Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2-3 hét és össze szeretnénk...

2-3 hét és össze szeretnénk költözni a párommal. Hogy tálaljam itthon?

Figyelt kérdés

Igazából kb. 2 hete már említettem, hogy beszélgettünk róla, de az volt rá a válasz, hogy szerintük korai. Mindketten dolgozunk, nagyon jól keres a párom, van saját lakása, én is dolgozok (családi vállalkozásban). Maradna minden így, csak épp hozzá költöznék. Csak hát nem tudom hogy hozzam fel itthon. Sajnos ezekben nagyon rossz vagyok, és félek felhozni, nehogy anyum sírjon vagy valami, nagyon nehezen viselném. Tudom, hogy ki kell állnom magamért, és nem vagyok már gyerek (23 elmúltam már, párom 25 lesz), de valahogy azért ez mégse olyan kis dolog szerintem. Úgy meg csak nem állíthatok oda eléjük, hogy "figyi, 2 hét és költözök". Ez így elég alpári lenne... :/

Ki hogy ment ezen keresztül? Tudtok nekem tanácsot adni, hogy a legkönnyebb?

Köszönöm a segítséget!

2013. jún. 12. 14:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát ezt én így nem is szeretném, meg nem is tudnám megoldani. :) Na mindegy, csak lesz valahogyan...muszáj erőt vennem magamon. Csak úgy félek hogy megbántom őket vagy valami, és az rosszul esne nagyon. De hát végül is ha belegondolunk, persze, hogy rosszul érinti őket. Szeretik nagyon a páromat, ezzel nincs gond szerencsére.
2013. jún. 12. 17:32
 12/16 anonim ***** válasza:
49%

Miért "alpári" az, ha egyszerűen megmondod, hogy elmész két hét múlva? Mi ezen az "alpári"? 23 évesen? Vagy egyáltalán?

Néha nem értem az embereket.

De nem vagy még felnőtt, azt biztos, szóval érthető, hogy félteni fognak...

2013. jún. 12. 20:00
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy az alpári, hogy megmondom nekik, hanem hogy nem ilyen bunkó stílusban szeretném.

Miért ne lennék felnőtt? Egyszerűen csak annyit kérdeztem, hogy mondhatnám meg a legkíméletesebben, mert nem szeretném ha rosszul és váratlanul érné őket. Nem ezen múlik a felnőttség szerintem. :)

2013. jún. 12. 20:19
 14/16 anonim ***** válasza:
93%

" "figyi, 2 hét és költözök". Ez így elég alpári lenne... :/ "

Ezt a te kérdésedből idéztem. Minek tagadtad le, hogy ezt írtad?

Azért nem vagy felnőtt, mert nem látod be, hogy fölösleges tagadni azt, amit te magad írtál ki, csak mert kaptál egy negatív kommentet. Nem kell ilyenkor tagadni, nyugodtan "megvédheted" a saját álláspontodat... mint a felnőttek.

Azért nem vagy felnőtt, mert fogalmad sincs arról, hogy mi az, ami "alpári", mi az, mikor valakinek "ki kell állnia magáért", és mert 23 évesen itt rinyálsz, hogy a szüleid, akik egyébként elmondásod szerint rendesek, mit fognak szólni egy teljesen természetes dologhoz, amire számíthattak, hiszen van barátod, munkád, meg lakás.

Ha neked egy valódi problémád is lenne (mint a felnőttek többségének), nem kérdeznél ilyen blődségeket, főleg nem ilyen teátrálisan felvezetve, hogy te most "kiállsz magadért", mikor bejelented, hogy elköltözöl... bocs, de ez nevetséges.

Szóval a helyükben én is féltenélek, hogy állod majd meg a helyed egy idegen lakásban. De végül is, gondolom, azt tudod, merre van a bolt, nagy bajod nem lehet. Ezt hangsúlyozhatod is majd a szüleidnek, hátha segít a meggyőzésben.

2013. jún. 13. 00:20
 15/16 A kérdező kommentje:

Szerintem teljesen félreértetted a mondanivalómat. De nem szeretnék veled veszekedni, semmi értelme, mert nem ismerjük egymást.

Én ezt írtam: "figyi, 2 hét és költözök". Ezt gondolom így bunkónak, és valami más ötletet vártam, ahogy felvezethetném a dolgot, ami nem érné őket sokként. Na mindegy.

Egyébként tegnap este beszéltem velük, érthető módon látszott rajtuk, hogy rosszul esett kicsit nekik, de megértették, hogy nem maradhatok örökké itthon. Úgyhogy ennyi. :)

Köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 14. 20:14
 16/16 anonim ***** válasza:
"Anyu, Apu, 2 hét múlva összeköltözöm a párommal." - ennyi.
2013. jún. 14. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!