Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire fontos az iskolai...

Mennyire fontos az iskolai végzettség, munkahely, munkavégzés a kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Véleményetetekre vagyok kíváncsi hogy egy komoly párkapcsolatban,házasságban mennyire,hogy van jelentősége?
2009. okt. 7. 10:40
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
77%
Annyi jelentősége van, hogy ne legyen lusta dolgozni a kedves társam, és ne semmizzen ki másokat a munkája által, ne legyen csaló. Ezen felül nem érdekel se a végzettsége se a munka jellege. (jó, egy tűzoltót vagy kiküldetésben lévő katonát jobban féltenék, mint mondjuk egy pedagógust)
2009. okt. 7. 13:09
 22/32 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Nálunk nem számít.A párom kőműves. De remek szakember. Amikor építettük a házunkat, végig ott voltam, de higgyétek el, nem tudnék felépíteni egy házat. És ott is észnél kell lenni. Néha csak lestem, hogy miket csinál...

Nincs összefüggés, csak a társadalom fújja fel, hogy nem azonos végzettségűeknek nem lesz hosszú távú kapcsolata.

2009. okt. 7. 13:47
 23/32 anonim ***** válasza:
77%

Hát van lényege a végzetségenk, de inkább az élettapasztalatnak és a jellemnek. Nálunk a párom vidéki szakmunkás, én városi emeltszintű szakközép 5 szakmával. Ellenben a párom 10 különböző területen dolgozott betanított munkásként és ebből szerezte az élettapasztalatát. Én maradtam a megszokott munkámnál mert szeretem, tehát monogám vagyok a munka területén, mert így kényelmes nekem. Így csak szakmai ismeretek bővítése van nálam. Élettapasztalatomat még csak most kezdem. De csokszor bevillan hogy a párom buta, mert hülyeségeket beszél arról amihez nem ért és azt halál komolyan mondja. Ha bebizonyosodik elötte a butasága meglepődik. Én viszont nem vagyok képes leereszkedni bizonyos színtre, inkább nem beszélek olyan dolgokról amik nem érdekelnek mert nem az én színvonalamon van.

Az sem utolsó, hogy a párom anyja analfabéta nincs iskolai végzettsége, de élettapasztalata van, tehát úgy fogalmazhatnánk jég hátán is megél. Az én családomban mindenki diplomás, de látszik hogy nem bírnak egy szint alá lesűlyedni, mert már rosszul érzik magukat. Akkor már inkább a halál.

A munkahely annyira fontos hogy legalább egy embernek mindig legyen munkája. És ne legyen kényszer vagy kín, hogy ki keres menyit ki kit tart el.

A munkavégzés meg úgy jön ahogy koppan, ha valaki valamit nem ér rá megcsinálni, nem csinálja és ha szúrja a szemét valami elvégzetlen dolog megcsinálja. Én például a fürdőszoba csatornáját nem vagyok hajlandó kipuszolni még ha felbuzog a víz akkor sem. Ám a párom meg a vasalót kerüli nagy ívben. Az összes többi mosás, mosogatás ,főzés, takarítás, gyereknevelés közösen megoldott dolog.

Egy a legfontosabb legyél képe a pároddal kommunikálni. Ha ez nincs meg egy kapcsolatba, akkor már halott a kapcsolat.

2009. okt. 7. 14:00
 24/32 anonim ***** válasza:
78%
Most komolyan? Találkoztok, beszélgettek és szimpatikusnak találjátok egymást, jól érzitek magatokat együtt, aztán megtudod mi a szakmája, hogy ő „csak” szmk és takarító az xy cégnél, akkor kirúgod, és többet nem találkozol vele? Mert te maga vagy az, az „értelmes” agyon művelt ember, aki a randikor a másik iskolai bizonyítványát nézi, nem pedig magát az embert?
2009. okt. 7. 14:16
 25/32 anonim ***** válasza:
93%

Egyáltalán nem fontos a végzettség és a munkahely!

Az a fontos, hogy megértsék egymást és ne hagyják ellaposodni a kapcsolatot!

Nekem szakmunkás végzettségem és egy levelezőn szerzett érettségim van, a feleségemnek diplomája és nyelvvizsgája. Mindig volt közös témánk. Én a munkájában is tudok neki segíteni. Külföldi útjainkon az én német és angol nyelvismeretem nélkül nehezen boldogulnánk, pedig nekem nincs egyik nyelvből se vizsgám, még alapfokú sem! A közös jövedelmünk 2/3-át én viszem haza. Mindezek ellenére soha nem volt semmi problémánk egymással!

2009. okt. 7. 14:26
 26/32 anonim ***** válasza:
91%
Ha valaki lusta a munkájában, valószínűleg otthon is, én meg nem leszek cseléd. Ennyiben fontos.
2009. okt. 7. 14:32
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
én munkanélküli vagyok önhibámon kivül.( 3 szakképesitésem van.) a barátom szégyell
2009. okt. 7. 18:18
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen a barátod, akkor nem ártana elgondolkoznod a kapcsolatotokon!
2009. okt. 7. 20:44
 29/32 anonim ***** válasza:

14:26-os vagyok.

Nem értem a kedves lepontozókat. Miért baj az, hogy mi a "társadalmi különbségek" ellenére jól megvagyunk egymással?

Talán az irigység beszél belőletek?

2009. okt. 7. 20:48
 30/32 anonim ***** válasza:
Kedves 13:09-es! Manapság szerintem pedagógusnak lenni igenis veszélyes foglalkozás, csak épp veszélyességi pótlékot nem kapnak :)
2009. okt. 7. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!