Ti hogy oldjátok meg hogy ne maradjon minden az utolsó pillanatra?
Nem tudok előre tervezni, így minden programra amit betervezek utolsó pillanatba szervezek le gyakorlatilag mindent.
Pl van 1 vacsora v városnézés v nyaralás amit már elterveztem előre vagy le is foglaltam ami a tervezéskor még pont jónak tűnik minden okés később meghiúsul v majdnem meghiúsul. Pl nem tudok eljönni pont a munkából v pont szakítok a bnőmmel és pont nincs kivel menni..
Utóbbi időben több ilyen előre kifizetett kajálást buktam el ilyen ügyek miatt, akkor most nemrég szakított a bnőm és lehet h bukom a nyaralást is amit még közösen vettünk.. de keresni se keresek senkit addig hanem mindig az utolsó nap szoktam akkor meg vagy összejön v nem..
Vagy pl suliba kell egy beadandó és akkor 1 hónapom lenne h megirassam vkivel de ellustulom h van még idő és az utolsó nap meg alig találok vkit extra drágán aki megírja sos-be..
Ti nem szoktatok így járni?
Az csak egy dolog, hogy önmagaddal szemben elégedetlen vagy, de az ilyen emberek másokat is a sírba visznek, legfőképpen a közvetlen környezetüket. Ők azok, akik mindig mindent elhagynak, elfelejtenek és természetesnek veszik, hogy mások azért vannak, hogy ezeket az utolsó pillanatban a fenekük alá tolják, vagy pótolják. Rohadtul fárasztó tud lenni.
A negyedét tervezd be annak, amit elterveztél gondolatban, kezdd el időben, ne panaszkodj folyton és legfőképpen oldd megy egyedül. Hidd el, előbb-utóbb örülni fogsz a sikerélménynek. Odafigyelés, tudatosság !
Fordulj pszichológushoz. Az ilyen szintű halogatás több, mint puszta halogatás, meg gyökérség.
Van egy könyv, Neil Fiore The Now Habit. Nagyon jó,feltérképezi az okokat, megoldást kínál, meg tudod magad figyelni, hogy konkrétan mi okozza, mi áll a háttérben stb. stb. stb. Nem tudom mennyire tudsz angolul. De ha nem is tudsz, ez nem elég mindenkinek. Én is ilyen önsegítő könyvekkel kezdtem, de nekem is annyira volt jó, hogy megértettem mi bajom, de nem tudtam túllépni rajta.
Én se szoktam előre tervezni, bár azért az én statisztikám ennyire nem rossz.:)
Ha nincs kit elvinned nyaralni, itt vagyok én. 22/L
Junius végére van egy balatonos wellness hétvégém ;)
Írj privit ha van kedved jönni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!