A férjemet előléptették, mialatt itthon voltam gyed-en. Szeretné ha itthon maradnék, míg befejezem az egyetemet, hogy továbbra is ellássam a háztartást és a gyerekeket. Ti belemennétek?
A nagy gyerekek előtt dolgoztam, ők most 5 évesek. A kicsi 2, szeptemberben mennék vissza dolgozni ő meg bölcsibe. De közben elkezdtem egy egyetemet, ebből még 1,5 év van vissza.
Mit gondoltok?
Ez annyira szubjektív, mások vagyunk, más az elképzelésünk az életről, családról, munkáról...
Van,aki karrierista van, aki inkább család párti stb.
Sok mindent kell átgondolnod pl:
- mit jelent neked a munka, szereted-e csinálni, szeretsz-e bemenni?
- rászorultok-e? Mert azért 3 kisgyerek meg 2 felnőtt az sokba kerül és nem árt gondolni a nehezebb napokra is és gyűjtögetni, amikor lehetőség van rá mert az bizony nem mindig van.
- biztos vagy benne, hogy visszavesznek a munkahelyedre?
Szerintem ez a legfontosabb kérdés mert munkanélküliként tudom, milyen gyalázatos a helyzet a munkaerőpiacon.
Nekem nincs gyerekem az egyetlen bűnöm, hogy elértem a 40-et. Ez már elég ahhoz, hogy ne kelljek. A kisgyerekes anyukáktól -pláne 3!- sikítófrászt kapnak a munkáltatók. Akárhány diplomája van! Ezzel számolni kell.
Tehát én mindenképp megtartanám a helyemet. És igen, ahogy írták fontos a függetlenség.
Ha tutira visszavárnak és meglesz a munkahely csak akkor maradnék otthon és kihasználnám az időt.
Ha kukacoskodnak és bírod a munkát suli és gyerekek mellett akkor visszamehetsz dolgozni.
De ezt neked kell eldöntened.
Igen, a munkahelyemre most visszavesznek, ez 99%. Már megvannak a papírok, igazolás a bölcsi felé hogy mikor kezdek, bölcsibe is felvették a kicsit.
A férjem fizetése nagyon jó, tudunk félrerakni, szépen megélünk belőle.
Igazából attól félek, hogy mindig lesz valami "kifogás" hogy miért maradjok otthon. Ha a nagyok iskolába mennek jobban oda kell figyelni rájuk, ha a férjemet előléptetik sokat kell dolgoznia, ha a kicsi is fog járni szakkörre még bonyolultabb lesz a délután stb.
Igen, nekem is rögtön ez jutott eszembe, hogy mindig lesz kifogás. Most ez, ha elvégzed az egyetemet, akkor más.
Több ismerősöm is tanult munka és gyerek mellet.
AHogy gondolod. Másfél év jól jöhet még otthon, de utána mindenképpen keres munkát, mert kiszolgáltatott helyzetben találhatod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!