Tényleg a szülői szigortól lesz jobb a gyerek bizonyítványa?
Csak hármasig mehetsz le.
Nálunk(országos listán harmadik a gimi) az osztályfőnök javasolta, hogy így tegyenek a diákok, mint te.
Mondd el a szüleidnek ezt. Révai Miklós Gimnázium, Győr. Nagyon szigorúak.
gimi másodikig kitűnő voltam,6osztályos gimi
3ban már tudtam kb mivel akarok továbbmenni,biosz,töri nemhogy nem érdekelt,utáltam is...matek,fizika,kémia,és társai 5ösök maradtak,többivel nem foglalkoztam,3masok lettek félévkor,évvégén is,érettségire tanultam meg a magyart 5ösre,törit 4esre,hogy azért a bizonyitvány szép legyen,többi nem érdekelt
anyám először kiakadt,hogy az ő jótanuló kislánya mit csinál...aztán szépen elmagyaráztam neki,hogy inkább járok magántanárhoz (matek emeltszinthez kellett),és tudok többet annál mint ami érettségire kell,minthogy felesleges dolgokat tanuljak,amik nem érdekelnek
hisztizett egy sort,de tenni nem tudott sokmindent
most már harmadévesvagyok egyetemen (műszaki),és első félévben megéltem abból a matekból amit én plusszba megtanultam azon kivül ami az érettségire kellett...
igy utolag ismerte el,hogy oké,nekem volt igazam...
(fizikával vigyázz,mert az minden műszakis egyetemen van,és matek-infóból gondolom hogy müszaki egyetemre mész)
21/L
Általános iskolában jó tanuló voltam, bár nem kitűnő. Kaptunk egy új tanárt 5-ben, aki az egész osztálynak 1-eseket osztott, de nagyon durva szinten, és nem tudtunk mit csinálni a tanárral, pedig nem voltunk olyan hülyék meg lusták hogy 1-est érdemeltünk volna.. Ekkor találták ki a szüleim, hogy akkor most X órától 6 óráig ülnöd kell és tanulni, minimum 3 órát.
Na.. Hát ők ITT b@szták el. Kicsi voltam, na ná, hogy juszt se tanultam, csak a könyvtári könyveket olvastam az alatt az idő alatt... És így szépen megutáltam a tanulást is :)
Tudom, hogy nem pont érettségis, de ezzel azt akarom mondani, hogy szerintem a kötelezővé tétel pont az ellenkezőjét váltja ki, mint ami a cél..
Majd ha néhány hónap múlva látja, hogy azért mégse állsz bukásra belőlük, akkor szerintem megnyugszik :)
Magyarázd el a szüleidnek, kérd, hogy bízzanak benned, mondd el, amit hallani akarnak(hogy fontos a tanulás, meg a magad élete stb) és mondd, hogy némi kikapcsolódásra szükséged van, hogy tudj tanulni. Higgadtan, ülj le velük, hallgasd meg őket is. És ismételgesd az igazad,, higgadtan, halkan, kedvesen. Mutatkozz megértőnek. Mondd, hogy díjazod, hogy aggódnak. de nyugodtan rád bízhatják.
Tudod hogy igazad van. A kérdésed költői. A szüleidnek megnyugtatásra és biztatásra van szüksége. Így próbálják kifejezni.
Az enyém sem ilyen, de hasonló helyzetben vagyok.
Hatodikig kitűnő/jó volt a bizonyítványom, aztán hetediktől elkezdtem rontani. Szüleim mindig kiakadtak, ha pl hármast kaptam, meghallgattam ezerszer, hogy ők nem vesznek nekem autót, mehetek pénztárosank, minden volt. Azt érték el, hogy azóta ha úgy tartja kedvem, nem mondom el a jegyeimet. Idén hat rossz jegyem van, egyiket sem tudják. Miért? Mert anyám kijelentette, hogy ,,egyetlenegy hármas, és nem találkozhatsz a barátnőiddel" Na, ezt érte el. Szerintem ez nem normális.
L/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!