Szerintetek illik visszakérni a pénzt? Ti visszakérnétek?
Már régóta gyűjtögetem a pénzemet, és nagyon sok idő alatt sikerült összegyűjtenem 90.000FT-ot. Nekem ez már jó kis összeg, mivel még gyerek vagyok.
Na és a sztori:
Anyukám kb. 3 hónapja kölcsön kért, vagyis nem is kért, hanem kivett 60.000FT-ot a dugipénzemből.
Számlát kellett befizetnie, de nem volt nála készpénz és nem akart most kivenni pénzt ahhoz. Jólvan, kb. 2 hétig folyamatosan mondta, hogy majd visszaadja én meg mondtam neki (nem akartam bunkó lenni) hogy jólvan még ráér, nekem most úgysincs mire költenem és most nem akarok semmit venni.
Mára már elfelejtődött a dolog, próbálom kis célzássokkal rávezetni, hogy még "tartozik" nekem 60.000Ft-tal, de úgy látszik nem veszi észre.
Egyébként meg szerintem az átlagál jobban élünk, csak jól jönne egy új számítógép (már 10 éves) és szinte csak netezésre jó.
Multkor is már problémák voltak a géppel, eltűnt buli előtt a gépről a D-meghajtó, és ezen volt az összes zene. Mire megszervizelték elkezdődött a buli és még mellé 10ezret kellett fizetni. Ja és ez az egyetlen gép van a házban.
Ja és a szüleim pénze nem volt benne ebben a 90.000FT-ban, húsvétkor szedtem össze és nagymamám szokott adni néha.
Ti visszakérnétek ezt a pénzt?? (Tehát mint mondtam az átlagnál jobban élünk, nem azért kérte "kölcsön" mert szegények lennénk. Ruhát az igaz ők veszik nekem, bár azt is csak ritkán kérek, de a mobilt is összegyűjtött pénzemből "szoktam" venni, de azt is 3 évente és minél olcsóbbat.)
Nem, teljesen jogos, ha vissza akarod kapni. :) Azt Te kaptad, a Tiéd, és anyukád is csak kölcsönkérte Tőled.
Kérdezd meg, hogy Anyu, mikor tudod visszaadni a pénzemet, mert kéne néznem egy új számítógépet (vagy alkatrészt).
Mivel azt mondta anyukád, hogy kölcsön és vissza fogja adni és rákérdeznék. Lehet, hogy csak elfelejtette.
De ne utalgass, hanem mondd meg, hogy szükséged lenne rá, mert vennél valamit és szeretnéd, hogy visszaadják.
Jogos van visszakérni, az a te összekuporgatott pénzed, amivel terveid voltak. Anyukád részéről nem valami felnőttes, tudatos szülői magatartás az, hogy nem veszi számításba a feléd való tartozását. Ez valahol számomra a tisztelet hiánya.
Állj elé, és mond meg neki, hogy 3 hónapja vársz a pénzre, de mostmár kéred szépen, mert azzal terveid vannak és szükséged van rá. Érvelj a számítógéppel, hogy segítene tanulni, meg megkönnyítene egy csomó mindent. Hogy ne lássa komolytalannak a dolgot.
simán visszakérném
de udvariasan
mondd meg neki konkrétan h.szükséged van erre a pénzre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!