Van-e olyan (élet) helyzet, amikor megbocsátható a megcsalás?
Ha úgy vesszük engem is megcsaltak. (1szájra puszi) megbocsátottam mert láttam rajta hogy megbánta de az egyéntől függ hogy ki bocsát meg és ki nem. Természetesen a kapcsolat elején én se igy reagáltam volna.
Meg ha csak odaböki h "sajnálom",azt nem biztos hogy komolyan is gondolja. De ha sirva kér elnézést talán már ugy is gondolhatja, nem?
egy második esélyt mindenki megérdemel. mert senki se tökéletes és mindenki hibázhat.
szájra puszi???? az már megcsalás?
az még flört kategória!
Biztos, hogy van. Azért gondolj már bele, egy huszonéves jól működő házasságot nem lehet felrúgni egy röpke érzelemmentes szex miatt. Ha meg érzelmileg is belekeveredett, beleszeretett a másikba, akkor meg nincs mit tenni el kell engedni. Elvégre több millió ember él a földön, elkerülhetetlen, hogy ne botoljon meg egyszer az ember az életben.
Azt is vedd figyelembe, hogy ide azért tizen huszuonévesek irkálnak, és a fiatalok félelmetesen prűdek, hajlamosak csak feketén és fehéren látni, pedig ez nagyon nagy hiba.
Nyilván máshogy látja a helyzetet egy tizen-, huszonéves fiatal, és egy sokéves/többévtizedes kapcsolattal/házassággal rendelkező, idősebb ember. Én egy hosszútávú, stabil kapcsolatban (amiben jelenleg élek), meg tudnám bocsátani, abban az esetben, ha egyből utána elmondja, elmagyarázza miért tette, és hajlandó arra, hogy közösen tegyünk azért, hogy jobb legyen a kapcsolatunk és ki tudjuk küszöbölni azokat a hiányosságokat, amiért a megcsalás létrejött. Szerintem a hűtlenség nem feltétlenül csak a mással való szexelést jelenti, hanem elsősorban azt a sok hazudozást, átverést, becsapást, amit azért követnek el, hogy a másik fél ne tudja meg a dolgot. Szerintem egy több éves/évtizedes kapcsolatban bárkiben fellángolhat a (fizikai) vágy valami újra, valami másra - akkor is ha szereti a párját. És őszintén, melyik a jobb: ha megcsal, bevallja, átbeszélitek és közösen próbáljátok megoldani a problémákat, vagy ha állandóan másra gondol, szex közben a te arcod helyére a másikét képzeli oda, másról álmodozik, stb? Mondjuk az igazi az lenne, ha még a megcsalás előtt szólna, csak lehet, hogy pont az a dolog (a megcsalás) kell ahhoz, hogy egy párban tudatosodjon a probléma. Persze mindez csak akkor igaz, ha a harmadik valakivel való szex csak fizikai vágyakon alapul. Az érzelmi megcsalás más, azt én sem tudnám megbocsátani. Ha másba szerelmes, jobb ha megy, segítek csomagolni neki.
28/l
Én fene egy büszke ember vagyok, így nem tudnék megbocsátani senkinek, de ha házasságban élek, közös gyerekek vannak, akkor lehet kicsit fontolóra venném. Biztos hogy egy időre felfüggeszteném a mindennapos érintkezést, és persze függ attól is, hogy még is mit csinált a párom. Ha csak egyszeri alkalom volt, akkor könnyebben megtudnám bocsátani... ha már hosszú hónapok ne adj isten évek óta csalna, akkor viszont biztos válás lenne a vége, többé nem tudnék benne bízni.
Egy párkapcsolatban azt mondom egy csók is megcsalás, de ugyanígy ha ez egyszeri gondolkodásmentes pillanat volt, akkor lehet elsiklok fölötte, de ha komolyabb történik, akkor bármennyire is komoly kapcsolat volt kiadom az útját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!