Elmondjam neki, hogy megtartom a kicsit vagy ne?
Védekezés mellett terhes lettem, a /volt/ párom pedig hallani sem akar arról, hogy megtartsuk, pedig elméletileg családot, gyerekeket terveztünk. Szerinte még fiatalok vagyunk, nem kell még neki gyerek, szórakozni akar, utazgatni, élni. Én szakítottam és lehetőség szerint kerülök vele minden kapcsolatot. Ő ezt valami múló hóbortnak tudja be és hívogat, meg e-mailt ír, hogy majd ha túl leszek az abortuszon, lenyugszok és minden megy úgy mint eddig, néhány év múlva meg jöhet a házasság és a gyerekek. Én ebből nem kérek.
Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy szóljak-e neki arról, hogy megtartom a babát vagy sem. Tudom, hogy joga lenne tudni a kicsiről, de ugyanakkor nem kívánok egy ilyen apát a gyermekemnek. Hatalmasat csalódtam benne.
Ennek ellenére jogan van tudni...hogy mit kezd az információval az már az ő dolga, neked legyen "tiszta a lelkiismereted".
Ha nem akarta úgy sem fog élni a láthatással, ezen ne aggódj.
Sajnálom.
Erőt, egészséget!
Hány éves vagy? Van lakásod, munkád, hogy 18 éves koráig eltartasd a gyereket? Nem elég megszülni. Ha megszülöd, kicsi a valószínűsége, hogy alkalmazni fog valaki.
Józan ésszel kellene döntened, a gyerek érdekében.
Ha megszülöd, akkor joga van tudni róla. A gyereknek is joga van az apjához!
A kérdés nem az volt, hogy megtartsa-e, hanem hogy elmondja-e.
Igen, mondd el.
Én már nem akarom, hogy bármilyen szinten is részese legyen az életünknek. Egész eddig hazudozott nekem, ami most kiderült. Ő 35 éves, én 30.
Egyedül is boldogulok. A szüleimmel azt beszéltük meg, hogy 2 évre hazaköltözök hozzájuk, addig a lakásomat ki tudom adni és az ebből illetve a gyed-ből befolyó pénz már bőven fedezi 2 ember szükségleteit, nem kell a félretett pénzemhez sem hozzányúlnom.
"Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy
szóljak-e neki arról, hogy megtartom a babát
vagy sem. Tudom, hogy joga lenne tudni a
kicsiről, de ugyanakkor nem kívánok egy ilyen
apát a gyermekemnek."
Ha már mahadnak szülöd a gyereket, akkor szerintem ne legyen pofád gyerektartást se kérni. Ez a legnagyobb kib*szás ami férfival történhet. És ezt nőként mondom
Az a baj, hogy lehet, hogy jó apja lenne a babának, te pedig megfosztanád tőle a gyerekedet, csak mert haragszol.
Mondd el neki, már csak a baba miatt is. Lehet, hogy te nem akarod, hogy része legyen az életednek, de a kicsi biztos, hogy szeretné. Csak hát őt nem kérdezi senki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!