Az alábbi életkörülményeket az országos szinthez képest milyennek gondolod?
Férj: havi 210-250 ezer forint bevétel adókedvezménnyel együtt + havi 10ezer egészségpénztári befizetés
Feleség: havi 86ezer forint gyed és 12ezer forint családi pótlék
7hónapos baba,albérlet,saját autó
Másfél,két év múlva terveznek saját lakást venni,részben hitelre.
#7-es, azért mondtam zárójelben :)
És gondolatébresztő gyanánt írtam egyáltalán le, hogy mennyit számít, hogy valakit hova dob le az a bizonyos gólya. Gondolom, hogy a dániai ápolók se dolgoznak 8x annyit, mint a magyarok, és egy francia konyhai kisegítő munkája se ér annyit, mint 3 magyar ápolóé. De le is zárom ezt a témát, mivel itt nem ez a kérdés.
Azért külföldön a lakhatás igen drága. Kérdező külföldön az összes havi bevételét albérletre költené, az összeset! Tapasztalat. Persze keresnének 3* ennyit, az igaz, de sose lenne saját lakásuk, pl Angliában 100 millió alatt nem nagyon tudsz lakást venni.
Na ez már tényleg off volt, csak a tiédhez fűztem hozzá. :) Az viszont igaz, hogy ha Londonban dob le a gólya, megfelelő családi háttérrel sokkal jobb életem lenne, mint itt. De Magyarországon is vannak ám gazdag családok, nem kell ehhez külföldre menni. :)
Szerintem meg átlag feletti. Bármelyik korcsoportot nézzük is.
Környezetemben a feleség keresete a jellemző. Sőt, sokak számára még az is csak álom.
Bár igaz én csak a női fizetéseket ismerem a barátnőim révén.
Óvodai dadus fizetése: nettó 76 ezer, iskolai konyhásnéni fizetése nettó 63 ezer, kezdő tanár 85 ezer, call centeres rendezvényszervező nettó 50-70 ezer, élelmiszerbolti eladó 70-80 ezer,
... a férfi fizetések nyilván mindenhol legalább kétszerese, háromszorosa a nőkének...
Zala megyében születtem, Zalaegerszegen. Nekem volt sütnivalóm 19 évesen elköltözni a fővárosba, addigra rájöttem, hogy abban a városban sehova nem fogok jutni anyagilag. A röghöz kötöttség nagy átok.
(Hozzáteszem, nem Z megyében a legszegényebbek az emberek és a legrosszabbak a lehetőségek!)
13-as ez nem igaz.
Ne csak a londoni árakat nézd.
Nagybátyámék két debreceni téglalakás áráért vettek egy vidéki szép kis tanyát Angliában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!