Ne kérj gyerektartást és éljetek nyugodtan, boldogságban.
Joga van tudni.
Ettől függetlenül közölheted vele, hogy nem akarod, hogy az életetek része legyen.
Gondolom, megrémült, mert más tervezni a családot, meg más, ha nem tervezi, de ott van. Viszont gerinctelen dolog, hogy egyedül hagyott, és ennek ellenére elvárja, hogy az ő akaratának megfelelően abortuszra menj, és ha már nem vagy "hibás áru", akkor folytathatjátok, de így terhesen nem óhajt rólad tudomást venni.
A babához ketten kellenek, ha tetszik neki, ha nem.
Neki is joga van hozzá, hogy ne akarjon része lenni a családnak, de tudnia kell róla, hogy van egy gyereke.
Én elmondanám.
Hallottam már olyan történetet amikor a pasas kézzel-lábbal tiltakozott a gyerek ellen ugyanilyen indokkal, hogy ő még "élni", szórakozni akar.
Aztán besikerült a gyerek, a pasas teljesen beijedt, de miután megszületett a lánya, szerelem volt első látásra, azóta le sem lehet őket egymásról vakarni.
Tehát az esélyt meg kell adni, hátha a te párod is ilyen.
Ha nem, akkor is joga van tudni, valamint a gyerekednek is, hogy ki az apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!