SOS. Halálozás utáni teendők?
Kérlek ne linkeljetek, csak érthetően írjátok le mit hova mikor kell vinni, menni.
Kerestem róla cikket, de nem vagyok olyan idegállapotban h felfogjam.
Egyébként a kórházban halt meg, úgy gondolom ez fontos információ. És az is, hogy a mama özvegy maradt utána (nagypapám halt meg), gondolom ez egyáb hercehurcákat von maga után... :( Nem intézhetném helyette esetleg én a teendőket? Bár nem vagyok 18 - még egy hónapig, és "csak az unokája voltam.."
Először is fogadd őszinte részvétem a nagypapád halála miatt.
Remélem tudok segíteni.
Először meg kell várni, ogy a kórház kiadja a "Jegyzőkönyv haláleset bejelentéséről" nyomtatványt, valamint a halálozási lapot.
Ezután kell elmenni az illetékes anyakönyvi Hivatalba, ahová ezt vinned kell, valamint legyenek nálad a saját személyi igazolványod, és minden iratod.
Ezenkívül kérni fogják a a kórház által kiadott papírokat, valamint a nagypapád: személyi igazolványát, lakcímkártyáját, és ha megvan, akkor akkor a nagypapa születési és házassági anyakönyvi kivonatát.
Az anyakönyv vezető kiállítja a halotti anyakönyvi kivonatot. Ez illetékmentes.
De jó ha készítesz fénymásolatot, mert a későbbi kiállítások már illeték kötelesek. És majd sok helyen fogják kérni.
Ezután keresheted fel a temetkezési vállalatot, ahol legtöbbször mindent egy helyen el lehet intézni. A szertartást, a papot, a sírhely kiválasztást, a virágokat és minden egyebet.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
De miért neked kell intézkedni? A nagymamádat megértem, hogy nem tud menni, és a szüleid?
Hogy kiskorúként mindent elintézhetsz-e, erről sajnos nem tudok nyilatkozni.
Telán valaki más megmondja.
Vigyázz magadra, és a nagymamádra is. Légy erős!!
A szüleim sajnos nem számíthatok, ahogy eddig sem semmiben..
Köszönöm a gyors válaszodat!
Sajnos érdemben nem tudok többet mondani mint az előttem szólók, viszont! Tudom hogy nagyon nehéz neked, és a nagymamádnak is, viszont még is csak a férje volt, és gondolom neki is lenne egy elképzelése arról, milyen temetést szeretne neki. Ha a papírmunkába nem is vonod be (bár én sem vagyok benne biztos hogy 18 év alatt lehet), a temetkezési vállalkozóhoz együtt menjetek. Nehéz kiválasztani a koporsót, a zenét, illetve a virágot. A pap már a legkevesebb, de lehet hogy a nagymamádnak van olyan elképzelése, hogy Xy papnak kifejezetten "örülne"! Ha nem is intézheted el helyette, de mindenhova elkísérheted! Légy ott mellette, karolj bele, vagy öleld át, fog meg a kezét, amikor úgyérzed szüksége van rá!
Őszinte részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!