Hogyan lehetne visszakérni a gyerekholmikat? Részlet lent!
A nővéremnek még nincsen gyereke, viszont tavaly adott gyerekholmikat (ismerősök által) az unokatesónk feleségének, mivel gyermeket várt. Kiderült viszont, hogy a baba betegen született, meghalt. Nővéremnek kellenének azok a sok holmik, mert tervezik a babát, de nem tudja, hogy hogy illene ezt megtenni. Legszívesebben náluk hagyná, de mégis fontosak lennének számára.
Szerintetek inkább hagyja? De ha nagyon muszáj, nem tudnátok valami illendő mondatot tanácsolni?
Köszönjük a segítséget
Ha kölcsönadta, akkor visszakérheti, ha elajándékozta, akkor nem. Nemcsak pofátlanság az elajándékozott holmit visszakérni, de nincs is rá alapja.
Szerintem, ne a terzevés előtt kínlódjon a babaholmikkal, hanem amikor megfogant és a baba megmaradt, akkor kezdje el gyűjtögetni a holmikat. Ha terhes lesz, akkor bizonyára az unokatesónak is hamarabb koppan az, hogy ahol baba lesz, oda illene visszaadni a cuccot, ha kölcsönről volt szó.
Azon is gondolkodjatok el, hogy milyen érzés lehet annak az embernek, akinek meghalt a gyereke, visszadni a cuccokat. Lehet, hogy örömest adná, lehet, hogy ezzel még nagyobb fájdalom keletkezik benne.
Másrészt ez a nővéred és az unokatesó dolga. Nem a tied, te ne avatkozz ebbe bele. Felnőtt ember, intézze ő a dolgait.
Mivel ez nem átlagos szituáció, ezért én nem kérném vissza. Több okból sem.
Egyrészt azok a gyerekruhák az unokatesónak pótolhatatlan emlékek. Csak ennyi maradt számára a gyermekéből...Azokat a ruhákat az ő babája nem kinőtte és nem cserélte le nagyobbakra...Meghagynám neki.
Másrészt pedig elég babonás vagyok ahhoz, hogy ne akarjam olyan babaruhába tenni a gyermekem, amik egy már halott csecsemőé voltak...
Használt müanyag vacckokat, ki tudja hogyan tárolt penészes, molyrágta ruhákat akar tényleg....
Amúgy meg mikor odata nyilván tisztában volt vele hogy neki is bármikor becsúszhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!