2-3 hét és össze szeretnénk költözni a párommal. Hogy tálaljam itthon?
Igazából kb. 2 hete már említettem, hogy beszélgettünk róla, de az volt rá a válasz, hogy szerintük korai. Mindketten dolgozunk, nagyon jól keres a párom, van saját lakása, én is dolgozok (családi vállalkozásban). Maradna minden így, csak épp hozzá költöznék. Csak hát nem tudom hogy hozzam fel itthon. Sajnos ezekben nagyon rossz vagyok, és félek felhozni, nehogy anyum sírjon vagy valami, nagyon nehezen viselném. Tudom, hogy ki kell állnom magamért, és nem vagyok már gyerek (23 elmúltam már, párom 25 lesz), de valahogy azért ez mégse olyan kis dolog szerintem. Úgy meg csak nem állíthatok oda eléjük, hogy "figyi, 2 hét és költözök". Ez így elég alpári lenne... :/
Ki hogy ment ezen keresztül? Tudtok nekem tanácsot adni, hogy a legkönnyebb?
Köszönöm a segítséget!
Igen, fontos lenne, hogy mennyi ideje. Ha fél-1 éve, akkor szerintem ideje, mert minél előbb kiderül, hogy összeilletek-e, tudtok-e együtt élni, annál jobb.
1-2 hónap után azért még tényleg korai lenne.
Én 28 voltam, és nem jelentettem be semmit, hanem úgy alakult.
Mivel a páromnak meg volt a lakás, kényelmesebb volt itt aludni, mint állandóan utazgatni/hozni-vinni (szomszédos városban laktunk). Kezdetben heti 2-3 majd 4-5 alkalom, de munka után mindig haza mentem, és este jöttem át. Aztán már minden nap itt aludtam. Kb. 4 hónap után már gyakorlatilag együtt éltünk.
Anyámnak elég volt megszoknia, hogy nem járok haza minden nap. Kb. ahhoz hasonlítanám a dolgot, mikor a gyereket szoktatják az óvodához. Itt a szülőt kell szoktatni a különváláshoz.
Szerintem nyugodtan megteheted te is, hogy fokozatosan egyre többször alszol a párodnál, aztán majd hozzászoknak a gondolathoz.
Azért szerintem ezt jó jó előre közölni, ha az én szüleimből indulok ki. Ők is érzékeny lelkűek, nem akarnak magukhoz láncolni, de időre van szükségük, hogy megemésszék a dolgokat. :) Én három hónappal költözés előtt szóltam, hogy megbeszéltük, hogy ekkor és ekkor, ha így és így alakul, akkor összeköltözünk a párommal. Láttam rajtuk, hogy hirtelen kicsit sokkolódtak, de tudták hogy egyszer el fog jönni ez a pillanat. Mire odakerültem, hogy elkezdjek pakolni, már megbékéltek a helyzettel.
Ha a te szüleid is ilyenek, akkor 2 hét kevés lesz nekik szerintem feldolgozni, viszont állj minél előbb eléjük és mondd el nekik, hogy eldöntöttétek, ezt szeretnétek.
Apa,Anya!Szeretjük egymást,és meg szeretnénk próbálni együtt.Hozzá költözöm.
Nem kell játszmázni,csak bejelenteni.
Édesanyád pedig,így is-úgy is sírni fog,ez természetes,attól még ő is tudja,hogy ez az élet rendje.Egy szülőnek ez mindig nehéz,neked is nehéz lesz,ha majd a te gyermeked repül ki otthonról.
A lényeg,hogy idejében szólj,ne bőrönddel a kezedben közöld,hogy lelépsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!