Velem van a baj, hogy szeretem a csendet?
Nem nem veled van a baj. Én is nagyon szeretem a csendet és rühellem az önző, durva embereket, akik folyton bőgetnek valami zenét, csak hogy a fejükben kongó ürességgel ne kelljen szembenézni.
Nem kell alkalmazkodnod, csak annyira, amennyire nekik hozzád.
1. Kérd meg, hogy kapcsolja ki a rádiuóját, mert zavar.
2. Ha nem megy, tedd meg magad, szó nélkül.
3. Ha durvul vagy hisztizik, kérj segítséget a nevelőtől.
4. Mivel június van, negyedévesként sírva is kibírod a maradék időt velük, ha kevesebb, akkor jövőre ne lakj velük egy szobában! Midig vannak hasonló emberek - őket kell megkeresni, akik hasonlóan hozzád a csöndet szeretik.
Miért ők alkalmazkodjanak hozzád? Őket meg valószínűleg a csend idegesíti! Kössetek kompromisszumot. Valakinek az a természetes, ha folyton szól a zene (pl. az én szüleim nagyon szeretik a zenét, ők folyton hallgatják/hallgatják a mai napig - a tesóimmal együtt ebben nőttünk fel,ezért szinte mindig szól nálunk a zene, ha nem olvasunk vagy alszunk. Persze van, hogy nem hallgatjuk, és csak csöndben gépezünk, de azért nem ez a jellemző).
Este én sem tudok zajban aludni, barátom viszont folyton éjfélig-1ig sorozatot néz, játszik. Reggel pedig ő nem tud zajban aludni, de én viszont nem bírok csöndben megülni. Este én hallgatom az ő cuccait, cserébe ő sem szólhat, ha 7kor már zenét hallgatok.
Persze ha valamelyikünknek nagyon nincs idegzete más zörejét hallgatni, szólunk és figyelembe is vesszük a másik igényét.
Amúgy én pont azért nem mentem koleszba, mert nehezen tudok alkalmazkodni, és én sem várhatom el, hogy mások alkalmazkodjanak hozzám!
21l
"Nem nem veled van a baj. Én is nagyon szeretem a csendet és rühellem az önző, durva embereket, akik folyton bőgetnek valami zenét, csak hogy a fejükben kongó ürességgel ne kelljen szembenézni. "
Attól még, mert valaki szeret zenét hallgatni, nem kong a feje az ürességtől!
Mindenki máshogy él. Nekik így jó, neked úgy. Őket nem zavarod, így neked kell lépni (másik szobát keresni) vagy bejárósnak lenni, ha megteheted. Sajnos másokkal együtt élni, főleg kollégiumban lemondásokkal jár, pl. a személyes tér, a csend stb. illetve alkalmazkodni kell másokhoz. Őket is megkérheted, de nem mindenki rendes. Egy hangosabb egyén (pl. én) ha olyan, rávehető, hogy kicsit fogja vissza magát.
Le lehet pontozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!