Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg a szülői szigortól...

Tényleg a szülői szigortól lesz jobb a gyerek bizonyítványa?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, gimnáziumba járok. Ez az utolsó évem. Már ki is néztem egy főiskolát, hova megyek tovább. Utánaérdeklődtem, melyik tantárgyak kellenek. (Matek és infó). Az infóm már megvan, a matek meg idén lesz. Eldöntöttem, hogy az érettségi tárgyakra figyelek, a többit hanyagolom. Emiatt kaptam fizikából és biológiából 1est. Most kiakadtak a szüleim, azt mondták, ha nem javítom ki, eltiltanak a barátomtól. Tényleg azt hiszik, ez a megoldás? Amikből érettségizni kell, csak 4es meg 5ösöm van. :S Akkor hol érdekel engem a fizika meg a biológia?
2009. okt. 9. 17:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

NE akarj webprogramozó lenne. TELE van velük a föld. Vagy programozónak menj, vagy mérnök-informatikusnak, utóbbin megtanítanak modellezés-animálásra is.

Ezzel egyébként én s így voltam. 426 ponttal vettek fel közgázra. Szal nyugi, nem lesz gáz, szüleiddel beszélj erről.

2009. okt. 9. 18:25
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Nemhiszem hogy felnőtt embereket tiltogathat bárki is. És azt se hogy ettől okosabb leszel ha a szülő bármit is tesz.
2009. okt. 9. 18:30
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem a szigor a legjobb megoldás a te esetedben,mivel értelmesnek tűnsz.

Viszont a te részedről sem jó megoldás a többi nem érettségis tantárgy hanyagolása.Mert bár nem kell belőle érettségizned,az életed során szükséged lehet azokra a dolgokra,amiket ott tanulsz.

2009. okt. 9. 18:31
 14/21 A kérdező kommentje:
A hanyagolást nem úgy értettem, hogy egyáltalán nem tanulom. De ha sorrendet kell állítani, az érettségi tantárgyak vannak az első helyen, utána ha van időm és nem vagyok hulla fáradt, akkor megtanulom a többit.
2009. okt. 9. 18:47
 15/21 anonim ***** válasza:
84%
ez a tiltás dolog akkor jön fel, mikor nincs jobb ötletük. igazából nem megoldás...de neked kéne kicsit okosabbnak lenned, h azért mert az neked nemkell, attólmég nemhozol egynap két egyest ebből.
2009. okt. 9. 19:09
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem azért kaptam a két egyest, mert annyira szerettem volna. Megtanultam az irodalmat és a történelmet (mindkettőből jó dolgozatot írtam, csak még nem kaptuk ki), és a bioszra és fizikára nem maradt időm.

De most ne ezt a konkrét példát vegyük amit leírtam, hanem általában.

2009. okt. 9. 19:14
 17/21 anonim ***** válasza:
85%

Azért némi időt nem árt szánni minden tantárgyra, mert ha bármiből megbuksz, nem érettségizhetsz, hiába vágod az érettségi tárgyakat.

Egyébként meg a bizonyítványod attól lesz jobb, ha többet tanulsz. És ha a több tanulásra úgy tudnak rávenni, hogy ellenkező esetben nem találkozhatsz a barátaiddal (meg persze így több időd marad a tanulásra is), akkor akárhogy is nézzük, a szülői szigor hatással lesz a bizonyítványodra.

2009. okt. 9. 20:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az érettségi évében én is csak a felvételi tárgyakat tanultam, a többiből azt tudtam, ami az órákon rámragadt, de ettől még nem kaptam egyeseket, csak lett három négyes is a bizonyítványomban. Ha nem akarsz plusz időt rászánni a számodra érdektelen tárgyakra, akkor figyelj az órán, ott elmondanak mindent.
2009. okt. 9. 20:26
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem még az év elején vagyunk, van időd nyugodtan(!!!) megbeszélni a szüleiddel, mi a helyzet. Ha amúgy ismerik a barátodat, és feljár hozzátok, akkor esetleg ő is részt vehetne a beszélgetésen.

Mondd el nyugodtan, hogy céltudatosan akarsz készülni a felvételidre, tehát az a fontos, hogy azok a tárgyak menjenek jól, amikből felvételizel, vagy plusz pontot hozhatnak. Az idődet be tudod osztani, és igyekezni fogsz a lehetőségekhez képest a többi tárgyból is tartani a szintet. De ez a "pontvadászós" érettségi/felvételi rendszer rákényszeríti a diákokat, hogy ne úgy általában tanulgassanak, hanem azt tanulják nagyon, aminek a felvételi szempontjából értelme van.

Ez az egész tőled sok munkát, sok tanulást igényel majd. De nem vagy gép, azért mert ez az év erről szól, még egy egészséges fiatal lány vagy, akinek szüksége van pihenésre, szórakozásra és szerelemre is.

Bízzanak benned annyira, hogy tudod mit csinálsz, hiszen ők neveltek, tehát az ő okos nagy lányuk vagy:-))

Ha a barátodtól el akarnak tiltani, attól nem fogsz sem többet, sem jobban tanulni. Legfeljebb szomorú, és ideges leszel, rosszul alszol, és másnap használhatatlan leszel a suliban...

Ha ezt sikerül nagyon kedvesen, nagyon meggyőzően elmondanod, biztosan lesz foganatja. Ha esetleg ragaszkodnak hozzá, hogy ok., de találkozzatok csak hétvégén, csak x-től y óráig, akkor próbáljatok meg egy elfogadható kompromisszumot kötni, amiben egy kicsit neked, egy kicsit nekik is igazuk van.

Sok sikert!:-))

2009. okt. 10. 01:13
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Csajt webprogramozónak? naneeeeeeeeeeeeeee.....
2009. okt. 10. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!